SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:32
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya Belediyesi ile Malatya Kent Konseyi'nin çalışmaları ile mahallelerde, Kutlu Doğum Haftası programları düzenlenecek.
 
Her yıl Nisan ayında Peygamber Efendimizin (sav) doğumu vesilesiyle, 13 ayrı çok amaçlı sosyal tesiste düzenlenen programlarla Peygamber Efendimiz anlatılıyor ve vatandaşlara gül, kitap, kartelâ, badem şekeri ile lokum hediye ediliyor.
 
Kutlu Doğum Haftası programlarının ilki Yeşiltepe çok amaçlı sosyal tesisleri ile Kiltepe çok amaçlı sosyal tesislerinde Yrd. Doç. Dr. Sabri Türkmen’in ve Abdullah Kayhan’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Yeşiltepe çok amaçlı sosyal tesisinde konuşan mahalle muhtarı Ahmet Ulukaya Malatya Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortak çalışmaları ile halkın sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmesi ile ilgili gayretlerini takdirle karşıladıklarını belirtti.
 
İslam kardeşliği ekseninde peygamber efendimizin hayatını anlatan Yrd. Doç. Dr Sabri Türkmen, kardeşlik hukukunu zedeleyecek hal ve hareketlerden kaçınmamız gerektiğini, İslam’ın iyi insan yetiştirme projesi olduğunu belirterek Hz. Muhammed’in bu ölçekte daima iyiyi eylem haline getirmeyi ve kötülüklerden kaçınmayı telkin ettiğini belirtti.
 
Kiltepe çok amaçlı sosyal tesislerinde düzenlenen programda söz alan mahalle muhtarı Ali Seydi Yücekaya, Malatya Belediyesinin sosyal ve kültürel etkinlikleri mahalle bazına indirgemesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Daha sonra konferansını sunmak üzere söz alan ilahiyatçı Abdullah Kayhan, çocuklarımızı yetiştirişken Peygamber Efendimiz’in ahlakını, ilmini, sünnetini referans almamız gerektiğine işaret ederek, Peygamberimizin kendisine peygamberlik gelmeden önce de bulunduğu coğrafyada kişiliği, ahlakı ve güvenirliliği noktasında her kesimden her inançtan olan toplumlar tarafından kabul gördüğünü söyledi.
 
Yrd. Doç. Dr. Sabri Türkmen ve Abdullah Kayhan’ın peygamber efendimizi anlatan konuşmalarının ardından programlara katılan mahalleliye “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitap, özel ambalajında badem şekeri, lokum ve çeşitli hediyeler armağan edildi. 
 
Etkinlerin programı şöyle ;
 
17 Nisan tarihinde Başharık çok amaçlı sosyal tesisleri ile Şeyh Bayram Mahallesinde çok amaçlı sosyal tesislerinde,19 Nisan tarihinde Melekbaba semt konağı ile Samanlı Mahallesi çok amaçlı sosyal tesislerinde, 20 Nisan tarihinde Yeşiltepe Semt konağı ve Tecde Okuma Merkezinde, 21 Nisan tarihinde Konak Okuma Merkezi ve Beydağı 22 Nisan tarihinde Sancaktar Mahallesi çok amaçlı sosyal tesislerinde Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) anlatılacak.
 
Hekimhan Mütfülüğü'nün Etkinliği
 
Hekimhan İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde,  ünlü tasavvuf sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı birbirinden güzel şiirleriyle vatandaşları mest ederken, tarihçi-yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'da "Hz. Muhammed Sevgisi ve Günümüze Yansıması" konulu konferans verdi.
 
Etkinliklerin ilk gününde tasavvuf sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi sundu. Taşhan'da gerçekleştirilen etkinliğe Hekimhan İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları, Malatya İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte bir açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, "Cenabı Allah'ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın doğumu vesilesiyle 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri icra edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini bu yıl "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" ana başlığı altında gerçekleştirme kararı aldığını bildirdi. Kutlu Doğum Haftası geleneği, milletimizin kalbinde var olan peygamber sevgisini harekete geçirmiş ve bu gelenek sadece ülkemiz için değil, bütün gönül coğrafyasında gurbet illerinde yaşayan bütün vatandaşlarımız arasında bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür" dedi. 

 
Çetmi'nin konuşmasının ardından Dursun Ali Erzincanlı, etkinliğe katılanlara şiir dinletisi sundu. Erzincanlı, şiir dinletisinde, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlattı. Etkinliklerin ikinci gününde tarihçi-yazar Prof. Dr. İlhan Süreyya Sırma, "Hz. Muhammed Sevgisi ve Günümüze Yansıması" konulu konferans verdi. Sırma, konferansında, "Gelen ilk ayetlerde (Allah'ın adıyla oku) diyor. Allah, okumaktan, öğrenmekten, kalemden bahsediyor. Avrupalılar okuyor, Müslümanlar kahvede zar atıyor. Kitap okumuyorlar. Resulullah hakkında bir imtihana çeksem şu milleti emin olun çoğu sınıfta kalır. Ama aynı Müslümanları Barcelona takımından imtihana çeksem hepsi geçer" görüşünü savundu. Konferansın ardından katılımcılara "Kutlu Doğum Aşı" ikram edildi. 
 
Orduzu'daki Etkinlik
 

Orduzu Belediyesi ve Malatya İl Müftülüğü, ‘Kutlu Doğum Haftası’ çerçevesinde ortaklaşa bir program düzenledi.
 
Programa Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, Malatya Müftülüğü’nden İlahiyatçı İbrahim Gökkaya, cami görevlileri, Orduzu’daki okulların yöneticileri, öğrenciler, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Moderatörlüğünü M. Emin Yağmur hocanın yaptığı program, havanın yağmurlu oluşundan dolayı Orduzu Belediyesi’nin yanına kurulan çadırda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim ve Mealiyle başlayan program, İmam-Hatip Şevket Sever, Orduzu’da görev yapan bütün cami imam-hatipleri adına açış konuşması yaptı. Sever hoca, insanlığın Efendimize (S.A) çok şey borçlu olduğunu; sevmeyi, muhabbeti, merhameti O’ndan öğrendiğimizi hatırlattı. Kardeşlik tohumlarını asırlar öncesinden ektiğinin altını çizdi.
 
Program, Malatya İl Müftülüğü murakıplarından İlahiyatçı İbrahim Gökkaya’nın verdiği konferansla devam etti. Gökkaya, sunumunda Efendimiz(S.A)’e duyulan sevgiyi konu aldı. Tarihte Efendimize( S.A) beslenen sevgiden örnekler vererek başladığı konuşmasına Selman-ı Farisi(R.A)’nin hayatından pasajlar aktararak devam etti. “Kardeşler! Birbirinizi aşağılamayın, birbirinizi küçümsemeyin, birbirinizle alay etmeyin! Birbirinize kötü isim takmayın, birbirinizi karalamayın! Birbirinize şüpheyle bakmayın, birbirinizin arasını açmayın!” diyen Gökkaya hoca, kardeşliğin gereklerini ve kardeşliği ayakta tutan özellikleri sayarak konuşmasına devam etti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız