SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kutlu Doğum Programı Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:23
Kutlu Doğum Programı Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Tandoğan Mahallesi Semt Konağı'nda düzenlenen programa vatandaşlar ilgi gösterdi.
 
Kent Konyesi'nden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:
 
"Malatya Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mahalle bazında tertip edilen programlar mahalle sakinleri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Malatya Belediyesinin çok amaçlı sosyal tesislerinde tertip edilen programlara salonlara sığmayan bir ilgi var. 
 
Taştepe ve Tandoğan mahallelerinde tertip edilen programlarda konuşmacılar Müslüman ülkelerinde yaşanan sıkıntıların altında yatan en büyük sebebin Hz. Muhammed’in mesajının iyi okunmamasından kaynakladığına işaret ettiler.
 
Manevi değerlerden uzaklaşama ile birlikte aile içerisinde bir takım huzursuzlukların artığını, boşanmaların her geçen gün arttığını belirten konuşmacılar bunun önüne geçebilmek için terk etmeye yüz tutulan manevi değerlerimize yeniden dönüş yapmamız gerektiğine vurgu yaptılar.
 
Tandoğan mahallesinde okunan Kur’an tilavetinin ardından söz alan mahalle muhtarı Yusuf Gökalp, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı sosyal tesisler ile Malatya Belediyesinin sosyal ve kültürel hizmetleri vatandaşların ayağına kadar götürme iradesinin bir göstergesi olduğuna işaret ederek memnuniyetini dile getirdi.
 
Tandoğan Mahallesi semt konağında konuk edilen Abdulkadir Ateş Kutlu Doğum haftasında peygamber efendimizi anlatı. Ateş konuşmasında, efendimizin doğumunun 1441. yıldönümünde olduğumuzu, 1441 yıl önce dünyaya teşrif buyuran efendimizin annesini ve babasını kaybettikten sonra 8 yaşındayken dedesini de kaybettiğini belirterek 25 yaşında Hz Hatice ile evlenen efendimizin 40 yaşında peygamber olduğunu anlattı.
 
Ateş Peygamberimizin aile, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlardaki bakış açısını kendi hayatımıza tatbik etmedikçe mutlu bir yaşam sürdüremeyeceğimizi ve her iki cihanda da pişmanlık duyacağımızı belirtti.
 
Taştepe Mahallesi semt konağında konuşan araştırmacı yazar Adil Akkoyunlu ise efendimizin vefat ettiğinde evinde kuru ekmekten başka hiçbir şey bulunmadığını belirterek onun kul sevgisi ile dolu olduğunu söyledi. “Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız ” hadisini hatırlatarak kitabımız kuranı kerimi herkesin çok sevmesini tavsiye etti. Çocuklarımızı insan, peygamber ve kitap sevgisi ile büyütmemiz gerektiğini söyledi.
 
Program sonunda katılımcılara Malatya Belediyesi ve Malatya Kent Konseyince hazırlanan kitap hediye edilirken gül, badem şekeri ve lokumlar ikram edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız