SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutan Açıkladı

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Malatya Belediye Başkanlığı için Mehmet Yaşar Çerçi’nin adayları olduğunu açıkladı. Çerçi’nin adaylığına ilişkin açıklamayı partinin eski genel başkanı hemşehrimiz eski Bakanlardan Recai Kutan yaptı. Kutan, Çerçi’nin adaylığını açıklarken yaptığı konuşmada seçimlerin fevkalade önemli olduğunu belirterek, “AKP’ye ilk darbe seçimlerde olacak” dedi..

ÇERÇİ, RESMEN SP ADAYI
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için Saadet Partisi’nin Malatya Merkez Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi olarak resmi olarak açıklandı.

Çerçi’nin Belediye Başkan adaşlığının resmen açıklanması nedeniyle Saadet Partisi’nde tören düzenlendi. Törene kalabalık bir partili topluluğunun yanı sıra SP eski Genel Başkanı hemşehrimiz eski bakanlardan Recai Kutan’da katıldı.

Recai Kutan, törendeki konuşmasında, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçiminin yanı sıra il genel ve belediye meclis üyelikleri içinde seçimlerin yapılacağını bu seçimlerin fevkalade önemli olduğunu, bunlar kadar önemli olan bir diğer konunun ise seçimlerde hangi zihniyetin göreve gelecek olması olduğunu da belirtti.

1994 yılında kendi partilerinin oy oranının yüzde 2.5 olmasına karşın bu tarihteki seçimlerde aralarında büyük şehirlerinde bulunduğu çok sayıda il, ilçe ve beldelerde vatandaşların yüzde 65’inin yaşadığı yerleşim birimlerinde belediye başkanlığını kazandıklarını belirterek, “ Şimdi de bizlere 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçim öncesinde , ‘seçimler için nasıl iddialı olursunuz’ diyenler var. Biz daha öncede iktidarda ANAP vardı. O zaman yere seçimlerde ilk darbeyi aldı. Seçimlerde sadece Malatya’yı kazanabildiler. AKP’de ilk darbeyi seçimde alacak. Bunu mutlaka gerçekleştirmemiz lazım Seçim fevkalade önemlidir. Biz parti olarak uzun araştırma yaptık. En iyisi kim olur dedik. Belediyecilik milli görüşün işidir. İnşallah bu yeniden gündeme gelecek. Malatya’da belediye başkanı olacak kişinin yemeyecek, yedirmeyecek anlayışı içerisinde hizmet e etmesi gerekmektedir. Hakkında dedikodu yapılmayan, halkı kucaklayacak bir isim olarak Mehmet Yaşar Çerçi’yi aday olarak belirledik. Malatya halkı Çerçi’yi yakından tanıyor. Belediye Başkanlığı döneminde çok güzel işler yaptı. Hiç bir yolsuzluğunu duydunuz mu ?, Çerçi’yi, sevgili kardeşimi takdim ediyorum. Geçen seçimde esen rüzgarın etkisinde kalındı. Şimdi vatandaşların rüzgarın etkisinde kalmadan, kendisine en iyi hizmeti verecek kişiye oyunu vermesini istiyoruz.” dedi.

SP adayı olarak açıklanan Mehmet Yaşar Çerçi, SP’ye üyelik belgesini Kutan ile birlikte imzaladı.

Çerçi ardından yaptığı konuşmada Kutan’ın kendisiyle ilgili sözlerine teşekkür ederek iltifatına layık olmak için çalışacaklarını belirterek, “ Bizim için kamu vazifesi ağır ve vebal isteyen bir görevdir. Bu vebali taşımak zordur. Daha önceki seçimde de halkımız destek verdi görev yaptık. Şimdi tekrar sizlerin karşısına çıkıyoruz. MHP’den aday adaylığı başvurusu yaptık. Bir başka arkadaşı aday gösterdiler. Biz de o zaman bundan da hayır var diyerek kenara çekildik. Ancak yoğun istekler üzerine Malatya’da 1 hafta boyunca 70 dolayında vakfı, dernek ve odalar ile görüşmelerde bulunduk bu kişi ve kurumlara danıştık. Saadet Partisi’nden aday olduk. Siyasi partiler hizmet kurumlarıdır. İnşallah 29 Mart’ta Malatya’ya hizmet için kaldığımız yerden devam edeceğiz. İlk dönemimizde kalfaydık, şimdi usta olduk. Herkesi kucaklayarak hizmetleri yerine getirip hemşehrilerimizin ‘ Benim şehrim’ diyebileceği kent oluşturmak için çaba göstereceğiz” dedi.

Tören, SP Kadın Komisyonu yöneticilerinin Kutan ve Çerçi’ye çiçek vermesiyle sona erdi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız