SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

A- A+ PAYLAŞ

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumu nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kemal Şener, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saffet Sancaklı, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı ve Merkez Vaizi İsmail Öztoprak’dan oluşan Kutlu Doğum Haftası İl Kutlama Komitesi Valil Halil ibrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

ZİYARETLER..
İl Kutlama Komitesi üyeleri, ilk olarak Vali Daşöz'ü makamında ziyaret etti ve ardından belediyeye geçti.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek, belediyeyi ziyaretteki konuşmasında Peygamberimizin alemlere rahmet, insanlığa müjdeci olarak gönderildiğini belirterek, “ Peygamber Efendimizin doğum gününü idrak ediyoruz. Bu vesile ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz. Bu vesile ile halkımızın temsilcisi olarak sizleri ziyaret ediyoruz ve bir buket gül hediye ediyoruz. Gül sevginin, barışın ve Peygamberimizin konusudur” dedi.

Toplumda ve insanlarımızın gönlünde daima huzur, barış, sevgi ve dostluğun hakim olmasını dilediklerini belirten Müftü Bekir Gerek, “ Çünkü Peygamber Efendimiz oluşturduğu toplumun temelini; sevgi, barış ve huzur üzerine kurmuştur. Bu duygularla kandilinizi ve haftanızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in insanlığa barış ve esenlik mesajları vermek üzere gönderildiğini söyledi. Başkan Akın, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) evrensel mesajlar vermek üzere kainata gönderilmiştir. İnşallah bu mesajların doğru algılayıcıları oluruz. Allah’tan temennim budur” dedi.

İslam Alemi’nin ve milletimizin Kutlu Doğum haftası’nı kutladığını belirten Belediye Başkanı Akın Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının da topluma verdiği hizmetlerden dolayı kutladı.

KUTLAMA PROGRAMI..
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Malatya'daki kutlamaların yoğunluğu 12 Nisan Çarşamba günü. Bu programlara Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu ve eşi Emine Bardakoğlu da katılacak.

İl Kutlama Komitesi'nin hazırladığı program şöyle:

* 12 Nisan Çarşamba:
10.50 Belediye Önünde Kutlu Doğum Haftası Çadırı Açılışı
11.00 Yeni Cami Yan Avlusunda Kermes
11.45 İl Müftülüğü Yanında Diyanet Yayınları Satış Yeri Açılışı
12.00 Yeni Camide Dini Sohbet (Diyanet İşleri Başkanı)
13.00 Yeni Cami Avlusunda Diyanet Yayınları 4. Kitap Sergisi
18.00-18.30 Kız Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi ziyaretleri (Diyanet İşleri Başkanının eşi)
21.30 Yerel ER TV'de Diyanet İşleri Başkanının Programı

* 13 Nisan Perşembe:
17.00 Diyanet Vakfı Aşevi'nde Kutlu Doğum Aşı dağıtımı

* 14 Nisan Cuma:
20.00 Panel (Belediye Konferans Salonu- Doç.Dr. S.Sancaklı, Doç.Dr. Z.Durmuş, Dr. A.Çolak)

* 20.00 Ödül Töreni (Belediye Konferans Salonunda Hutbe ve Makale Yazma, Naat Okuma Yarışmasında Dereceye girenlere)

* 15 Nisan Cumartesi:
10.30 Bölge Trafik Üstü Fidan Dikim Töreni

20 Nisan Perşembe:
14.00 Panel (Bayanlara- Belediye Konferans Salonu- Belgin Aydın, Nilgün Tuncay, Fatma Akçin)

* 22 Nisan Cumartesi:
20.30 Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi (Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçıları- Atatürk Spor Salonu)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız