SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuş Gribi ve Malatya'da Durum..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, bazı basın organlarında "Kuş Gribi" nedeniyle Kale ve Yazıhan'da tavuk itlaflarına başlandığı haberlerini yalanladı.. İl Müdürü, 9 ölü tavuğun inceleme için Elazığ'a gönderildiğini belirtirken, Elazığ Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan ise gönderilen örneklerde kuş gribine rastlanmadığını açıkladı.

"MALATYA'DA KUŞ GRİBİ BELİRTİSİ YOK.."
Bazı basın-yayın organlarında Malatya'nın Kale ve Yazıhan İlçeleri'nde tavuk itlaflarına başlandığı yönünde haber yapılmasına tepki gösteren Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Kuş gribi nedeniyle Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda oluşturduğumuz ekiplerimizle merkez ve ilçelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak ne Yazıhan ne de Kale İlçesi'nde her hangi bir tavuk itlafı söz konusu değildir. Yazıhan İlçesi'nde sadece bir ölü tavuk ihbarı geldi, alınan numune Elazığ'a gönderildi. Kale İlçesi'nde ise her hangi bir ihbar gelmedi. Malatya'da şu anda kuş gribiyle ilgili olarak her hangi bir belirti yoktur" dedi.

Güldal, Malatya'da dün il genelinde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine, 9 tane ölü tavuğun Elazığ'a gönderildiğini kaydetti.

"Kuş Gribi"nin ortaya çıkması üzerine Malatya'da da polis destekli belediye zabıta ekipleri, canlı olarak kanatlı hayvan satışının engellenmesi için hafta sonunda denetim yapmış ve açıkta satılan kanatlı hayvanları toplamıştı.

"NUMUNELER TEMİZ.."
Elazığ Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan ise, çevre illerden gelen numuneler arasında kuş gribi vakasına rastlanmadığını söyledi.

Tunceli, Malatya, Bingöl Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt illerinden gelen yüzlerce ölü tavuk, güvercin ve kanatlı hayvan numuneleri Elazığ Viroloji Enstitüsü'nde incelemeye alınıyor.

Bilhan, gönderilen numunelerin bilinçsizce çuvallar içinde gönderildiğine dikkat çekerek, "Şimdiye kadar başta Elazığ olmak üzere hiç bir ilden gelen numunede kuş gribine rastlanmadı" dedi.

ENSTİTÜ MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI..
Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal Kılınç da, Elazığ'ın çevresinde bulunan 13 ilden şüpheli materyaller geldiğini belirterek, "Bize Elazığ'ın çevresinde bulunan 13 ilden çeşitli hayvan materyalleri gelmektedir. Son günlerde tavuk vebası adı altında 100 civarında numune gelmiştir, 33 Numunenin sonucu belirlenmiştir. Pozitif vakıaya şuana kadar rastlanmadı. Vatandaşlarımızın endişe edeceği bir durum yoktur. Vatandaşlarımız tavuk etlerini yiyebilir. Tabi normal şartlarda bize bu kadar numune gelmemekteydi fakat son zamanlardaki kanatlı hayvanların ölüm vakası sonrası, çok fazla numune akışı geliyor. Şu an arkadaşlarımız 24 saat çalışıyor ve nöbet sistemi geliştirildi. Uzman arkadaşlarımız şuanda yeterli. Hastalıkla ilgisi bulunmayan sadece şüphe sonucu farklı ölümlerden dolayı kuş ve benzeri ölümleri geliyor. Vatandaşlar endişelenmesine gerek yoktur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız