SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:45
Kutlu Doğum Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

 Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya Yeni Cami Derneği tarafından Cuma namazından sonra cami avlusunda vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Yeni Cami Derneği Başkanı Affan Aksoğan, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, 5 bin kişiye kutlu doğum aşı ikram ediyoruz” dedi.

KIZILAY LOKUM DAĞITTI..

Kızılay Derneği Malatya Şubesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle lokum dağıttı. 

Yeni Cami’de Cuma namazı sonrasında lokum ikramıyla ilgili bilgi veren Kızılay Derneği Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, “Ağızlarınızın ve gönüllerinizin tatlanması dileği ile Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunu tebrik ediyor, bu anlamlı haftanın peygamberimizi daha iyi tanımamıza, birlik ve beraberliğimize, ilimizin, ülkemizin huzur ve barış ortamına katkıda bulunmasına vesile olması temennisi ile tüm hemşerilerimizi sevgiyle selamlıyoruz” diyerek, Kutlu Doğum Haftası sebebi ile Yeni Cami yanında kan bağış çadırımız ve Kızılay Tanıtım Çadırımızda değerli gönüllülerimize Kutlu Doğum Haftası olması sebebi ile kan bağışının ardından lokum ikramımız oldu. İyilikle yarışan vatandaşlarımızı yanımızda görmek ve desteklerinizi bu kutlu haftada yanımızda hissetmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KUR'AN-I KERİM ZİYAFETİ..

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Malatya İl Müftülüğü tarafından Atatürk Spor Salonu'nda, Kuran ziyafeti verildi.

Etkinlikte açış konuşmasını yapan Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu sene zengin bir program hazırladık. Sadece İl Müftülüğü değil, ilçelerimizin müftüleriyle birlikte 100'ün üzerinde program düzenledik" dedi.

Gül, 21 Nisan'da Malatya'dan ayrılacağını kaydederek, "Malatya'daki görev sürem 21 Nisan'da bitmiş olacak. Malatya'dan ve Malatyalılardan son derece memnun olduğumu ve Malatya'dan huzur içerisinde ayrılacağımı ifade etmek istiyorum. Buradan başım dik, alnım ak olarak ayrılacağım için son derece memnun ve mutluyum" ifadelerini kullandı.

Gül'ün konuşmasının ardından Kuran ziyafeti verildi.

TEVCİDLİ KUR'AN OKUMA YARIŞMASI..

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle öğrenciler arasında Tecvid’li Kur’an Okuma yarışması düzenlendi. 

Malatya merkez Yeşiltepe Ahmet Parlak Ortaokulu tarafından tecvid kuralları ve tecvidli Kur’an okuma yarışması yapıldı. Okul öğrencileri tarafından ilahilerinde söylendiği tecvid kuralları ve tecvidli Kur’an okuma yarışmasında 1, 2 ve 3.ye bisiklet hediye edildi.

Okul bünyesinde yapılan programa, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Taşpınar, Yeşiltepe Ahmet Parlak Ortaokulu Müdürü Süleyman Bulut, Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

DARENDE'DE..

Malatya’nın Darende İlçesi’nde Kutlu Doğum Haftası törenle kutlandı. 

Darende Esnaf Kefalet Koparatifi Toplantı Salonunda düzenlenen "Hz.Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferansı Gazeteci Yazar Dursun Ali Taşçı verdi.

Konferansın ardından şiir ve kompozisyon dalında ödüller verilirken konuşmacıya da plaket ve kayısı hediye edildi. Ayrıca konferansa katılanlara ise karanfil ve "Peygamberimiz ve Hoşgörü" adlı kitap verildi.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol, ”Hazreti peygamberi anmak daha da önemlisi onu anlamak onun temsil edildiği değerlere ve bütününü tanımak hayatımıza ışık tutan bir meşale yakabilme çabası akla gelir. İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Peygamberimizin hayatında ve öğütlerinden örnek almalıyız” dedi.

Konferansa Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Emniyet Müdürü Arif Köse, çok sayıda yetkili ve vatandaşlar katıldı.

ÇAKIR'IN MESAJI..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın had safhaya ulaştığı, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğü, dünyanın yaşanmaz hale geldiği bir zamanda, dünyayı aydınlatan İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in 20 Nisan 571’de dünyaya teşriflerinin 1443. yıldönümünü kutluyoruz. O’nun gelişiyle, buhran içerisinde olan dünyaya eşitlik, adalet ve kardeşlik gelerek cahiliye devri kapanmıştır. O’nun gelişiyle insanlığın kurtuluş süreci başlamıştır. O’nun gelişiyle birlikte merhamet, adalet ve ahlak gelmiştir. O’nun gelişi cahiliye devrinin kapanışı, hakkaniyetin ve adaletin başlangıcı olmuştur.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz’in merhametini, adaletini, ahlakını, kısacası yaşamını iyi anlamak ve hayatımıza her müslümanın görevidir. Bugün dünyanın dörtbir yanında yaşanan huzursuzluk ve kargaşanın en büyük nedeni insanların haklarına razı olmamaları ve birbirlerini yeterince anlamamalarından kaynaklanmaktadır. Oysa Peygamberimiz bize 14 asır önce verdiği mesajında hakka ve adalete bağlı kalındığı müddetçe barış, kardeşlik ve huzurun olacağını herkese müjdelemiştir. 

Malatyamız ve ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, bütün İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor, saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız