SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Küsmedik, Kırılmadık.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:20:15
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan yardımcısı Veli Ağaba; 7 Haziran’da yapılan seçimlerde Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini belirterek “Seçimin kazananı parlamenter demokrasi olurken, kaybedeni Erdoğan ve AKP devleti olmuştur.  Artık demokrasimiz, Recep Tayyip Erdoğan vesayetinden kurtulmuştur.   200 yıllık demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmış ve Türkiye, yeni bir sürece girmiştir” dedi.  

CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında seçimleri değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, adaylarını ön seçimle belirlediklerini ve gece gündüz çalışarak başarılı bir seçim kampanyası yürüttüklerini söyledi. Buna rağmen Malatya’nın CHP’ye yeniden bir milletvekili verdiğini hatırlatan Ağbaba “Bütün adaylarımızla, İl Başkanımız, ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla gece gündüz çalıştık. Kilometrelerce yol yaptık.Müthiş bir kampanya yürüttük.  Ama Malatya’ ikinci milletvekili çıkarmamızı takdir etmedi.  Malatya’nın iradesine saygı duyuyoruz. Umarım gelecek dönemde rolümüz değişir. Ve Malatya’ya hizmet etme imkanı buluruz. Ben 4 yıl olduğu gibi bundan sonra da bize verilen oylarınıza layık olmak için gece gündüz çalışacağım” diye konuştu.

Çakır’a sert eleştiri

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da haksız ve eşit olmayan koşullarda yarıştıklarını ifade eden Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın seçim sürecinde AKP adaylarına büyük destek verdiğini belirterek sert eleştiriler yöneltti.  

“Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bizim ödediğimiz vergilerle bizim aleyhimizde, AKP’nin lehine kampanya yürüttü” diyen Ağbaba, “Bizim vergilerimizle AKP’nin reklamını yapmak hırsızlıktır.  Ha benim cebimdeki parayı çalmışsın, ha benim ödediğim vergiyle benim karışımdaki rakibe harcamışsın. Burada huzurlarınızda, Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcı Ağbaba’nın seçimlere ilişkin değerlendirmesi şöyle:

“4 yıl boyunca Malatya’nın tek vekili olarak çalıştım”

“Malatya’da seçim çalışması yürüten adaylarımızın tamamına, Sayın Hulisi Porgalı’ya, Berna Karadaş’a, Memba Kuşçu’ya, Yusuf Sürücü’ye ve Ethem Körükmez’e teşekkür ediyorum.  6 arkadaşımızla birlikte önceki seçimlere göre uyumlu bir çalışma yürüttük. Bu süreç içeresinde CHP’ye destek veren il başkanımıza il örgütümüze ilçe örgütlerimize, kadın ve gençlik örgütlerimize çok teşekkür ederim. Onların çok ciddi katkısı oldu. Sizin karşınıza, 4 yıllık görevimi tam olarak yapmış, içi rahat bir milletvekili olarak çıkıyorum.  2011 de milletvekili olduğumda verdiğim sözlerin tamamını tuttum. 4 yıl boyunca seçim öncesinde ne söylediysem onları yaptım. 4 yıl boyunca mecliste Malatya’nın tek milletvekili olarak çalıştım.  Hiçbir zaman protokol milletvekilliği yapmadım, kişisel işlerim için milletvekilliği yapmadım. 4 yıl boyunca halk için çalıştım, halkın milletvekilliğini yaptım. Bu seçim kampanyasına, biz diğer partilerden önce başladık. Övünerek söylemek isterim ki genel başkan yardımcıları arasında ön seçime girmiş ve tekrar seçilebilmiş milletvekili benim. Birileri buna toz kondurmaya çalıştı ama örgütümüz çok demokratik bir şekilde ön seçim yaptı. Adaylarını, sağımızdaki ve solumuzdaki diğer partilerden farklı olarak ön seçimle belirledi. Seçim kampanyasında ben,  7 Mart’tan 7 Haziran’a kadar üzerime düşen her şeyi yapmaya çalıştım. İki gün hariç kendi ilimde çalıştım. Gitmediğim ilçe kalmadı. 10 binlerce km yol yaptım. Hiç eksik bir kampanya yürütmedim. Müthiş bir kampanya yürüttük. Ama Malatya’ ikinci milletvekili çıkarmamızı takdir etmedi. Umarım gelecek dönemde rolümüz değişir. Ve Malatya’ya hizmet etme imkanı buluruz.”

“Daha önce dinin siyasete alet edildiği böyle bir seçim yaşamadık”

“Bu seçimde Malatya’da haksız bir rekabet oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da daha çok oldu.  Tabi bildiğiniz gibi bir tarafsız Cumhurbaşkanı var!  Eşbaşkan,  Davutoğlu’ndan daha fazla dolaşarak mitingler yaptı. Belki siyasi yaşamımızın, 200 yıllık demokrasi tarihinde görülmemiş şeylerle karşı karşıya kaldık. Daha önce dinin bu kadar siyasete alet edildiği, nefret ve ayrımcılık söyleminin bu kadar kullanıldığı bir seçim süreci yaşamadık.  Malatya’da Büyükşehir Belediye Başkanı diğer siyasi partilerin de ödediği vergilerle bizim aleyhimizde bir kampanya yaptı.

Bizim vergilerimizle bizim aleyhimizde bir kampanyanın önderliğini yaptı. Led ekranlarını, totemlerini, billboardlarını AKP adaylarına verdi.  Bizim vergilerimizle AKP’nin reklamını yapmak hırsızlıktır.  Ha benim cebimdeki parayı çalmışsın, ha benim ödediğim vergiyle benim karışımdaki rakibe harcamışsın. Burada huzurlarınızda, Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyorum. AKP’li belediyeler, ilçe başkanları, muhtarları çağırarak ‘Oy verirseniz hizmet getiririz, vermezseniz getirmeyiz diye’ tehditler etmiştir.”

“Malatya kimsenin babasının çiftliği değildir”

“Hiç kimse kusura bakmasın, geçmiş dönemlerde nasıl ki haksızlıklara karşı mücadele ettiysek  bundan sonra da mücadele edeceğiz. Ama bundan sonra haksızlık yaptırmayacak bir noktada olacağız. Konumumuz o olacak. Ondan hiç kuşku duymuyorum. Bundan sonra bu haksızlıkların hesabını soracağımzı herkesin bilmesini isterim. Herkes bilsin ki Malatya kimsenin babasının çiftliği değildir, değneksiz köy de değildir. Kendi haklarımızı korumasını da biliriz.

Devlet kurumları maalesef siyasetin göbeğindedir. Bazı kurum amirleri muhalefet milletvekillerinin ismini saymakta acizdir. Okul müdürlerinden milli eğitime kadar AKP’nin eğitim kolu oldular.  Bunların hepsinin son bulduğunu da sevinerek belirtmek isterim.”

“Seçimin kaybedeni Soma’daki tekmeci anlayıştır, kazananı parlamenter demokrasidir”

“Seçimin kaybedeni Erdoğan ve AKP devletidir. Meydan meydan dolaşarak AKP’ye oy isteyenlerdir. Haram medyasıdır. Her gün akla hayale gelmedik manşetler atan haram medyasıdır. Mezhepçi, ayrımcı anlayıştır. Bu seçimin kaybedeni Soma’daki tekmeci anlayıştır.13 yıllık parti diktatörlüğü bugün itibariyle son bulmuştur.  Bu seçimin kazananı parlamenter demokrasidir. 200 yıllık demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılıyor. 200 yıllık demokrasi tarihimizde hiç yaşamadığımız şeyleri 13 yılda yaşadık.  Artık demokrasimiz Recep Tayyip Erdoğan vesayetinden kurtulmuştur.”

“Küsmedik, kırılmadık, daha çok çalışacağız”

“Örgütümüzle, aday arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız. Eksiğimizi hatamızı masaya yatıracağız.  Kırılmak, küsmek yok. Takdir Malatyalılarındır. Yarından itibaren daha çok çalışmaya başlayacağız.   Daha fazla çalışacağımı, Malatyalıların haklarını daha fazla koruyacağımı bilmenizi isterim.  Her türlü haksızlığın üzerine gideceğimi bilmenizi isterim. Seçim sürecinde bizi takip eden, vatandaşlarla buluşturan basın emekçilerine, oy veren vermeyen bütün Malatyalılara teşekkür ederim.”

“Koalisyon Türkiye için yıkım olmaz”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Veli Ağbaba, koalisyon tartışmalarına ilişkin bir soruya karşılık, koalisyonun Türkiye için yıkım olmayacağını belirterek “Belki de şans da olabilir. CHP olarak koalisyonla ilgili partimizin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında gerekli değerlendirmeler yapılacaktır. CHP olarak, olası bir koalisyonda yer alıp almayacağımız ancak bu değerlendirmeler sonrasında verilecek bir karardır. Bizim seçmene verdiğimiz sözlerimiz var. Bunlar da önemli. Fakat şu bir gerçektir ki, tek parti diktatörlüğünden Türkiye kurtuldu. Artık rahat bir nefes alacak. Yüzde 60’tan nefret eden, yüzde 60’a kin kusan bir anlayışın artık olmaması lazım. Herkesin, bütün siyasi partilerin birbirine daha ılımlı yaklaşması lazım. Türkiye daha sağlıklı bir yola girdi. Bu yolun başındayız” dedi.

Ağbaba ayrıca, HDP’ye oy kaymasına ilişkin bir başka soruya da “Bu seçimin galibi CHP seçmenleri olmuştur” yanıtını verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız