SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuş Gribi İl Merkezinde!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kuş gribi virüsü saptanan numune sayısının 4'e yükseldiği bildirildi. İl merkezinde 2, Yazıhan'da 1 numunenin "pozitif" çıktığı, il merkezindeki numunelerin Özalper ve Melekbaba mahallelerindeki "ölü tavuk"lar olduğu öğrenildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde oluşturulan Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından kuş gribi şüphesi olan iller arasında Malatya da gösterilmişti. Kale İlçesi'nin Bent Köyü'nde, geçtiğimiz Pazar günü saptanan kuş gribi virüsünden sonra, Malatya merkezdeki 2 tavuk ölüsü ile Yazıhan İlçesi'nden gönderilen 1 tavuk ölüsünde de kuş gribi virüsü saptandığı belirtildi.

Malatya'da aynı anda 3 tavuk ölüsünde de kuş gribi virüsüne rastlanılması Malatya Valiliği'ni harekete geçirdi. Vali Vekili Bayram Öz başkanlığında yapılan İl Sağlık Zabıtası Komisyonu toplantısına Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, şube müdürleri, Sağlık İl Müdürlüğü temsilcisi, Çevre ve Orman Müdürlüğü temsilcisi, İl Jandarma Alay Komutanlığı temsilcisi ile diğer kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı hakkında, yayınlanan kuş gribi konusunda oluşturulan "Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi" dışında Valiliklerin açıklama yapamayacakları yolundaki genelge nedeniyle açıklama yapılmazken, toplantıda tedbirler ile kurum ve kuruluşların yapacağı çalışmaların görev dağılımlarının ele alındığı öğrenildi.

Kent merkezinde ölü tavuk ve güvencin ihbarlarını değerlendiren Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların verdiği adreslere giderek numuneleri almayı sürdürüyor. Malatya merkez ile Yazıhan İlçesi'nin karantina altına alınacağı belirtilirken, Kale İlçesi'ndeki karantina bölgesinin de genişletileceği bildirildi.

Öte yandan Yeşilyurt ilçesinin Kuyulu ve Çayır köylerinde de toplam 40 adet kümes hayvanının belirlenemeyen bir nedenle ölümünün ardından, bu köylerde karantina başlatıldığı, hayvan numunelerinin tahlil için Elazığ'daki bölge laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız