SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Etkinlikleri

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya'da kermes ve kitap sergisi açılıp, kan kampanyası başlatıldı.

Yeni Cami Meydanı'nda düzenlenen kermes ve kitap sergisi açılışına, Vali Vekili Şükrü Özcan, Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Beledye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, bazı daire müdürleri, mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri
katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Vekili Şükrü Özcan, Peygamber efendimizi örnek almamız gerektiğini ifade ederek, Kutlu Doğum Haftası'nın önemini anlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed'i (SAV) daha iyi anlamak ve tanımak amacıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın önemini anlatıp, "Hiç yoksa Kutlu Doğum Haftası'nda peygamberimizin hayatıyla ilgili bir kitap okumalıyız" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül de konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu hafta tüm ilde toplam 357 etkinlik düzenleneceğini ifade edip, "Bu haftayı da vesile kılarak, peygamberimizin mesajlarını en doğru şekilde aktarmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra gıda ve el işi kermesi ile kitap sergisi açılıp, kan kampanyası başlatıldı. Yetkililer kermes ve sergiyi gezdi. Kan kampanyasında ilk kanı Müftü Gül verdi.

MİLLETVEKİLLERİNİN MESAJI..
Bu arada TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Kutlu Doğum Haftası ile çok özel ve müstesna günlere ulaşmanın mutluluğunu ve güzelliğini yaşıyoruz.

Kutlu Doğum haftasının idraki ile Peygamberler zincirinin son Peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunun yıldönümü ile insanlık tarihinin en önemli ve en güzel günün tekrarını yaşamaktayız.

Bu güzel günlerin, İnsanlığı kin, düşmanlık ve zulümden kurtarmayı emreden son din olan İslamiyetin, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz tarafından yayılması kutlu doğum haftasının ne denli içten kutlamamız gerektiğinin de bir göstergesidir. Bu doğrultuda da tüm Müslümanlar olarak kardeşçe hareket ederek, İslamın güzelliklerini yaşama ve yaşatmalıyız. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almaktadır.

Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere, ülkemizdeki Müslümanların ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyor. Bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da, Hz.Muhammed'in bütün insanlığa kucak açarak,doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla gösterdiğini belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak, "Peygamber Efendimizin doğumu,elbette ki yeryüzünün en önemli hadisesidir.Efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir. Aziz milletimizi bir arada tutan,kaynaştıran,ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslâmiyet'i daha iyi kavrayabilmektir. Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür.Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır.Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir.Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır.Rahmet,sevgi,hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz,hayatı boyunca insanları doğruluğa,iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Rahmet Peygamberi Efendimiz,Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim,demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik,dayanışma,kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunmuş,hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, göstermiş olduğu yolda dünya ve ahiret dengesini,insan onuruna uyan yaşama sanatını bizler ondan öğrendik.O bizi hayat verecek şeylere çağırmıştı.Sevgi ve barış dini olan İslam'ı tebliğ etmiştir. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan insanları kardeş yapmış,yüreklere çöreklenmiş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti." dedi.

Ölmeztoprak, mesajını "Kardeşlik,sevgi ve hoşgörü duygularının doruk noktaya çıktığı Dini ve Milli Şuurun kuvvetlendiği, insanların birbirine daha müsamahalı yaklaştığı ve Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.)’in evrensel mesajlarını,günümüz şartlarında topluma aktarma noktasında önemli organizasyonlara vesile olan,Kutlu Doğum Haftasının Aziz Hemşerilerime hayırlar getirmesini,Yüce Milletimizin,Ülkemizin ve tüm İslam Aleminin huzur ve refahına vesile olmasını,Cenab-ı Hakk’ tan niyaz ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." diyerek tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız