SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kütüphanede 46 Bin Kitap Var

A- A+ PAYLAŞ

46.Kütüphane Haftası, Malatya'da da düzenlenen bir programla kutlandı. Programda, tören düzenlendi ve Kitap Sergisi açıldı.

İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda düzenlenen 46. Kütüphane Haftası'nın açılış konuşmasını Kütüphane Müdürü Yılmaz Marasalı yaptı. Kütüphane ve kitapların önemini anlatan Yılmaz Marasalı, Malatya'daki kütüphaneler hakkında bilgi de aktardı. Malatya'da ilk kütüphanenin 1 Temmuz 1956 yılında şu anki Atatürk Evi'nin bulunduğu binada 3 bin 500 kitapla Malatya Umumi Kütüphanesi adı altında açıldığını belirten Marasalı, İl Halk Kütüphanesi'nde şu anda 46 bin kitabın bulunduğunu söyledi.

"Her açılan kütüphane bir cezaevi kapatır" diyen Marasalı, modern kütüphanelere de ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ise, yeterince okuyan ve yazan bir toplum olmadığımıza parmak basıp, kitabın en güzel hediye olduğunu dile getirdi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, "İnancımız, hayata oku ile başlamamızı emretmiştir" diyerek, yeterince okuyan bir millet olmadığımızı, okuma oranın arttırılması için Türkiye okuyor ve Malatya okuyor isimleri ile kampanyalar başlattıklarını hatırlattı. Kütüphanelerden daha fazla istifade edilmesi için öğretmenlere de büyük görev düştüğünü belirten Mehmet Bulut, gelişmiş ülkelerin insanlarının daha fazla okuduğuna dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri şiir okudu ve kütüphane ve okumayla ilgili skeç sahnelediler.Daha sonra ise kütüphaneden en fazla yararlan ve en çok kitap okuyanlara yetkililer plaket ve kitap hediye etti.

Programın son bölümünde ise Kütüphane Salonu'nda Kitap Sergisi açıldı. Kitap Sergisi'nin Kütüphane Haftası boyunca açık kalacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız