SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuyrukta Vali Var!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, bir programda yemek kuyruğuna girip sırasını bekleyerek yemeğini alırken, "Halkın içinden birisi olarak özelliklere ve kurallara riayet ve dikkat etmek lazım" dedi.

Verem Savaş Derneği'nin Anemon Otel'de düzenlediği bir program öncesinde açık büfe kahvaltı verildi. Masada otururken kalkıp, kahvaltı sırasına giren Vali Saran'ın bu hareketini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Vali Ulvi Saran, "Büyütülecek kadar önemli bir olay değil. Elbette ki beşeri ilişkilerde bu gibi durumlarda kurallara riayet etmek lazım. Aslında kuyrukta bulunmayı da seviyorum. Kuyrukta bulunmanın ayrıca kendine göre muhabbeti var. İnsanlarla ayaküstü sohbet edebiliyorsunuz. Normal sıradan bir olaydır. Halkın içinden birisi olarak özelliklere dikkat etmek lazım" ifadelerini kullandı.

KONFERANS..
Bu arada Anemon Otel'de düzenlenen konferans öncesinde konuşan Vali Ulvi Saran, "İlimizin sivil toplum kuruluşları arasında seçkin bir yeri bulunan Malatya Verem Savaş Derneği'nin yıllardır hizmet verdiği söyleniyor. Verem hastalığı olduğu müddetçe, bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlar da olacaktır. Tarihimizde yeri olan böyle bir hastalığın tamamen ortadan kalkmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Verem Savaş Derneği Başkanı Raşit Alaçık ise, Anemon Otel işbirliği ile düzenledikleri kahvaltı ve konferansa katılanlara teşekkür edip, dernek olarak sosyal faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Verem Savaş Daire Başkanlığı'nda görevli Doktor Ülgen Güllü de, "Verem ve domuz gribi" konusunda konferans sundu.

Sinevizyon eşliğinde konferansını veren Ülgen Güllü, verem ve domuz gribinin solunum yoluyla bulaşan hastalıklar olduğuna dikkat çekerek, verem hastalığının bulaşıcı ancak kalıtsal olmadığını vurguladı.

Dünyada insanların 3'te 1'inde verem hastalığı olduğunu, ancak aktif olmadığını söyleyen Doktor Ülgen Güllü, özellikle akciğerde tahribata neden olan verem hastalığını örnekler vererek anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız