SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kütüphaneye Aybüke Öğretmenin Adı

0
Güncellendi - 2017-12-22 02:46:42
Kütüphaneye Aybüke Öğretmenin Adı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından bir okulda yaptırılan kütüphaneye şehit Aybüke öğretmenin ismi verildi.

Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Orta Okuluna gelen topluluk üyeleri, topladıkları bin kitabı raflara yerleştirdi.

Topluluk üyeleri, kütüphanenin girişine Batman'ın Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında, bir başka araçla olay yerinden geçen ve vurularak şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin yer aldığı tabelayı astılar.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Salim Durukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölüm öğrencileri ve topluluk üyelerince topluma faydalı olmak için kitap toplama kampanyası başlattıklarını belirtti.

Topladıkları bin kitabı Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Orta Okuluna verdiklerini aktaran Durukoğlu, "Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın anısına bu kütüphaneyi açalım istedik. Bu şekilde şehitlerimiz rahmetle ve minnetle yad edelim istedik. Topluma özellikle de öğrencilere yapılacak en iyi hizmet onlara okuyabilecekleri çeşitlilikte kitap kazandırmak." diye konuştu.

Kitap sayısını normalde artırabileceklerine değinen Durukoğlu, bir okula 3 bin kitap getirmek yerine o kitaplarla 3 kütüphane açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran'da Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sırasında karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız