SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuruyan Gölde Temizlik

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kuraklık nedeniyle kuruyan Elemendik Gölü'nün sahası temizleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından; Malatya merkezdeki Elemendik Gölü'nde temizleme çalışmalarına başlanıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Tarımsal Hizmetler Müdürü Haluk Şener, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Zamana bağlı olarak kirlenme, mil ve siltasyon birikimi gibi nedenler göl hacminin daralmasına sebep olmuş; buna bağlı olarak da gölde tutulan su miktarında ciddi manada düşüş meydana gelmiştir. Gölde meydana gelen birikmelerden dolayı
daralan göl hacminin temizlenmesine ve genişletilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Son yıllardaki küresel ısınmaya bağlı olarak sulardaki azalmalardan dolayı, daha da önem arz eden su kaynakları ve göletlerin korunmasına ve bu yönde gerekli tedbirlerin alınması kapsamında Elemendik Gölü'nde de iş makineleri ile kazı çalışmalarına başlanılmıştır" dedi.

Şener, şu bilgileri verdi:
"Çalışmalar tamamlanınca; göleti besleyen kaynak suyunda artış sağlanacağı gibi, gölet aynası genişletilerek, beklenen hacim artışı da sağlanmış olacaktır. Çalışmalar teknik elemanlarla sürekli denetlenerek; yaklaşık 35 bin m3 hafriyatın dışarı atılması planlanmaktadır. Böylece hafriyatı alınan alan kadar, gölete yeni su toplama hacmi kazandırılmış olunacaktır. Mevcut su kaynağındaki olası olumsuzlukların haricinde, kış mevsimi süresince rezervuarın dolma sorunu olmayıp; göletten sulanan tarım
arazilerinde 2009 yılı içerisindeki sıkıntılar en aza indirilmiş olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız