SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kütüphane Haftası Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2019-03-26 04:37:15
Kütüphane Haftası Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

25-31 Mart tarihleri arasında “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” teması ile kutlanacak olan 55’inci Kütüphane Haftası açılış programı yapıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Alay Komutanı Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda, Araştırmacı- Gazeteci- Yazar Celal Yalvaç'a "Yaşam Boyu Başarı" ödülü verildi.

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, "Kitap birbirimizle konuşmamızı ve anlamamızı sağlayan ve insan hayatını güzelleştiren unsurdur. Kütüphaneler güzellikleri barındıran bahçelerdir, buralarda bin bir renkte çiçeği görme ve teneffüs etme imkânını buluruz. Kütüphane bilginin toplum genelinde paylaşılmasını sağlayan kurumlardır" diye konuştu.

Vali Baruş, kütüphanelere erişimin kolay olmasının bilgiye hızlı ve etkin ulaşım açısından önemli olduğunu da kaydetti. Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın düzenleneceğini hatırlatan Vali Baruş, fuarın okuma alışkanlığının artmasına katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Daha sonra Vali Baruş ve Başkan Polat öğrencilere 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında kumbara hediye etti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız