SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Aşı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:40
Kutlu Doğum Aşı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da vatandaşlara ikram edilen Kutlu Doğum Aşı ilgi gördü. 

Malatya Merkez Mimar Sinan Camisi önünde verilen Kutlu Doğum Aşı etkinlik konuşan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kutlu Doğum Haftası’nı dolu dolu kutladıklarını belirterek, “İnsan onurunun kutlu bayrağını taşıyan Cenab-ı Allah’ın elçisi olan sevgili Peygamberimizi örnek alıp, İslam’ın şartlarının yerine getirilmesi konusunda gayret gösterilmesini niyaz etti" dedi.

Müftü’nün konuşmasından sonra cami cemaati ve mahalle halkına Kutlu Doğum Aşı etli pilav ve ayran ikram edildi.

MİLLETVEKİLİNİN KUTLU DOĞUM MESAJI

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz  Hazreti Muhammed'in 1442. doğum yıldönümü olan ve her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Peygamber efendimiz (SAV) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği çok önemli bir haftanın içinde bulunmaktayız.

Milletimizin kalbindeki Yüce Peygamber sevgisi başka hiçbir şeyle kıyas edilmeyecek kadar eşsizdir. Yüce Peygamber’in doğum yıldönümünü andığımız bugünlerde O alemlere rahmet olarak gönderilen elçinin birleştirici rolünü yeniden hatırlamaya ve onun yoluna sarılmaya muhtacız.

Yüce Allah (c.c) bir ayet-i kerimesinde şöyle buyurmuştur: “Ey inananlar! And olsun ki, sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok anan kimseler için Resulullah (Allah’ın Elçisi) en güzel örnektir.” (Azhab 33/21)

Bu topraklarda yaşayan Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Çerkez, Azeri, Çeçen... tüm Müslümanların kardeş olduğunu; diğer milletler ve dinlerle beraber yaşadıklarını,  İslâm kardeşliğini bozmanın çok büyük bir vebal, günah ve felaketler getireceğini gür sesle söylemek, mevcut yaraları sarmak, dargınları barıştırmak, bölge sakinlerinin hayat ve refah seviyelerini topluca yükseltmeye çalışmak hepimizin görevidir.

Bizi aynı sofra etrafında birleştiren O Yüce Peygamber sevgisi ile yoğrulan bu milletin Yüce elçiyi örnek alarak tüm insanlığa rehberlik edeceğine olan inancımız tamdır. Efendimizin ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmeyi anlamayı ve yaşamayı, onun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmayı tüm İslam alemine nasip etsin.

Bu mukaddes gün vesilesiyle; Âlemlerin Efendisine binlerce salât ve selam olsun. Milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini akan kan ve gözyaşlarının dinmesine vesile olması dileğiyle Yüce Rabbimiz, bizleri onun yolundan ayırmasın ve şefaatine nail eylesin.

Bu vesile ile Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve merhamet getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız