SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Aşı'nda İzdiham

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da verilen Kutlu Doğum aşında izdiham yaşandı.

Müftülüğün organizesi ile Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Yeni Cami avlusunda verilen etli pilavı almak için uzun kuyruk oluşturan binlerce kişi, bir kap yemek almak için izdihama neden oldular. Görevli bağırıp vatandaşı düzene sokmaya çalıştıysa da izdiham önlenemedi.

Malatya Belediyesi zabıta görevlilerinin de düzen için görev yaptığı Kutlu Doğum aşı binlerce kişiye ikram edildi.

BATTALGAZİ'DEKİ PROGRAM..
Öte yandan, Battalgazi ilçesinde de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleşen programa Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Müftüsü Mustafa Kılınç daire amirleri, din görevlileri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Davetliler, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nın avlusunda gül, kitap ve çeşitli hediyelerle karşılandı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ali Ödemiş tarafından Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından, ilçe Müftüsü Mustafa Kılınç açılış konuşması yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tüm davetlilerin "Kutlu Doğum Haftasını" tebrik ederek, “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)?in kutlu doğum yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenabı-ı Haktan diliyorum ” dedi.

Öğrencilerin ve din görevlilerinin okudukları ilahilerle süslenen programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zülfikar Durmuş” Hz. Peygamber ve Merhamet” konulu bir konuşma yaptı.

Ayrıca, Kutlu doğum haftası nedeniyle kermes düzenlendi, üç gün süreyle gezilebileceği belirtildi.

Program Kuran-ı Kerim’i en güzel okuyanlara hediye verilmesiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız