SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kusurumuz Var İse..'

A- A+ PAYLAŞ

Gümüşhane'ye atanan ve Malatya'da görevlendirme kararının da ortadan kaldırıldığı öğrenilen Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, Malatya kamuoyuna veda etti.

Malatya'da 4 yıl il müdürü olarak vekaleten görev yapan, daha sonra bir AKP'li milletvekilinin baskısıyla Gümüşhane İl Müdürlüğü'ne tayin edildiği bildirilen, daha sonra Malatya'da "görevlendirme" ile çalışacağı bilgisi edinilen Bayansalduz'un, bu görevlendirme kararının da iptal edildiği öğrenildi.

Bayansalduz, bu gelişmeler üzerine Malatya kamuoyuna, yayınladığı bir mesaj ile veda etti ve şunları söyledi:

"Saygıdeğer Malatyalılar;
4 yıldan beri yürütmekte olduğum Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinden Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanmış bulunmaktayım.

Memleketim olan Malatya’da göreve başlamamızla birlikte eksikliğini tespit ettiğimiz konularla ilgili olarak imkânlar ölçüsünde hizmet etmeye çalıştık. Bu hizmetler kısaca şu şekildedir.

Geçen zaman içerisinde “Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi ve Antrenman Salonlarını” inşa ederek antrenman yapılacak yer sorununu tamamen hallettik. Her katında kolonsuz iki adet antrenman salonunun olduğu, 4 katlı tesisin örneği ülkemizde bulunmamaktadır.

İnönü Üniversitesi karşısında uluslar arası kriter ve standartlarda yapımını tamamladığımız “Atletizm Kompleksi” 8 ilde bulunmaktadır.

Oluşturduğumuz “Cimnastik Salonu” ülkemizde sadece 6 ilde mevcuttur.

Gençlik Merkezi modernize edilerek Bilardo Salonu ile birlikte oldukça nezih bir ortama kavuşturuldu.

“Satranç Eğitim Merkezi” oluşturulmuştur. Satranç spor dalı lisanslı sporcu sayısı 1.000 i geçmiştir.

Yeşiltepe Stadı aydınlatmalı suni çim sahaya dönüştürüldü. Soyunma odaları ise soba ile ısıtılırken, klimalı ısıtma sistemine dönüştürülüp tadilatı yapılarak oldukça modern bir hale getirildi.

2 lige çıkan Malatya Belediyespor ve gerektiğinde diğer amatör spor kulüplerimizin kullanımı için Malatya Belediyesi imkânları kullanılarak Yeşiltepe’de doğal bir çim saha inşa edildi.

Hekimhan, Darende, Akçadağ, Battalgazi İlçe Statları kaymakamlık ve belediye katkıları ile çim sahaya dönüştürülmüştür.

Polis Okulu Çim Sahası Polis Meslek Yüksek Okulu imkânları kullanılarak çimlendirilmiştir.

Sanayi Futbol Sahası çim yüzeyli hale getirilmiştir.
Demirspor Futbol Sahası kulübümüzün desteği ile çimlendirilmiştir.

Akçadağ Bahri Belde Futbol Sahası çimlendirilmiştir.
Doğanşehir ve Kale İlçe Statları çimlendirme çalışmaları başlatılmış bir kısım malzemeler çekilmiş, yapılacak işler planlanmış ancak sonbaharda devam etmek üzere bırakılmıştır.

Doğanyol ilçesine toprak yüzeyli futbol sahası yapılmıştır.

Orduzu Pınarbaşı sentetik çim saha aydınlatmalı hale getirilmiştir.

Kale ilçemizde su sporları, Hekimhan’da kapalı bir halı saha, Pütürge de spor salonu için Devlet Planlama Teşkilatına projeler sunulmuştur.

Aynı şekilde 2006 yılında Darende ilçesine spor salonu yapımı için Devlet Planlama Teşkilatına sunduğumuz ve kaynağı çıkartılan spor salonun inşaatı devam etmektedir.

İnönü Stadyumunun Malatya Belediyesi üzerinden ihale edilerek; 25.000 kişilik arena tipi modern bir stadyum, en az 5.000 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, antrenman salonları(voleybol, basketbol ve diğer mücadele spor dalları için ayrı ayrı), olimpik kapalı yüzme havuzu, gençlik merkezi, idari binalar ve lojman yapımı için bürokratik tüm işlemler yapılmış Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden devir yapma yetkisi beklenmektedir.

Yine, Yeşiltepe’de “Amatör Spor Kulüpleri Sosyal Tesisleri” ile amatör sporculara profesyonel yaşantı sağlayabilmek için görüşmeler yapılmış, kaynak sözü alınmış keşifleri çıkartılarak gerekli yazışmalar yapılmış ve ödenek beklenmektedir.

Amatör spor kulüpleri sosyal tesisleri yapılması planlanan arazi yanındaki bir başka alanın dolgu işlemleri, bir çim saha daha yapımı için devam etmektedir.

İlimizde yaz aylarında 3 ay açık tutulduğunu öğrendiğimiz, devletin yüksek meblağlarla inşa ettirdiği kapalı yüzme havuzu iyi bir spor işletmeciliği yapılarak 12 ay açık tutulmuş ve kara geçirilmiştir.

Ekonomik olarak teşkilatımıza yük getiren tesisler kiraya verilmek ya da ortak kullanım protokolleri ile ekonomik yük olmaktan çıkartılmıştır.

Devirleri ya da tahsisleri alınarak teşkilatımıza yeni spor alanları kazandırılmıştır.

Mevcut tüm tesisler kitle sporunun teşviki ve her kesimin spor yapabilmesi amacı ile halkın kullanımına açılmıştır.
İlimizde güreş başta olmak üzere yerel ligler oluşturuldu.
Tüm spor dalları alınan tedbirlerle büyük bir aşama kaydetti.

Yeni spor dalları ilimize getirilerek yaygınlaştırıldı. Yamaç paraşütü, cimnastik, çim hokeyi, sualtı hokeyi, engelli basketbol ve son olarak ta sutopu oynanmaya başlandı.

Bununla birlikte Gençlik ve Spor Kulübümüz bayan futbol takımı bayanlar liginin her kategorisinde yer almakta, hentbol takımı Hentbol 1. Liginde, engelli basketbol takımı Engelli Basketbol 2. Liginde, bilardo takımı Bilardo 1. Liginde yer almış ve hala bu liglerde devam etmektedirler.

Birçok spor dalında milli takımlara sporcu verirken ilimizde 2004 yılında başlattığımız çim hokeyinde milli olan sporcu sayısı 20 yi geçmiş, bayan futbolunda da milli takıma sporcu vermekteyiz.

Çim hokeyinde sokakla irtibatlı çocuklarla başlattığımız proje ile çocuklarımız milli olmuşlardır. Milli olan sporcularımız Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarına millilik kontenjanından girmekte ve öğrencilik hayatları boyunca her ay 530 YTL karşılıksız burs almaktadırlar.
İlimizde mevcut spor kulüplerinin sayısı neredeyse ikiye katlamıştır. Lisanslı sporcu sayısı 6.000 den 20.000’i aşmıştır.

İlimizde, ilk defa uluslar arası bir organizasyon olan Artistik Bilardo Avrupa Şampiyonası düzenlenmiştir.
Federasyonlar ile kurulan iyi ilişkiler neticesinde her yıl birçok sportif organizasyon ve Türkiye Şampiyonaları ilimize alınmıştır.

Alınan çok sayıda spor organizasyonları ile esnafımızın yüzü gülmüştür. Şehrin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkıda bulunulmuştur.

Eğitim faaliyetleri hep en üst düzeyde devam ettirilmiştir. Türkiye’nin en fazla antrenörlük, hakemlik kursları ve seminerleri alan ili olunmuştur. Bu sayede birçok işsiz gencimize iş imkânı sağlanmıştır.

Malatya ceza ve tutukevinde kader mahkûmlarına yönelik sportif faaliyetler başlatılmış. Burada başlatılan badminton faaliyeti Badminton Federasyonunca tüm cezaevlerinde uygulanır olmuştur.

Yine, sokakla irtibatlı gençlere, engellilere, ev hanımlarına, çalışan bayanlara ve çalışan sanayi gençliğine yönelik çalışmalarımızla her kesime spor yapma imkânı sunmaya çalıştık.

Gençlik Merkezimiz bünyesinde birçok kurs, yurt içi ve yurt dışı gençlik değişim projeleri ile gençlerimiz için oldukça önemli çalışmalar sunulmuştur.

“Kommagene Gençlik Buluşması” ile her yıl dünyanın dört bir yanından gençler ilimize davet edilmiş, bu vesile ile Nemrut’a Malatya’dan da gidildiği işlenmeye, bununla birlikte ilimizin tarihi turistik güzellikleri tanıtılmaya çalışılmış ve bu organizasyon Malatya Belediyesi desteği ile geleneksel hale gelmiştir.

Tüm bu hizmetleri yaparken hemen her kurumdan destekler alınmıştır. Bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Valimize, 2. Ordu Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, İl özel İdare Genel Sekreteri ve meclis üyeleri olmak üzere tüm kurum ve daire müdürlerine ve üzerimizde emeği olan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Yapılan hizmetlerin emektarı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, mühendisi, şefleri ve tüm personelidir. İlimizin her köşesinde bir eser inşa eden tüm personelime canı gönülden teşekkür ederim.

Faaliyet ve organizasyonlarımızda hep yanımızda olan tüm basın mensuplarına teşekkür eder, saygılar sunarım.

Saygıdeğer Malatyalılar;
İlimizde tüm kurumlarla kurulan iyi ilişkiler ve yine sağlanan sempatik ikmaller ile gerek il içi gerekse tüm federasyon faaliyetleri sorunsuz bir biçimde tamamlanmış, ülke genelinde spor konusunda Malatya adı övgü ile anılır olmuştur. Malatya spor tesisleri ve mevcut potansiyeli ile Türkiye’de önemli bir noktaya gelmiştir.

İçinizden biri olarak, canla başla çalışarak doğduğum topraklara ve ülkeme hizmet için bana bu fırsatı sunanlara teşekkür ederim.

Her zaman inandığım doğruları yaptım. Hizmetimiz esnasında bir eksikliğimiz, kabahatimiz olduysa ya da üzdüğümüz kimseler mutlaka vardır onlardan affetmelerini dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız