SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kütüphanecilik Kursu

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da öğretmenlere yönelik Kütüphanecilik Kursu başladı.

Öğretmenevi'nde bugün başlayan ve 8 Temmuz'da sona erecek olan Kütüphanecilik Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi ile Yayımlar Dairesi işbirliğinde düzenleniyor. Kursa birçok ilden 107 kursiyer katılıyor. Kursu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesinden Prof.Dr.Fatoş Subaşıoğlu ile Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Dairesinden Macit Balık ve Şaban Özüdoğru veriyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kütüphanecilik Kursu'nun özellikle Malatya'da düzenlenmesinin amacının, Malatya Okuyor Kampanyası'nın etken olduğuna dikkat çekti. Kitap, kütüphane ve okumanın öğrenciler ve toplum üzerindeki etkilerinden söz eden Bulut, Türkiye’deki okuma durumundan ve bununla ilgili proje ve çalışmalardan bahsettiler.

Malatya Okuyor Kampanyası çerçevesinde 2 milyonun üzerinde kitap okunması nedeniyle okullardaki kütüphanelerin çok dağınık hale geldiğini dile getiren Bulut, Kütüphanecilik Kursu ile öğretmenlerin okullardaki kütüphane düzeni konusunda da bilgilerini yenileceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız