SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küsmüş, Yönetim İlgilenmemiş!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:21:33
Küsmüş, Yönetim İlgilenmemiş!
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı toplantısının gündemine iş dünyasının ve meslek gruplarının sorunları yerine, yönetim kurulundaki bir kişi ile küs olan meclis üyesinin “Bizi niye barıştırmadınız?” serzenişi ve “Ramazan ayında bizlere saygılı davranan Alevi arkadaşlara teşekkür ediyoruz” ifadeleri ile “Alevilere karşı önyargılı olmayın.” yanıtı damga vurdu.

Geçen ayın karar özeti ve Eylül ayı bütçe mizanı okunup oylanmasından sonra Ekim ayı faaliyetleri hakkında Oda Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a (fotoğrafta konuşan)  söz verildi. “Elim bir maden faciası yaşadık. Cumhuriyet Bayramı öncesi yaşanan bu facia hepimizi derinden üzmüştür” diyerek sözlerine başlayan Oda Başkanı Erkoç; içinde bulunduğumuz Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi. 

Çözüm süreci devam etsin ama 

Erkoç, Ekim ayı içerisinde gerçekleşen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) toplantısı hakkında bilgiler verdikten sonra, “Çözüm süreci devam etsin, ama çözüm sürecinin yanı sıra vatandaşın hayatının, malının güvencesi de devlet tarafından verilsin. Bu düşünceleri ilettik, çok yararlı bir toplantı oldu. Yaklaşık 3.5 saat sayın başbakan bizleri dinledi ve hükümetin görüşlerini ifade etti. Özellikle çözüm sürecini sekteye uğratmak için yapılan girişimleri şiddetle kınıyoruz. Huzurun, istikranın ve güvenin olmadığı yerlerde sanayiden bahsetmek, gelişmekten bahsetmek, ticaretten bahsetmek mümkün değil. Bizim bu bölgede huzura ihtiyacımız var, ülkede huzura ihtiyacımız var, ülkede birlikteliği ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Her zamankinden daha fazla kadim dostluğu ve kardeşliği yerleştirme adına bir birimize kalbimizi gönlümüzü açmamız gerekiyor” dedi.

Hızlı tren - Yeni teşvik ve Vagon Onarım  

Davutoğlu’nun  Malatya ziyaretinde bir dosya sunma fırsatını bulduklarını belirten ve sundukları dosyanın içeriği hakkında bilgiler veren Oda Başkanı  Erkoç, “Kuzey Çevreyolu biran önce açılmması, ama arsa sahiplerinin de mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ettik. Hızlı terin talebimizi de sunduk. Özellikle Sivas’tan Malatya’ya hızlı tren hattının bir planlama içerisine alınarak Malatya’nın da bu programa dahil edilmesi gerektiğini ifade ettik. Dünyada, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan sıkıntılardan dolayı ve Malatya’nın da özel durumundan dolayı kayısıdaki zarardan dolayı ticaretin çok zayıfladığını, ticaretin kilitlenme noktasına geldiğini ve iş dünyasının yükünün hafifletilmesi gerektiğini de ifade ettik. Geçtiğimiz yıllarda çıkarılan teşvik amacına ulaşmadı. Yeni bir heyecan verici, hakikaten iş dünyasını heyecanlandıracak bir teşvik sistemine de ihtiyaç duyduğumuzu da sayın başbakanımıza ilettik. Kangren haline gelen Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili talebimizi de ilettik” ifadelerini kullandı. 

İhracat 15 milyon dolar azaldı! 

İhracat rakamları ile bilgiler veren oda başkanı Erkoç, “Yılın ilk 9 ayının ihracat rakamları açıklandı. Malatya’da 2013 yılının ilk 9 ayındaki Malatya Gümrüğü’nde yapılan ihracat rakamı 287 milyon dolardı. 2014 yılının ilk 9 ayında bu rakam 15 milyon dolar daha geride ve 272 milyon dolar seviyesinde. Bununda nedeni Irak ve Suriye’de yaşanan sıkıntılı olaylardan dolayı Malatyalı ihracatçılarımızın Irak ve Suriye’ye yaptığı ihracat yaklaşık 13 milyon dolar düşmüş.” sözleriyle ihracatın önemli oranda düştüğünü belirtti.  

İhraç ürünlerinde çeşitliliğin Malatya için sevindirici olduğunu belirten Oda Başkanı Erkoç; “Son dönemlerde Malatya’nın en parlak sektörü olarak su ürünleri karşımıza çıkıyor. 2002 yılında yaklaşık 2 milyon dolarlık bir ihracat söz konusu iken 2014 yılının ilk 9 ayında 20 milyon doların üzerinde su ürünlerinde ihracat gerçekleştirmişiz” dedi.

Kasım ayı içerisinde asansör sektörü ile ilgili olarak bölge toplantısının MTSO’da gerçekleştirileceğini belirten Erkoç; “Türkiye İhracatçılar Birliği’nin (TİM) önümüzdeki aylarda ihracat rakamlarını açıklayacağı bir toplantıyı Malatya’da düzenleme teklifi ile ifade edildiğini, ayrıca İstanbul Sanayi Odası’nın da Mayıs ayı içerisinde Malatya’da yapılması fikrinin de ortaya çıktığını ve bu toplantıların ilimizde yapılması için girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu. 

“Yönetim bizi barıştırmadı!”

Temenniler bölümünde söz alan ve kayısının Malatya için olmazsa olmaz bir ürünü olduğunu belirten meclis üyesi kayısıcı Aydın Elmas; “İhracat her geçen gün düşüyor. Fakat kimse oralı olmuyor.” ifadelerinden sonra, yönetim kurulundaki bir kişiyle küs olduklarını, fakat yönetim kurulunun barıştırma girişimlerinde bulunmadığını dile getirdi. Sözlerini sürdüren Elmas, içinde bulunduğumuz Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledikten sonra “Rahatsızlığımdan dolayı Ramazanda 15 gün oruç tutamadım. Alevi arkadaşlarımız o dönemde hep saygılı davrandılar. Bu hassasiyetlerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum” ifadeleriyle Alevi yurttaşlara teşekkür etti. 

Elmas’ın sözlerinden sonra Meclis üyesi Ergün Kılıç söz aldı. Alevi bir vatandaş olduğunu belirterek sözlerine başlayan Kılıç “ Aydın beyin konuşmalarının bir çoğuna katılıyorum. Ama, Alevilerle ilgili sözlerine katılmıyorum. Çünkü, annem ve kardeşim oruç da tutarlar namaz da kılarlar. Gücümüz yettiğince ben de oruç tutuyorum. Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir. Dinimiz bir. Bir nevi önyargı ile yapılan bu tür konuşmalar bizleri fazlasıyla incitiyor. Bu önyargının artık kırılması gerek” diyerek, Alevilere karşı önyargılı olunmaması gerektiğini belirtti.  

Tekrar söz söze başlayan Oda Başkanı Erkoç,  “İslamiyet’te din adamı olmaz dinin adamı olunur”   dedikten sonra, meclis üyesinin küslüğü ile ilgili şunları söyledi:

“Kiminle küsülü olduğunu bilmiyorum. Bilseydim barıştırma girişiminde bulunurdum ama dinimizde üç günden fazla küsülü kalmak yoktur. Bu bir emirdir. Emre karşı gelmek de müminlik değildir.”

HABER: Yaşar Karaaslan, Malatya Söz Gazetesi

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız