SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öldürene de Azmettirene de Aynı Ceza

0
Güncellendi - 2016-07-16 13:30:58
Öldürene de Azmettirene de Aynı Ceza
A- A+ PAYLAŞ

  • Kuyumcu Saadettin Kıskaç'ı öldüren akrabası ile onu azmettirdiği gerekçesiyle yargılanan ağabeyinin yargılandığı davada karar 6. duruşmada çıktı ve iki kardeş müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya’da 1 yıl önce, kent merkezindeki işyerinde Kuyumcu Saadettin Kıskaç'ın akrabası tarafından öldürülmesine ilişkin cinayet davası sonuçlandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayeti işleyen katil ile azmettirdiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan katilin ağabeyine müebbet hapis cezası verdi.

ŞEHRİN MERKEZİNDEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ..

Malatya’da 31 Temmuz 2015 günü öğle saatlerinde, merkez Soykan Parkı yanındaki Cumhuriyet Çarşısı girişindeki Saadettin Kuyumculuk isimli işyerine gelen ve kuyumcunun amcasının oğlu olan Orhan Kıskaç, saz kılıfına sakladığı pompalı tüfeği cinayet3çıkarıp ateş açarak 53 yaşındaki Kuyumcu Saadettin Kıskaç'ı ağır yaralamıştı. Cinayeti işleyen şahıs kısa bir süre sonra yakalanırken, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan Saadettin Kıskaç, 2 Ağustos 2015 Pazar günü kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra kaçarken Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanan saldırgan Orhan Kıskaç, 1 Ağustos Cumartesi günü çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı. Olayda, Orhan Kıskaç’ı azmettirdiği iddiasıyla gözaltına ağabeyi Rıdvan Kıskaç ise aynı gün adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcısının serbest bırakma kararına itirazı üzerine mahkeme Rıdvan Kıskaç hakkında tutuklama kararı vermiş, bu şahıs  olaydan 21 gün sonra Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince yakalanmış ve  cezaevine gönderilmişti.

6. DURUŞMADA KARAR..

Olayla ilgili olarak yargılamanın yapıldığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, 6. duruşmada kararını açıkladı. Karar duruşmasına tutuklu sanıklar Orhan Kıskaç ve Rıdvan Kıskaç ile taraf avukatları katıldılar.

cinayet1Mağdur tarafın avukatları Muhammed Afşin Arıkan ve Niyazi Tokmak, her iki sanığında ayrı ayrı tasarlayarak adam öldürme suçundan ötürü cezalandırılmasını ve hükümlerle birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep ettiler.

Katılan taraf avukatları Hüseyin Cem Güney ve Oktay Doğan da sanıkların birlikte hareket ettiklerini ve indirim hükümleri uygulanmadan ceza verilmesini talep ettiler.

Sanık Orhan Kıskaç, olayı tek başına gerçekleştirdiğini iddia ederek, “Olayın Rıdvan ile hiçbir alakası yoktur. Ben olayı tek başıma gerçekleştirdim.” iddiasında bulundu.

Diğer sanık Rıdvan Kıskaç ise “Kardeşim Orhan’ın dediği gibi benim bu olayla hiçbir ilgim yoktur. Olayda kimseyi azmettirmedim.” dedi.

Mahkeme Başkanı Müzeyyen Yıldırımoğlu, mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı kararları açıklayarak, sanık Orhan Kıskaç’a kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis, yine sanık Rıdvan Kıskaç’a ise ‘sanık Orhan Kıskaç’ı bu suça azmettirmek suretiyle tasarlayarak kasten adam öldürme suçuna iştirak”ten müebbet hapis cezası verildiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, her iki şüphelinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

3 YIL ÖNCE DE SALDIRMIŞTI

Bu arada, cinayete azmettirme suçundan müebbet hapis cezası alan Rıdvan Kıskaç, öldürülen kuyumcu Saadettin Kıskaç’ın o zaman Temelli Pasajı girişinde bulunan işyerine, cinayetten 3 yıl önce de 12 Kasım 2012 tarihinde pompalı silahla ateş açmış ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Cinayeti işleyen kardeşlerin, ölen kuzenlerinden alacaklı oldukları iddiasıyla bu saldırıları gerçekleştirdikleri öne sürülüyordu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

cinayet2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Nurzat (7 yıl önce)
    Allah Sadettin kardeşime Cenneti ni İnşaallah nasib etti. Aradan geçen zamana rağmen acısı hala taze ve derin. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun, Rabbim tüm sevenlerine sabrı cemiller ihsan eylesin.
    0
    0
    Yanıtla