SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuş Evleri Yapıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 45 yıl manifaturacılık ile uğraştıktan sonra emekli olan  3 çocuk babası Kenan Durgun (64), 25 yıldan beri kuş evleri yaparak cami ve sitelere asıyor.

Kuş evlerini daha rahat yapabilmek için yeni bir ev alan ve bu evin içinde atölye kuran Durgun, emekli oluncaya kadar 500, emekli olduktan sonrada 500 tane daha kuş evi yaptı. Kenan Durgun, bu hizmeti Allah'a şükretmek amacıyla yaptığını söyledi.
Kuş dostu Kenan Durgun, "Babam Sümerbank Fabrikası'nda işçiydi, 6 kardeştik. biz aşağı yukarı 15-20 sene 1 oda içerisinde büyüdük. Sonradan Allah bizlere çok güzel evler nasip etti. Güzel bir villa yaptığımda etraftaki kuşlara faydalı olayım diye, Allah'a şükretmek için böyle bir şey düşündüm" dedi.
Kuşların beton evlere yuva yapamadığı belirten Durgun, "Eskiden evlerimiz topraktı. Dam aralarına kuşların yuva yapma şansları çoktu. Şimdi her taraf beton olunca yaşama şansları kalmadı. Hiç değilse ben yapayım, arkası gelir diye düşündüm. Aşağı-yukarı 20-25 yıldır uğraşıyorum. Emekli oluncaya kadar 500 tane yapmıştım, emeklilikten sonrada bir 500 tane daha yaptım. Atölyemi de 1 yıl önce satın alarak kurdum" şeklinde konuştu.
Kayseri, İstanbul, Konya, Kale, Elbistan ve Almanya'ya kuş evi gönderdiğini söyleyen Kenan Durgun, "Kuşların içerisinde barındığını, içerisinde yavruladığını, mutlu olduklarını görünce huzur buluyorum" dedi. Kendi evine 7 ayrı kuş evi asan Kenan Durgun, hayatta olduğu sürece bu işi devam ettireceğini söyledi.
Durgun, kuş yuvalarını 35 ayrı parçayı bir araya getirerek yaptığını kaydetti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız