SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Haftası Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:33
Kutlu Doğum Haftası Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Kultu Doğum Haftası dolayısıyla siyasiler ve yöneticiler birer mesaj yayınladılar.

Şahin'in Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile mesaj yayınladı. 
 
Milletvekili Şahin'in mesajı şöyle; 
 
"Alemlerin efendisini, gönlümüzün sultanı, insanlığın kurtarıcısı, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i hangi yazıyla, methiyeyle, şiirle, cümleyle, kelimeyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalır… Ona ne yazılsa az, ne anlatılsa eksik kalır.  
 
 Kâinatta hiçbir insan onun kadar sevilmedi… Müminlerin çarpan kalbi, gözündeki yaş, yüreğindeki sevdadır onun sevgisi… Kurtuluşun anahtarı, Rabbine yakın olmanın rehberi, huzur ve mutluluğun kaynağıdır onun sevgisi…
 
Peygamber efendimiz MUHAMMET MUSTAFA(S.A.V)’in sevgisi yaşamımızın ayrılmaz parçası olmalıdır. Peygamber efendimizin(S.A.V) ahlakının izinden gidip, sürekli  kendimizi sorgulamalıyız. Hayatımızı peygamber efendimizin(S..A.V)’in hayatına endekslediğimizde, huzur ve mutluluğu yakalayacağımızdan kimsenin endişesi olmamalı….
 
O hayat ki, sabrın kalesi… O hayat ki, sevginin anahtarı… O hayat ki, adaletin timsali… O hayat ki, ilmin rehberi… O hayat ki, karanlığın aydınlığı…
 
Peygamber efendimiz(S.A.V) çocukluğunda bile örnek bir insandı. Ona insanlar MUHAMMEDÜL EMİN(En güvenilir insan) diyorlardı. Tüm davranışları ve konuşmaları ile insanlığa ışık olmuştur.
 
Bu kutlu doğum haftası çerçevesinde düzenlenen panel, seminer ve anma etkinlikleri  ile peygamber efendimizi(S.A.V)’i daha iyi tanımaya ve onun sevgisiyle  hayatımıza yön verip  onun  bizlere çizmiş olduğu doğrultuda yaşamak hepimizi mutlu edecektir. Kutlu doğum haftasının  tüm insanlığa ve islam alemine hayırlar getirmesi dileğiyle."
 
Akın'ın Mesajı

 
AKP Milletvekili Cemal Akın, “Alemlere Rahmet, insanlığı İslam’a davet için gönderilen, yaratılmışların en hayırlısı, insanların en seçkini, Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif buyurdukları bir Kutlu Doğum Haftasını daha hep birlikte idrak ediyoruz” dedi. 
 
Akın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün, Hazreti Peygamberin alemlere rahmet olarak dünyamızı şereflendirdiği, bir doğuşun yıldönümünü kutluyoruz. Mehmed Akif, Hazreti Peygamberin kutlu doğumunu anlattığı şu dizeleri ve hissiyatı sizlerle paylaşmak isterim. Diyor ki Akif; 'Ondört asır evvel yine bir böyle geceydi. Kumdan, ayın ondördü bir öksüz çıkıverdi. Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta. Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi.’
 
Kutlu Doğum haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi anmak, daha da önemlisi onu anlamak, onun temsil ettiği ilahi aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir.Kutlu Doğum Haftası’nın insanlığa huzur getirmesini, kardeşliğimizin, birliğimizin ve dirliğimizin kuvvetlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Aziz hemşehrilerime, sağlık, huzur ve mutluluk temennilerimle, saygılarımı sunuyorum.” 
 
Çalık'ın Mesajı
 
AKP Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:
 
"Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s) dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
Cahiliye anlayışının tüm acımasızlığıyla hüküm sürdüğü bir dönemde, Yüce Allah'ın, ilahi mesajlarını insanlığa iletip hidayete ermelerini sağlamak için gönderdiği peygamberlerin sonuncusu ve en yücesi olan Peygamber Efendimiz ’in doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. 
 
Peygamber efendimizin  doğumunu anmaktan asıl gaye; getirmiş olduğu  yüce ahlak prensiplerini  hatırlamak ve  bu hususlardaki kendi irade azmimizi tazelemektedir. Aziz  milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran  ortak hedeflere  yönelten, güç kaynağımız olan  İslamiyet’i daha iyi kavrayabilmektir. 
 
Kutlu Doğum Haftası, milletimizi birlik ve bütünlük içinde aydınlık geleceğe taşıyacak sağlam bir gelenektir. Dolayısıyla bu geleneğin milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır.
 
Unutulmamalıdır ki, insanlık için en güzel rehber; bütün güzellikleri bünyesinde taşıyan ve güzel ahlâkı tamamlamak için gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimizdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, O’nun insanlığa ulaştırdığı mesajların samimi bir şekilde benimsenmesini temenni ediyor, Yüce Rabbimin hepimizin yar ve yardımcısı olmasını diliyor; tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum."
 
Çakır'ın Mesajı 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Peygamber efendimizin doğumunun 1441. yıldönümünün mübarek olmasını dileyen Başkan Çakır, 14-20 Nisan tarihlerinde Kutlu Doğum Haftası’nın kutlandığını belirterek, “Peygamber Efendimiz, Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. Acı, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha  göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket; çocuklarımızın gözetilmesi, insanlara değer verilmesi, yaşlılara saygı gösterilmesi; hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır.
 
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın; Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerken, Malatyalı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum.”
 
MalatyaPark'taki Etkinlikler
 

MalatyaPark AVM tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlikler yapılacak.
 
AVM tarafından yapılan açıklamada; " 14 Nisan Cumartesi günü, İslami Eserler sergilenmeye başlayacak. 20 Nisan’a kadar sürecek olan sergide, Esma’ül Hüsna, Hilye-i Şerif ve Kutsal Emanetler’ in fotoğrafları sergilenecek. Ayrıca açılacak stand da kitaplar sergilenip, ziyaretçilerimizle buluşacak. 19 Nisan Perşembe günü ise, bu yılın teması olarak seçilen Kardeşlik konusunu “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” başlığıyla Prof. Dr. Şinasi Gündüz , Minder Sohbeti ile ziyaretçilerimize anlatacak. Tüm ziyaretçilerimizi sergimizi gezmeye ve ardından Prof.Dr. Şinasi Gündüz’ün sohbetine katılmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız