SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:19
Kutlu Doğum Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ
 
Darende ve Hekimhan'da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ''Peygamberimizin Örnek Ahlakı'' konulu konferans düzenlendi. 
     
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Darende'de ''Peygamberimizin Örnek Ahlakı'' adlı bir konferans veren Malatya Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde geçen yıl ''rahmet'', bu yıl ise ''kardeşlik'' konusunu işlediğini belirtti. 
     
Hazreti Muhammed'in hayatında herkesin kendince bir şeyler bulabileceğine işaret eden Yağcı, şöyle konuştu: 
     
''Eğer aile reisiysek, en güzel aile reisliği modelini onda görüyoruz. İdareciysek, en güzel idarecilik örneğini onda görüyoruz. Eş isek, en güzel eş olma örneğini onda görüyoruz. İnsansak, en güzel insanlık numunesini onda görüyoruz. Kardeşsek, kardeşliğin en güzel numunesini onda görüyoruz. Neysek, hangi nokta ve mertebede olursak, kendimiz için ondan bir örnek almamamız mümkün değildir. İslam'da kardeşlik konusu, sadece edebiyatı yapılarak geçiştirilecek bir konu değildir.'' 
     
İlahilerin ve Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu konferansa, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Emniyet Müdürü Salih Köken, Jandarma Komutanı Hacı Güneşli, Darende Müftüsü Ahmet Varol ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
     -Hekimhan- 
     
Hekimhan'da da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, ''Peygamberimizin Örnek Ahlakı'' konulu konferans düzenlendi. Tarihi Taşhan'da düzenlenen konferansa Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, konuşmacı olarak katıldı. 
     
İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, konferans öncesinde yaptığı konuşmada, bir Müslümanın uyması gereken kuralar ve davranışlar hakkında bilgi verdi. 
     
Konferansa, İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan, İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya, Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, il genel meclisi üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız