SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuşak Yolları Rahatlatacak''

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:41:41
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya-Yeşilyurt yolunda devam eden yol açma ve genişletme çalışmalarını inceledi.

Çalışmaları inceleyerek, yetkili daire başkanı ve şube müdürlerinden bilgiler alan Başkan Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol açma projeleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ulaşım planlamasını Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte daha kapsamlı ve geniş bir şekilde yapmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Çakır, Özellikle ulaşım yükünü çeken ana arterleri standartları daha yüksek bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mevcut imar planlarını tekrar gözden geçirdiklerini ifade eden Başkan Çakır, “Sahil yolu projemizde toplulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Dilek mahallemizin yolu projelendirildi. Merkezden baraja doğru açacağımız iki ana arter yolun proje ihalesi yapıldı. 

Çarmuzu’da da yine kamulaştırmalarımız devam ediyor. Geçmişte Çarmuzu’da 30 evi kamulaştırmıştık. 30’un üzerinde evin kamulaştırması da yapıldı.  Bu dönem içerisinde bu yolumuzu bitirmiş olacağız. Kuzey ve Güney Kuşak yollarını bu dönem içerisinde bitirmeye gayret ediyoruz. Açacağımız bu yollarla orta vadede planladığımız ulaşım planlaması Malatya’nın trafiğini rahatlatacak” dedi.

Malatya’nın önemli akslarından biri olan Malatya-Yeşilyurt Yolunu prestij caddelerinden biri haline getireceklerini söyleyen Başkan Çakır, mevcut 20 metre genişliğindeki yolu 50 metre genişliğe çıkardıklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Malatya-Yeşilyurt yolumuzun Fahri Kayahan Bulvarı ile Tecde girişi arasındaki 1,5 km’lik kısmını önümüzdeki günlerde standartlara uygun hale getireceğiz. Burada bisiklet yolu, yaya yürüyüş yolu başta olmak üzere ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları da yapacağız. 

Burada farklı ve güzel bir proje uyguluyoruz. Altyapı, dolgu ve hafriyat çalışmalarını burada tamamladık. Şuan pmt serimi yapılıyor. Bu çalışmanın da tamamlanmasının ardından asfalt serimi yapacağız. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız