SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Haftası Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya'nın Darende ilçesinde panel düzenlendi.

Darende İlçe Müftülüğü'nce düzenlenen program Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra İlçe Vaizi Yahya Özen tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Darende İlçe Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, yaptığı açılış konuşmasında, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin kıyamete kadar, gelecek insanlara model insan olduğunu söyledi. Yaşlı genç bütün neslin örnek alacağı tek insanın peygamberimiz Hazreti Muhammed olduğunu söyleyen Türk, en güzel ve doğru model insanın peygamber efendimiz olduğunu belirtti.

Müftü Türk'ün konuşmasının ardından yine kendisi tarafından hazırlanan ve Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan bir sinevizyon sunumu yapıldı. Darende'de görevli din görevlilerinin oluşturduğu ilahi korosu da ney eşliğinde vatandaşlara ilahiler söyledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden gelen öğretim görevlileri vatandaşlara "Milli ve Manevi değerlerimiz" konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Doğan Karaçoşkun, Doç Dr. Alim Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Sami Şahin katıldı.

Karaçoşkun şu şekilde konuştu:
"Milli ve manevi değerler dediğimiz şey, Allah resulünden ilham alarak oluşmuş yaşadığımız bizi birlikte tutan paylaşmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlayan bütün güzellikleri oluşturan kaynaktır. Muhabbetin kaynağını böyle bilmiş böyle yaşamışızdır. Bu değerleri ve bu güzellikleri nesiller boyu yaşatmada bu güne getirmede en önemli rolü de toplumun en küçük rolü olan ailelerdir. Hz. Peygamberin bize getirdiği unsurları benimseyip, görev olarak kabul ettiğimiz günden bu zamana kadar hep aileyi kutsal bildik."

Yrd. Doç. Dr. Sami Şahin ise yaptığı konuşmada toplumumuzun günümüzde en çok duygu ihtiyacın güven olduğunu söyledi. Peygamberin günümüzde olmasa bile onun sünnetlerini yaşayanlar onun yanında olabileceğini belirten Şahin, "Yaşadığımız hayatta Allah Resulünün yapmış olduğu icraatlar uygulanıyorsa işte o zaman biz yaşıyoruz peygamberin yanındayız. Peygamberle beraberiz. Hz. Peygamberi anlamak onunla yaşamak onunla birlikte olmak ancak onu hadislerini sünnetlerini anlamakla ve kavramakla olur. Oda zaten Kur'an'ın açılımıdır. Sadece günümüzde değil Hz. Peygamber yaşarken bile peygamberimizi yanlış anlayan insanlar vardı. Peygamberimizin insanlara gönderdiği evrensel mesajlar var bunlardan önemlilerinden biri olan "Müslüman kime denir, Müslüman diğer insanların elinden ve dilinden onların zarar vermesinden emin olunan kişidir" mesajıdır" dedi.

KERMES..
Öte yandan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya'da kermes açıldı.

Yeni Camii avlusunda Müftülüğün organizesi ile açılan elişi ve gıda kermesinin 20 Nisan akşamına kadar açık kalacağı belirtildi. Kermesin açılışını, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Cengiz ve Müftü Vekili Mahmut Karatepe yaptı.

Bu arada, Kutlu Doğum Hatası nedeniyle"Müjdelenen Peygamber" konulu konferans düzenleneceği belirtildi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetim kurulu üyesi Resul Doğaner, 20 Nisan pazar günü Atatürk Spor Salonunda saat 20,00'de düzenleyecekleri konferansa vatandaşları davet etti. Doğaner, "Kutlama programına giriş ücretsizdir. İlahiler, marşlar ve sinevizyon gösterisi sunulacak. Şiirler okunacak. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konuşması ile programımız son bulacak" dedi.

AKIN'IN MESAJI
Belediye Başkanı Cemal Akın da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesaj şöyle:

"Hakkın ve adaletin temsilcisi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünün idraki içerisindeyiz.

Savaşların ve afetlerin yaşandığı günümüzde, O’nun insanlığa bıraktığı kutsal mesaj ve mirasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Bugün dünya üzerinde yaşanan huzursuzluk ve kargaşanın en büyük kaynağı, insanların birbirini anlayamamasıdır.

İşte Peygamberimiz 14 asır önce verdiği mesajında, hakka ve adalete bağlı kalındığı müddetçe barış, kardeşlik ve huzurun olacağını herkese müjdelemiştir.

Savaşların sürdüğü, doğal afetlerin arttığı ve küresel ısınma gibi büyük bir felaketin karşımıza çıktığı, günümüzde, Peygamberimizi anlamak ve O’nun gösterdiği yoldan sapmadan yürümek, başta biz Müslümanlar olmak üzere, dünyamız ve insanlık için en etkin reçete olacaktır.

Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız