SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutan'ın Eşi Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski milletvekili ve bakanlardan, eski Fazilet ve Partisi genel başkanlarından hemşehrimiz Recai Kutan'ın eşi Mebrure Kutan Ankara'da vefat etti.

Bir süredir kanser tedavisi gören ve son 15 gündür de yoğun bakımda olduğu öğrenilen 3 çocuk annesi Mebrure Kutan'ın, bugün vefat ettiği bildirildi.

Malatya'nın yerli ailelerinden Tortum ailesinden merhum Tevfik Tortum'un da kızı olan 75 yaşlarındaki Mebrure Kutan'ın cenazesinin, Cuma günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

BÜLTEN..
Bu arada, Mebrure Kutan'ın vefatıyla ilgili olarak Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına iletilen bülten de şöyle:

"Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan’ın eşi Mebrure Kutan, hakkın rahmetine kavuştu. Bir süredir rahatsız olan Mebrure Hanım, Güven Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Mebrure Hanım, (Cuma günü) Karşıyaka Mezarlığı Camisi’nde Cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

Mebrure Kutan’ın vefat haberi, bütün Milli Görüş camiasını üzüntüye boğdu. (Bugün) öğle saatlerinde haberi duyan Milli Görüş camiasının önde gelen isimleri Mebrure Hanım’ın vefat ettiği hastaneye akın etti.

Yardımsever ve mütevazi kişiliği ile tanınan Mebrure Hanım, eşi Recai Kutan’ın en zor günlerinde yanında oldu. Özellikle 12 Eylül’de Kirazlıdere’de tutuklu bulunduğu dönemde eşi Recai Kutan’a en büyük desteği veren Mebrure Hanım, metanetli kişiliği ile çocuklarına ve ailesine sahip çıktı.

Recai Kutan ile Mebrure Hanım, 20 Haziran 1954 yılında dünya evine girdi. 55 yıllık evliliklerinde örnek bir Saliha eş olan Mebrure Hanım ile Recai Kutan’ın, üç çocukları bulunuyor.

Recai Kutan, eşi Mebrure Hanım’a Kirazlıdere’den yazdığı mektuplarda onu överek, önemli tavsiyelerde bulunuyordu.

İşte o mektuplardan bazı bölümler:

“Gevşemek, demoralize olmak yok ‘Bu hadiseler Cenab-ı Hakkın bir takdiridir. Bu itibarla bunları büyük bir tevekkül, metanet ve sabır içersinde karşılamalıyız. Onun için Mebrure Hanım, öyle gevşemek, demoralize olup, canı sıkılıp yatağa girmek yok.

Önce sıhhatine, kılık kıyafetine itina etmeli çocuklarına örnek olmalısın. ‘Hervele’ yapmanı istiyorum ‘Elhamdülillah çocuklarımızın utanacakları, boyunlarını eğecekleri hiçbir fiilim de yok. Onun için kendinizi salıp koyvermeyin. Kabe tavaf edilirken Peygamberimizin emri gereğince ‘hervele’ yapılır. Yanı canlı ve çalımlı yürünür. Sizden özellikle Mebrure Hanım senden de ‘hervele’ yapmanı istiyorum.’ Saadet içinde yaşayacağız ‘Evet Sevgili Mebrure hanım. Bu kadar gevezelikler senin içindi.

Hani TRT’deki yarışmalardan önce, moral hocası, yarışmacıların moralini yükseltir, heyecanlarını da yatıştırır ya. İşte senin de moral hocan sana diyor ki, Allah’ın izniyle kaya gibi olacaksınız. Başınız dik, kendinden emin, kocasına yapılandan sen gururlu. Utanacak ezilecek birisi varsa onlar başkaları. Elhamdülillah yaşımız genç, sıhhatimiz yerinde. Rabbim lütfederse biz bir süre sonra gene bir arada, gene huzur ve saadet içinde yaşamaya devam edeceğiz”

ARŞİV FOTO: Merhume Mebrure Kutan, eşi ile birlikte bir şeçimde oy kullanırken (Kaynak: Saadet Partisi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız