SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuş Gribine Karşı Uyarı

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, Malatya'nın da göçmen kuşların göç güzergahı üzerinde bulunduğunu belirterek, vatandaşları kuş gribi konusunda uyardı.

Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde ülke gündemine tekrar giren, hem insan sağlığı ve hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem taşıyan Avian İnfluenza (Kuş Gribi, Tavuk Vebası) hastalığının yayılmasında en büyük etken göçmen kuşlardır. İlimiz göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunması nedeniyle her zaman bu hastalığın tehdidi altındadır. Bu nedenle sürekli olarak tedbirli olmak zorundayız.

Kuş Gribi virüsünden korunmak amacı ile aşağıdaki tedbirlerin alınması etkili olacaktır.

1-Zorunlu olmadıkça tavuk, ördek, hindi ve diğer kümes hayvanlarıyla temas etmekten kaçınılmalıdır,

2-Çocuklar kümes hayvanlarının tutulduğu yerlerde oyun oynayabileceklerinden risk altında oldukları unutulmamalıdır.

Bu nedenle çocukların;

Hiçbir kuşa kümes hayvanına, bunların tüylerine dışkılarına ve diğer atıklarına kesinlikle el sürmemeleri öğretilmelidir.

3-Kanatlı hayvan pazarlarından veya kanatlı hayvanların bulunduğu alanlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

4-Kuş ve kümes hayvanlarıyla temas edenler (yumurta dahil) ellerini bol sabunlu suyla iyice yıkamalıdır.

5-Sulak alanlar ile özellikle Karakaya Baraj Gölüne yakın yerleşim yerlerindeki yetiştiriciler, sahip oldukları küçük ve büyükbaş hayvanlarını bu sulak alanlardan uzak tutmalıdırlar.

6- Kanatlı hayvanların göçmen kuşlarla teması engellenmelidir.

7-Avcıların yasaklanan bölgelerde özellikle baraj ve sulak alanlarda avlanmamaları gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız