SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutan: ''Allah'a Şükür''ü Yanlış Anlıyorlar..

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, AKP'nin anketlerinin gerçekleri yansıtmadığını, durumları sorulan insanların "Allah'a Şükür" yanıtlarını da yanlış yorumladığını öne sürdü. Kutan, çeşitli temaslarda bulunduğu memleketi Malatya'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB)'ni de ziyaret etti. Kutan, burada ESOB Başkanı Şevket Keskin (fotoğrafta sol baştaki) ile Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren (sağ baştaki)tarafından karşılandı.

ESNAF ZİYARETİ..
Ziyarette konuşan Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, iktidara gelen tüm partilerin, seçimlerden önce esnafa her türlü vaatte bulunduğunu; ancak iktidara geldikten sonar esnafı bir sonraki seçime kadar hatırlamadıklarını söyledi. Esnafın 57. hükümet dönemindeki ekonomik krizden daha kötü bir durumda olduğunu öne süren Keskin, "Esnafımızın şu andaki durumu ekonomik krizden daha kötü. Esnafımız Bağ-Kur primlerini ödeyemez halde. İyileştirmeler bekliyoruz. Vergi barışı çıkarıldı; ancak esnafımızın vergi borcu yoktur. Vergi barışı sadece bir kesime yaradı, esnafa faydası olmadı" dedi.

Recai Kutan ise, "Saadet Partisi olarak esnafımızı seçimlerden sonra da ziyaret etme geleneğini başlattık. Esnafın durumu çok kötü. AK Parti'nin yaptığı anketler gerçekleri yansıtmıyor. Türkiye her alanda büyük tehlikelerle karşı karşıya bulunmaktadır."

Kutan, ziyaretleri sırasında yaptığı değerlendirmelerde de, "Biz yaptığımız esnaf ziyaretlerinde, işler nasıl, dediğimiz zaman insanlarımız 'Allah'a Şükür' diye cevap veriyorlar. Biz onlara, Allah'a şükretmeye devam etmelerini söyledikten sonra, işler nasıl, kazanabiliyor musunuz diye sorduğumuzda 'bir dokun, bin ah işit misali' sıkıntılarını dile getiriyorlar. Ondan sonra sustur susturabilirsen. Şimdi iktidar, diyor ki, esnaf halinden memnun. Herhalde yaptıkları anketlerde esnafa 'İşler nasıl?' diye sorup, 'Allah'a şükür' cevabını duyunca, durumları iyidir diye değerlendiriyorlar."diye konuştu.

"BİZDE GÖREV VERİLİR.."
Kutan, yapılacak kurultayda aday olup olmayacağıyla ilgili olarak, "Bizim geleneğimizde göreve talip olunmaz, görev verilir" dedi.

Memleketi Malatya'da temaslarda bulunan SP Genel Başkan Vekili Kutan, İnönü Kapalı Çarşısı'nda esnafı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kutan, hazırlık içinde oldukları genel kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Geleneğimizde göreve talip olunmaz, görev verilir. Parti organlarımız istişare içinde adayı belirler. Benin aday olup olmayacağım konusunda şimdilik bir şey söyleyemem" dedi.

Şimdiye kadar sadece Fazilet Partisi (FP) döneminde Abdullah Gül'ün 2. aday olduğunu ve kurultayların genelde tek aday şeklinde geçtiğini hatırlatan Kutan, partilerinin GİK üyesi bir kişinin aday olacağı ve çalışmalar yaptığı şeklinde basında çıkan haberlerle ilgili olarak ise, "O arkadaş, 'Partimizin geleneklerine sadık olan birisiyim' diye açıklama yaptı. Yazılanlar spekülasyondur. Partimiz hakkında spekülasyonlar çok yapılıyor. Son olarak partimizin Burdur'daki bir kongresinde Atatürk portresi yok uzak köşeye asılmış, yok şöyle olmuş diye aslı astarı olmayan şeyler yazıldı" diye konuştu.

Trafik Ceza Kanunu'nda bazı bürokrat ve yargıda görev yapmış yetkililerin ceza kapsamı dışında tutulmasıyla ilgili hazırlanan yasa taslağına ilişkin görüşleri sorulan Recai Kutan, "Adam 150 kilometreyle gidiyor. Trafik polisi durdurunca, o kişi kendisinin emekli hakim olduğunu söylerse, polis de eski hüviyet ve görev cüzdanını filan isteyecek. Böyle şey olmaz. Hükümet, önemli meseleler dururken, bu tür şeylerle uğraşmamalı" dedi.

Kutan ayrıca gezisi kapsamında, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu'na da nezaket ziyaretinde bulundu.

Kutan, Salı sabahı Malatya'dan ayrılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız