SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kusurumuz Yok, Demiyoruz Ama'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:29
'Kusurumuz Yok, Demiyoruz Ama'
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, sezon başından bu yana arzu ettikleri yerde olmadıklarını kaydederek, sonuna kadar yapılması gereken ne varsa yapacaklarını söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Mumcu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeni Malatyaspor’un şuandaki durumunun kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Mumcu, “Bazı kesimleri tatmin etme adına bazı şeyleri ifade etmemiz gerekiyor. Bizim iyi niyetimizden endişesi olan kesimlerin olduğu muhakkak. Ama biz her zaman her türlü faaliyette hedef kitlenin makul çoğunluk olduğuna inandık. Biz Malatya’da futbolun makul çoğunluğu olarak taraftarlarımızın futboldaki başarı açlığı ve özlemini gidermeye talip olduk. Şuanda hiçbirimiz ya da hiç kimse benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız kadar bu konudan şikayetçi ve mutsuz değildir. Elbette genel kanaat, Yeni Malatyaspor’un şuandaki durumu hepimizi üzüyor. Çünkü farklı şeyler hayal etmiştik” dedi.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MAKUL ÇOĞUNLUK”

Mumcu, taraftarlarla birlikte özlenen süreci yakalayacaklarına inandıklarını belirterek, “Tabi bizim üzüntümüz kendi şahsımızla birlikte taraftarımızın üzüntüsüyle birleştiğinde keyfimiz daha da kaçıyor. Hakikaten keyifli değiliz. Bundan keyif almamızın izahı da ihanet ve alçaklıktır. Bu hususta makul çoğunluk olan, taraftarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar inanmıştı. Sezon başında kendileriyle sportif başarıyı bir kenara koyarak, konuşmuştuk. Malatya’da tribünleri coşkulu hale getiren, futbola değer katan, İnönü stadını güzelleştiren; olumlu ve pozitif tezahüratlarıyla futbol kamuoyunun beğenisini kazanan bir taraftar özlemimiz vardı. Ben taraftarlarımızla bunu gerçekleştirdiğimize şahsen inanıyorum. Ve o makul çoğunluk olan, bizim için önemli olan taraftarlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Dolayısıyla onların kederleri bizi de mutsuz ediyor. Bizim üzüntümüz bu anlamda herkesten çok daha fazla” diye konuştu.

“HEDEFLENEN NOKTAYI YAKALAYAMADIK”

Hedeflenen noktayı şuan itibariyle yakalayamadıklarına dikkat çeken Mumcu, şunları kaydetti: “Geldiğimiz serüveni herkes yakından takip etti. Bizim hedefimiz her zaman ilk 5 idi. Bu sıralama 1,2,3 ya da 4 olur ama bu hedefle birlikte asil olan Malatya’da futbol heyecanını yükseltmek ve futbolun temposunu artırmaktı. Doğrusu ligin ilk yarısı bizim için büyük bir hayal kırıklığıydı. Çünkü beklentiler kendiliğinden yükselmişti. Bizim adını koymadığımız hedefi, medyamız ve taraftarlarımız zaten koymuştu. Ancak futbol sadece iyi niyet, arzu, temenni ya da birilerinin yanlış bildiği gibi parayla da olmuyor. Ama kurgumuz ve organizasyonumuz bana göre iyiydi. Bu hususta bir araya getirdiğimiz arkadaşlarımızın birçoğu kendini ispat etmiş isimlerdi. Ama adını ne koyarsanız koyun bunun adı talihsizlik, şansızlık diyin; bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bir türlü arzu ettiğimiz, hedeflenen noktayı yakalayamadık. Çok önemli maçları, son dakikalarda yediğimiz gollerle maalesef puan alamadık. Baktığınız zaman bu anlamda 6-7 puan kaybımız var. 9 maçımızı berabere bitirmişiz. Bu maçlardan 3-4 tanesini galip tamamlayıp, 3-4 tanesinde yenilgi alsaydık bile şuanda daha farklı bir yerde olurduk.”

“ELEŞTİRİYE HER ZAMAN AÇIĞIZ”

Mumcu, eleştiriye her zaman açık olduklarını ancak yapılan bazı eleştirilerin dedikodu boyutuna geldiğini savunarak, “Denizli Belediyespor maçı tamamen bir hüsran. Futbolcu arkadaşlarımızın ne yapıp edip o maçı kazanmaları gerekiyordu. Ama olmadı. Bu anlamda teknik heyette bir değişiklik oldu. Tabi bunları paylaşırken; maalesef son 3 günde spor kamuoyunda bize gelen bilgiler, bazı programlar, bazı yazılar bizi aslında şaşırtmadı. Beklediğimiz hamleler gelmeye başladı. Bizim için önemli olan makul çoğunluktur. 3-5 tane kendi bilmez insanların futbolun dışında bir takım yorumları da doğrusu kendileri için çok acı, bizim içinse çok komik oldu. Biz her zaman eleştiriye açığız. Bu futbolun doğasında var. Eleştiri bir kültürdür. O işi bilen insanlar ancak eleştiriyi yapar. O işi bilmeyen insanlar ise dedikodu yapar. Maalesef dedikodu boyutunda, Malatya futbolunun kirli aktörleri kendilerince, özellikle son 3 günde abuk subuk yorumlarla futboldan başka her şeyi konuştular” ifadelerini kullandı.

“BU KULÜP HEPİMİZİN”

Yeni Malatyaspor’un bir şahsın ya da grubun kulübü olmadığını söyleyen Mumcu, şunları ifade etti: “Sivil inisiyatifler futbola katkı sağlamadığı sürece; bu işin Malatya Belediyesi’nin kurumsal gölgesiyle gitmesi bizim arzu ettiğimiz bir şey değil. Hemen hemen bir yıldır diyoruz ki; bu sürece katkı sağlayacak, kamuoyunu tatmin edecek ve hedefe yardımcı olacak her türlü oluşum piyasaya çıktığı anda biz bu görevi her an arkadaşlarımıza devretmeye hazırız. Sanki biz buraya hiç gitmeyecekmişiz gibi ve gitmeyecekmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kulüp hepimizin. Bir şahsın ya da bir grubun kulübü değil. Ancak her zaman şunu da söyledik; Yeni Malatyaspor’un işletme kültürü içerisinde her şeyimiz şeffaf ve yasal. Bizi tanıyan insanlarda bilir ki, bulunduğumuz yerde suistimal ve görevi kötüye kullanmak asla ve asla bulunduğumuz mekana giremez. Kimliklerini kendilerini ifade edemeyecek zavallılarda giremez.”

“GELDİĞİMİZ NOKTADA HERKESTEN DAHA ÇOK ÜZGÜNÜZ”

Mumcu, Yeni Malatyaspor’un yol haritasında taraftarların kendilerine verdikleri destekten dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Biz tabi böyle bir dönemde tekrardan Yeni Malatyaspor’u kaotik bir döneme sokma lüksüne sahip değiliz. O anlamda görevimizin başındayız. Ve kesinlikle sezon sonuna kadarda söz verdiğimiz gibi bu süreci en sağlıklı, en dostane ve en barışçıl şekilde götüreceğiz. Ama bu havayı, bu pozisyonumuzu bekleyen insanlar maalesef gün yüzüne çıkmaya başladı. Ben onlara “futbolun mikserleri” diyorum. Yani futbolun karıştırıcıları. Bu arkadaşlar sahneye çıkmaya başladı. Programın birinde arkadaşımız taraftarı isyana teşvik ediyor. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Bizim çabamız ve niyetimiz; sonuç ne olursa olsun İnönü stadında hemşehricilik bilincinin ortaya çıktığı, insanların çocuklarıyla, yakınlarıyla maç izlediği, esnaf arkadaşların gruplar halinde geldiği ve keyif alarak maç izlediği temiz bir ortam oluşturmaktı. Ama birileri futbolun bu yönünü kaosa çevirme anlamında çok ilginç, insanın kanını donduracak sözler söylüyorlar. Onları şiddetle kınıyorum. Çünkü bizim gördüğümüz Yeni Malatyaspor taraftarı başlangıçta yol haritamıza mükemmel bir şekilde destek verdiler. Hala da destek vereceklerine inanıyorum. İnşallah onların bu heveslerini de, bütün hemşehrilerimizi sağduyuya davet ederek; futbolun kan emicilerine en iyi cevabın statta verileceğine inanıyorum. O arkadaşlarımıza bir sus payı olması adına bütün samimiyetimle söylüyorum; biz bu noktada kendimizi elbette eleştirerek, başarısız görüyoruz. Yani bu anlamda kendimizi bayraklaştırma çabası içerisinde değiliz. Geldiğimiz noktada herkesten çok daha üzgünüz. Herkesten çok mutsuz ve huzursuzuz. Bizim de hatalarımız oldu. Olmaması mümkün müdür? Olmuştur ama kimse bizim çamur atma politikalarıyla çabamızı sulandırmasın. Ve futbol kamuoyunu tahrik etmesin. Bu yakışmaz. Maalesef bu tür programlar yapmaya başladılar. Bundan dolayı da şahsen üzüntülüyüm. Ben sorumlu bir insanım. Sorumsuz insanlara da sorumsuz olduklarını söylemekle mükellefim. 10 binlerin ilgilendiği bir kulübü, bu kadar aşağılayarak, bu kadar dalga geçer havasıyla eleştirmekte doğrusu o insanların çapları ve yaşam kültürleriyle alakalıdır” dedi.

“BİZDE KUSUR YOK REFLEKSİYLE REFLEKSİNİ GÖSTERMİYORUZ”

Yeni Malatyaspor’da gelinen noktada kendilerini eksik gördüklerini dile getiren Mumcu, “Allah bizi şeytan fikirlerin şerrinden korusun. Yani bir hayatımızda hep düzgün ve dürüst olmaya özen gösterdik. Yanlış anlaşılmak kadar bizi üzen kötü bir şey olamaz. Onun cevabını vermeye hazırız. Ama 3-4 tane zavallı bunu istedi diye de konuşmak çok doğru değil. Bizi art niyetle suçluyorlar. Bunu niyet okuyucuların niyetimizi nasıl okuduğunu da anlamış değilim. Tek bir niyet var, tek bir endişe var, hiçbir hesap kitap yok. Malatya futbolu adına bir şeyler yapmak için çalışıyoruz. Geldiğimiz süreçte bütün kamuoyu tatminkar değil. Bunun da farkındayız. Bu noktada kendimizi elbette eksik görüyoruz. Hatalarımız olmuştur. “Bizde bir kusur yok” refleksini de göstermiyoruz. Bunu da bütün samimiyetimle paylaşıyorum” diye konuştu.

“İLK 5 HEDEFİMİZİ KOVALAYACAĞIZ”

Mumcu, sezon başında koymuş oldukları ilk 5 hedefini kovalayacaklarını da ifade ederek, “Bundan sonraki süreçle alakalı Özcan Kızıltan hocamız katkı sağlar. Futbolcularımızla kısa bir toplantı yaptık. Gerekli uyarı ve ikazları da onlarla paylaştık. Ben futbolun içerisinde başarı adına kullanılması gereken ne kadar argüman varsa şahsen bunları kullandığımıza inanıyorum. Gerek yaklaşımlarımızla gerek verdiğimiz cezalarla gerek yaptığımız müdahalelerle futbolun doğası içerisindeki birçok argümanı kullandığımıza inanıyorum. Bundan sonra da inşallah Allah yardımcımız olur. Herkeste işine gücüne baksın. Kimse bu işi sulandırmaya çalışmasın. Geçmişte bazı insanların doğduğu ve büyüdüğü şehri terk etmelerine anlam veremiyordum. Ama şimdi anlam verebiliyorum. Çünkü insanları söz yaralar, insanları çamur yaralar. Ama biz Allah’a hamdolsun kimin ne olduğunu bildiğimiz için konuşanlara çok fazla bakmıyoruz. Biraz söyletenler bizi düşündürüyor. O anlamda herkesi soğukkanlı olmaya, Malatyalı olmaya davet ediyorum. Bu şehre ve futbola hizmet edilecekse, bu tür çirkefçe, çok aşağılayıcı, gerçekten uzak tartışmalar, yazı ve söylemlerle bu sürece hiç kimse katkı sağlayamaz. Elbette kamuoyunda çok sağduyulu insanlar tanıdım. Zaten onların sayısal çoğunluğu bizi bu işe heveslendiriyor. İnşallah bunları hepsi bize birer tecrübe oldu. Bunun olmasını bizde arzu etmedik. Malatya’nın bu susamışlığına cevap vermeyi çok arzu ettik ama bazen de olmayınca olmuyor. Sonuna kadar yapılması gereken ne varsa yapacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız