SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Türk-Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu Malatya'da bir konser verdi.

Malatya İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konsere, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ve müftü yardımcılarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser öncesinde bir konuşma yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Malatya'da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunlardan bir tanesi de Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türk-Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu'nun verdiği konser oldu. Bu programı bayanlara yönelik yaptık. Peygamberimiz Mekke'den Medine-i Münevvere'ye gelirken, Medineli kızlar şarkılar ve şiirlerle Peygamberimizi karşılamışlardı. Şuana kadar programımızın bir kısmını icra ettik. 357 ayrı yerde programımız var.

Malatya'da ilk defa böyle bir program olacak. İnşallah çok da güzel olacak diye düşünüyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Türk-Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu hakkında bilgiler veren Koro Şef Yardımcısı Rukiye Gökduman ise, "Koromuzun kuruluş amacı başkanlığımızın değişik etkinliklerinde, değişik gün ve gecelerde ve konulu programlarda başkanlığımızın kuruluş amacı doğrultusunda sosyal açılımlı bir din hizmeti anlayışını ve bir de musiki kanalıyla insanların gönüllerine hitap ederek, aktarmak. Bu amaçla 2007 yılında kurulduk. Koromuzdaki görev alan ses sanatçılarının hepsi başkanlığımız personellerinden oluşuyor. Uzun süren bir eğitim sürecinden geçtik. Konservatuar eğitiminin büyük bir bölümünü konusunda uzman olan hocalardan aldılar. Aynı zamanda hem eğitimlerimiz devam ediyor hem de başkanlığımızın görevlendirdiği yerlerde tasavvuf musikisi konserleri veriyoruz" diye konuştu.

Koro'nun 15 kişiden oluştuğunu kaydeden Gökduman, "Gittiğimiz illerde yoğun bir ilgi görüyoruz. Amatör bir koroyuz ama profesyonel bir icramız var. Arkadaşlarımız hem ağız hem de gönül olarak bu işin ilmini yaptıkları için doğal bir yatkınlık var. Hanımlara çok ciddi ve bir nefes getirdik. Kadınlarımızın konserlerden çok büyük bir mutlulukla ayrıldıklarını görüyoruz. Biz de hedefimize ulaştığımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Türk-Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu, Malatyalı vatandaşlara konser verdi. Vatandaşlarda koroya hep bir ağızdan eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız