SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuş Kurtarmadan, Yılan Çıkarmaya!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, "Yollar ezberimizde. İtfaiyeciler benzini az harcar" dedi.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, itfaiyecilerin kent içinde kestirme yolları en iyi bilen kişiler olduğunu söyleyerek, "Gidiş yönlerimizi, pazarların kurulduğu caddelere göre bile ayarlıyoruz. Yollar ezberimizde. Ona göre yangına en kısa yoldan ulaşmaya çalışıyoruz. İtfaiyeci benzini az harcar. Kendi özel otomobili ile gezse bile, en kısa yoldan gideceği adrese gider" dedi.

Malatya'da son 4.5 yılda yangından dolayı hayatını kaybeden vatandaş olmadığını söyleyen Acar, "Yangın ihbarı alındığında ekiplerin önceden hangi araca bineceğinin belli olduğunu, Malatya'da son 4.5 yılda yangından dolayı ya da yangına geç müdahaleden dolayı hayatını kaybeden vatandaşımız olmadı. Bu gerçekten bizi sevindiriyor. Yangın alarmından sonra 30 saniyede ekiplerimiz hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Kamuoyunda itfaiye teşkilatının çok yanlış tanındığını belirten Acar şunları söyledi:

"İtfaiye genelde işi az bir kurum gibi bakılıyor. Bana, nasılsınız diye sorulduğunda, 'İşimiz olmasın diye Allah'a dua ediyoruz, olan işlerimize de müdahale ediyoruz' diye esprili bir şekilde cevap veriyorum. İtfaiyenin sadece yangına müdahale görevi yok. Araç içerisindeki sıkışmalı bütün kazalara biz gidiyoruz. Herhangi bir doğal afette, müdahale edecek olan ekip ve ekipmanlara sahibiz. Doğal afetlere karşı ekiplerimiz bunun eğitimini aldılar. Su baskınlarına müdahale ediyoruz. Vatandaş kapısı kilitli kalınca, balkondan girmek için bizi arıyor. Ağaçta kuş kalıyor, itfaiye kurtarmaya gidiyor. Emniyetin operasyonlarında bile kapı açılmayınca balkondan girmeleri için biz gidiyoruz. Vatandaşın evine giren yılana biz müdahale ediyoruz, son 4 yılda evlerde 8 yılan çıkarttık."

İtfaiye erlerinin günlük 45 dakika spor salonunda çalıştığını söyleyen Acar, İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki spor salonunda itfaiye erlerinin her türlü vücut geliştirme aletlerinden yararlandığını söyledi.

Acar, "Personelimizi mecbur tutuyoruz, daha kondisyonlu oluyorlar. Her personel günde 45 dakika spor yapıyor" dedi.

Malatya'da yeni bir itfaiye ekibini kurmak için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, bu yeni ekibin TOKİ Bölgesinde olacağını ve olası durumlarda buradaki ekibin bölgedeki yangınlara daha hızlı ulaşacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız