SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kutsal Kitap Değil, Değişir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:58
A- A+ PAYLAŞ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile amacımız sizlerin yolunu tıkamak değil önünüzü açmak istiyoruz. Sizleri otobanda götürmek istiyoruz" dedi. 
 
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yeni Türk Ticaret Kanunu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şirketlerin güçlü olması için Yeni Türk Ticaret Kanunu'na ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yazıcı, "Yeni Türk Ticaret Kanunu, kutsal kitap değil, gerekirse bazı maddeler değiştirilir. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile amacımız yolunuzu tıkamak değil, önünüzü açmaktır. Sizleri otobanda götürmek istiyoruz. Türkiye'nin 2023 hedefinde en az 10 marka üretilmesi lazım. O markalardan biri de kayısı olmalıdır" dedi. Yazıcı, 16 ilde olduğu gibi bakanlıklarının bölge müdürlüğü kurduklarını, yakında 81 ilde de şube kuracaklarını belirtti.
 
Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "1950 model arabayla 2011 yılında Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Yüzde 9.6'lık büyüme ile dünya şampiyonu olduk. Ancak 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Kişi başına düşen yıllık gelir 10 bin dolar, kişi başına düşen milli gelirimiz 25 bin dolara çıkacaktır" diye konuştu. 
 
Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu desteklediklerini ancak bazı konularda çekinceleri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Kul yapısıdır hatalar olabilir. Önemli olanın hataların düzeltilmesidir. Elbise iyi ancak, bir kolu uzun diyoruz. Kimse dokunamaz diyenler var. Allah'ın ayeti mi kardeşim. Sıkıntılı olacak bölüm değiştirilmedir. Yeni Türk Ticaret Kanunu'na genelde karşı çıkanlar var. Biz kanuna karşıyım diyenlere karşıyız" ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı ise, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun avantajlarından söz ederek, "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nde internet sitesi kurma, şirket ortaklarına borçlanma yasağı, hürriyeti bağlayıcı hapis cezası gibi konularda itirazlar var" dedi. 
 
Sanlı, 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Türkiye'nin daha ileri gideceğini vurguladı. Konuşmalardan sonra Yazıcı, Hisarcıklıoğlu ve Sanlı'ya tepside kuru kayısı ve plaket verildi. Protokol konuşmalarından sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza'nın yönettiği Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında Akademisyen Dr. Leyla Kıyat, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İş Ticaret Genel Müdür Vekili İsmail Yücel, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir bilgi aktardı ve soruları yanıtladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız