SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kütahya'dan Konuk

A- A+ PAYLAŞ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

MTSO Salonu'nda gerçekleşen ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, bu tür ziyaretlerin ekonomik işbirliğini arttıracağını vurguladı. Ülke sorunlarına da değinen Erkoç, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların sanayiciyi olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, sanayiciye özellikle elektrik geri ödemesi ve indiriminin devam etmesini istediklerini söyledi. Erkoç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kalkınma sağlanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tekstil merkezi haline getirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ise, bu tür gezi ve ziyaretlerle üyelerin ufuklarının açıldığını kaydetti. Türkiye'nin son günlerde IMF ile anlaşmanın gündeme geldiğini de hatırlatan Güral, "Dünya Bankası ve IMF ile ilgili ilişkilerin ülkeye zarar vermeyecek ölçüde düzenlenmesi lazım. Sistemin özünde finans vardır. Finansta problem olmazsa krizin aşırı bir problem olarak karşımıza çıkacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra oda başkanları, birbirlerine hediyeler sundu. Kütahya heyetinin Malatya ziyaretinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Malatya'da 10 yıl önce Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü görevini yapan Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Kütahya TSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Sevim Güral Olgun, Kütahya TSO meclis ve yönetim kurulu olmak üzere 40 kişi yer aldı.

OSB ZİYARETİ..
Bu arada Malatya'ya gelen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, 1. ve 2. Organize Sanayi bölgelerindeki bazı işletmeleri gezdi.

Geziye, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Kütahya TSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Sevim Güral Olgun, Kütahya TSO meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, Malatya TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, TSO bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Katılımcılar Ayka Çelik Kapı, Mimsan Kalorifer Kazanı İmalat Fabrikası, Güngör Tarım Ürünleri Kayısı Fabrikası, Yaka Tekstil, LC Waikiki Taha Tekstil Fabrikaları ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait 6-12 yaş çocukların kaldığı Sevgi Evleri'ni ziyaret ettiler. Gezi sırasında Malatya TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, heyet üyelerine bilgiler aktardı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bu tür gezilerin ticari ilişkiler açısından önemli olduğunu belirterek, "İlimize gelen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan 40 kişilik heyet, fabrikalarda incelemelerde bulundular ve bilgiler aldılar. Bu tür ziyaretlerin ticari ilişkiler açısından önemli olduğunu belirtiyorum. Bu nedenle, bizler de zaman zaman böyle ziyaretlere katılmalıyız. Özellikle sanayicilerimiz kendi alanlarıyla ilgili fuarlara katılmayı ihmal etmemelidir. Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı fuarlar bir fırsat olarak görülüp, buralar ziyaret edilmeli. Böylece sanayicilerimizin ufku genişler, ticari potansiyelleri artar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız