SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kuzey Çevre Yolu Duracak, Sultansuyu Yıkılacak' Ödeneği!

0
Güncellendi - 2021-01-19 23:48:19
'Kuzey Çevre Yolu Duracak, Sultansuyu Yıkılacak' Ödeneği!
A- A+ PAYLAŞ

2021'DE İKİ İŞE DE AYNI MİKTAR ÖDENEK AYRILDI!. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan, 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Malatya’da bağımsız nitelikte yürütülen devlet projeleri için ayrılan toplam ödeneğin yaklaşık 180 milyon TL olduğu tespit edildi.

Üniversitelerin rutin projeleri için ayrılan ödenekler ve 81 ilde yürütülen gündelik faaliyetlere yönelik harcamalar dışında; Malatya’da müstakil olarak yürütülen, Kuzey Çevreyolu Projesi, Yoncalı Barajı, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası, Kuruçay Barajı, Sultansuyu Tarım İşletmesi Lojman Binaları, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Hizmet Binası ve Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne 12 adet itfaiye aracı alımı için Malatya’ya ayrılan toplam ödenek yaklaşık 180 milyon TL olarak belirlendi.

Bu arada, Malatya – Elazığ Bölünmüş Yol (114 km) ve Malatya – Gölbaşı Ayrımı Darende – Bölünmüş Yol (85 km) projelerinin her biri için 1.000 TL (Bin TL) ödenek (iz ödenek) konulduğu görüldü.

Nemrut Dağı Turistik Yolu Projesi için de 1.000 TL iz ödenek ayrıldı. Yatırım Programı’nda, Malatya İçme Suyu için 2021’de dış kredi dışında, 14 milyon 500 bin TL yatırım yapılacağına yer verildi.

2021 Yılı Yatırım Programı’nda Malatya için ayırdığı ödeneğin büyük bir bölümü kamu kurumu hizmet ve lojman binalarına ayrılırken, Yatırım Programı’nda üretime yönelik herhangi bir projenin olmaması dikkat çekti.

Kuzey Çevreyolu’na Sultansuyu Yıkımı ve Lojman İnşaatı ödeneği kadar ödenek ayrıldı

339 sayfalık “2021 Yılı Yatırm Programı”nı taraması sonucunda elde edilen verilere göre, Malatya’daki en büyük kamu projesi olan ve toplam proje tutarı 837 milyon TL olan Kuzey Çevreyolu için sadece 10 milyon 371 bin TL ödenek ayrılmasına karşılık, Sultansuyu Harası’nın tarihi ve kültürel miras niteliğindeki taş binalarının yıkımını da içeren lojman yapımına da Kuzey Çevreyolu ödeneği kadar, yani 10 milyon TL ödenek ayrıldı.

Kuzey Çevreyolu için ayrılan 2021 ödeneğinin projenin toplam tutarına oranı: % 1,2’ye karşılık geliyor

Kuzey Çevreyoluna ayrılan 10 milyon 371 bin TL ödenek, KÇY Projesi’nin toplam tutarının % 1,2’sine karşılık geliyor. KÇY için ayrılan ödeneğin proje toplam tutarına oranı, 2021 yılında Kuzey Çevre Yolu’nda çalışma yapılmayacağı anlamına geliyor.

Yoncalı Barajı için 60 milyon TL ödenek ayrıldı; bu rakam, barajın toplam maliyetinin % 5’ini oluşturuyor

Merkezi Yönetimin Malatya’daki devlet projeleri arasında en yüksek ödeneği, 60 milyon TL ile Arguvan’daki Yoncalı Barajı için ayırdığı gözüküyor. Ancak, göreceli olarak yüksek görünen bu ödenek, Yoncalı Barajı’nın toplam proje tutarının yaklaşık % 5’i anlamına geliyor.

Sultansuyu Harası’nın tarihi binalarının yıkımı için 20 milyon TL ayrıldı; yıkım projesinin 2021 yılı ödeneği ise Kuzey Çevreyolu ödeneği kadar

Kariyerinin büyük bölümünü market zincirlerinin satın alma departmanlarında geçirdikten sonra, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne atanan, buradan da geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı’na getirilen Ayşe Ayşin Işıkgece’nin talimatıyla yıkımına karar verilen Sultansuyu Harası’nın binalarının yıkımı ve lojman inşaatları için toplamda 20 milyon TL ödenek ayrılırken, bu yılki ödenek Kuzey Çevreyolu ödeneği kadar, yani 10 milyon TL olarak belirlendi.

Malatya Havaalanı Terminal Binası projesi için 27 milyon TL

2021 Yılı Yatırım Programı’nda proje tutarı 297 milyon 60 bin Tl olarak açıklanan Malatya Havaalanı Yeni Terminal Binası için 2021 yılı için ayrılan paranın 27 milyon TL olduğu belirtildi. Bu rakam, projenin toplam tutarının % 9.1’ine denk geliyor.

Malatya bazında yürütülen müstakil projelerden bir başkası olan Kuruçay Barajı için 2021 Yatırım Programı’nda ayrılan ödeneğin 15 milyon 551 bin TL olduğu açıklandı.

SGK binası için 11 milyon 529 bin TL

2021 Yılı Yatırım Programı’nda, ihalesi geçtiğimiz yıl yapılan Malatya SGK İl Müdürlüğü hizmet binası için de 11 milyon 529 bin TL ayrıldı.

İz Ödenek Nedir? Yatırım programında yer alan 1000 TL tutarındaki ödenekler, “iz ödenek” olarak adlandırılıyor. İz Ödenek, 2021 Yılı Yatırım Programında, “Ekonomik konjonktür itibarıyla veya ilgili projede yaşanan gelişmeler nedeniyle durdurulmasına karar verilen ancak yatırım programında muhafazasında yarar görülen projeler tahsis edilen 1000 TL tutarındaki ödenek” şeklinde tanımlanıyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Sultansuyu Harası'nın, depremde ağır hasar gördüğü iddiasıyla sipariş raporla yıktırılmak istenen 80 yıllık binaları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Adil (3 yıl önce)
    160 bin nüfüslu Gümüşhane ye dağı taşı delip 4 yılda 1 milyar 300 milyon TL lik yol yaptılar. Belki saatte 5 tane araba ya geçiyor ya geçmiyor. Sonra Gümüşhane-Bayburt için 300 milyon TL lik havalimanı yapıyorlar. Ama koskoca Malatya'ya 870 milyon TL lik kuzey çevre yolunu yapmıyorlar. Havalimanı için yen yeni 27 milyon tl ödenek vermişler. Peki neden ? Çünkü bunu hak ediyorsun ey Malatya. Adamlar yapmadıklarını bırakmadı kalktın yine %70 oy verdin. Çantada kekliksin be Malatya aç artık gözünü uyan yahu!
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    2003 yılında yatırım planına alınıp çivi çakılmayan Malatya-Elazığ bölünmüş yolu. tam 20 yıl olmuş şaka gibi. 2003 de doğan birisi şu an evlenip evlat sahibi olmuş olmalı .Sanırım torunları anca görecek bölünmüş yolu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Cokmu şaşırdınız ne var bunda gayet normal medyada boy boy gösteri yapıyorlar o yeter büyük köy malatyama .çevreyolu 2023 ten önce yapılmaz 2023 seçimlerdeki vaadleri ne olacak ellerinde bişe kalmaz Malatya'ya büyük köye seçime yaklaşınca ağızlarına bir parmak baldır bu çevre yolu hızlı treni .takibe devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Hak ettiği şekilde yönetiliyorsun Malatya..
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Sayın vekiller sürekli Mahalle gezileri yapacağınıza malatyanın hakkını savunun. Karayolları yatırımı bakımından türkiyenin en geri kalmış şehri malatyadır. Sözde Havalimanı adı altında tavuk pininde hizmet veren tek alan Malatyadır. Malatyalı olarak ben utanıyorum. Ya sizler ??
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Her seçimde oy veriyorum Allah rızası için. Her şekilde hüsran hep hüsran. Malatya yı adam yerine koymuyorlar maalesef. Türkiyede çevre yolu olmayan tek şehir Malatya. Şaka gibi değilmi. Tabi bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğünün Elazığ da olması Malatya ya karşı hasmane tutum (konu malatya olunca karayolları Elazığ bölgede sümen altı edilen hizmetler) sessiz sedasız mahalle gezilerinden başka icraatı olmayan vekiller. Sonuç ortada. Utanıyoruz sizden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertan (3 yıl önce)
    Galiba Elbistan bile bizden fazla ödenek almış ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bence gündemde kalmak için mimarlar odası bununla da ilgili açıklama yapmalı :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Yapmaya değil de, yıkmaya yiğitsiniz maşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    Memleketi, çoğu Malatyalı olmayan liyakatsiz sözüm ona bürokrat, müdürlerle doldurursan, Malatyalı liyakatlı insanları, küçük hesapların ve senden kapasiteli olduğu için tehlikeli olarak adledip önlerini kesersen, Gün geldiğinde o kendi şehirlerine ve menfaatlerine çalışan bürokratlar seni kurtaramaz, sığınacak bahanen de kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adafılı (3 yıl önce)
    Sevgili Malatyalı hemşerilerim hiç ağlayıp sızlamayın. Seçimden önce yine bazı hayali vaadler, olmayacak projeler söylenir. Nasıl olsa Malatya çantada keklik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (3 yıl önce)
    Haney haney haney işte meydaney ( haber ) iyi günün vekilleri nerdesin haney ooyy ooyy.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı ilbak (3 yıl önce)
    Trabzon ve Rize illerine ayrılan ödeneğe herhalde bizim Milletvekilleri bir zahmet bakıyorlardır.Ancak bir kişi çıkıp bunu söyleme cesaretini gösteremez çünkü gelecek seçimde aday gösterilmem diye düşünür. Malatya nasıl olsa çantada keklik ağzına bir bal sürdünmü yeter. Aynı nüfüsa sahip Trabzon'a 3 bakan veriliyor bize hiç. Bu gidişle Çevre mevre yolu ve diğer yatırımları unutalım gitsin. Belediye Başkanıda bir ağırlığını göstermiyor. Gidip ilgili makamlara demek lazım neden hep Trabzon Rize de bize niye aynı oranda kaynak aktarılmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rize yi Trabzon u geçelim. Biz onlarla boy ölçüşemeyiz. Çünkü Türkiye nin kaymağını onlar yiyorlar. Ama bizden küçük yarımız olan Elazığ a ne demeli bizi Elazığ dan daha aşağıda görüyorlar. Sadece bizimkiler boş boş konuşurlar ve hikaye anlatırlar. 15 yıldır biz de bunu yeriz. Nolacak peki hikaye dinlemeye devam edeceğiz. Allah bu şehrin yardımcısı olsun sahibi olsun. Çünkü bu şehir gerçekten sahipsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Bölge müdürlükleri ve şehir hastanesinden sonra hara da Elazığ'a gidiyor anlaşılan. Uyumaya devam Malatya!
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli44 (3 yıl önce)
    İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa gibi kentlerde başlatılan değil milyonluk, nice milyarlık bütçesi olan projelere bakıyorsunuz en fazla 2-3 sene içinde bitiyor. Sonra dönüp doğduğum, büyüdüğüm şehre bakıyorum, başlatılan ve de büyük önem arz eden projeler yıllar boyunca süründükçe sürünüyor, uzadıkça uzuyor. Bunun dışında biitiği, hizmete girdiği (!) ifade edilen hatta şatafatlı gövde gösterilerine dönüşen açılışların arka yüzüne bakıyorsunuz, açılışı yapılan o tesisin ya yolu yok, ya kavşağı yok, ya binanının aydınlatma, ısıtma gibi sistemi yok... Yapıldı mı yapıldı ama ya gerisi..! Açılışı yapılan yol, bina, tesis her neyse, acaba yeterince kullanım ve malzeme kalitesine sahip mi, devamı yok, sorgulayan yok..! Hastene yapılıyor, daha ilk seneden çatısı, bacası, tavanı dökülüyor, zemini soyuluyor.. Hali hazırdaki çevre yoluna (şu an kullandığımız Ankara-Elazığ istikameti D300 karayolu) bakıyorsunuz daha 10 sene olmadı yapılalı, Battalgazi Kavşağı ile Sivas Kavşağı arası, yandaki tali yolları ile beraber köstebek yuvası gibi.. Güya sıcak asfalt.. Eski iri çakıllı yollardan ne farkı var Allah aşkına..! Hazır yol demişken, ana çevreyoluna giriş çıkış yaptığımız yan tali yol bağlantılarındaki tasarıma, Mühendisliği de söyleyecek söz bulamıyorum.. Uzun lafın kısası, ben ödediğim vergilerin karşılığını bu memlekette çok da bulamıyorum açıkçası. Nüfus olarak hepimiz çatır çatır vergi ödüyoruz, ancak hizmetin, tesisin, yolun kalitelisini koskoca ülkede 5-10 tane il kullanıyor. Yapılan yatırımları elbette görüyorum ancak buralara yapılan yatırımların işleyişi ve kalitesi ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum ve ne yazık ki batıya verilen önemin, doğu illerine verilmediğini düşünüyorum. Benden bu kadar..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Malatyaaa Malatyaa Allah ına gurban Malatyaa ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Derebeyi (3 yıl önce)
    Trabzon Rize ve Karadeniz de kaç devasa proje bitiridi bir tanesi bile bu projelerin tamamından kat kat fazla ama bu şehir sahipsiz ne yapalım
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (3 yıl önce)
    lafontenden masallar. kuzey çevre yolu masalı 2053 hedef gibi. sahipsiz malatya. başka yoruma gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (3 yıl önce)
    ben şunu merak ediyorum.yarın öbür gün seçim olduğunda ne diye oy isteyecekler.gerçi bizim Malatyalıya ne desen inandığı için adamların slogan üretmeye ihtiyacı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş Ramazan (3 yıl önce)
    Bu gidişle Kuzey Çevreyolu projesi 10 yılda ancak biter. Başlarken 2021 yılında bitirileceği söylenmişti yanılmıyorsam. Akçadağa cezaevi yapmakla öğünen siyasiler birazda Kuzey Çevreyoluyla ilgilenseler iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Tedaş için 16 tl yol parası veriyoruz, ilçe minibüsleri yer yok diye almıyor, alınca da darende fiyatı istiyor, alisar köyüne çalışan belediye şehir içinde neden çalışmaz,mağduruz
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    kuzey çevre yolu yavaş gittiğine göre bari henüz zaman geçmeden DDY kuzey çevre yoluna paralel istasyon dahil deplase yapılsa MALATYA mızın çehresi değişir yetkililerin bu şekilde uğraşmasını temenni ederim tşk.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Elazığ haber sitelerinde Malatyalı Lcw'nin Elazığ'a fabrika kuracağı yazılıyor, bazı Elazığlılar da Malatya'daki tarihi eserleri yıkıyor. vay ki ne vay!
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Şaka gibi. Yazıklar olsun. Türkiyede tek çevre yolu olmayan il olarak Malatya kaldı. Baraka gibi havaalanı sadece Malatya da var sadece. Utanın eserinizle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogrucu (3 yıl önce)
    Ninni de Malatya ninni Kucuksehir olan Elazığ a 220 milyon odenek, boyuksehir olamayan Malatyaya 180 milyon ödenek. Böyle devam ederse elde hiçbiirsey kalmayacak. Elaziglilar eliyle herseyimizi alacaklar. Adamlar iyi orgutleniyorlar. Su an Malatyali bir bürokrat var mi? Herseye müstehakiz.Yetmez tam destek....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    kuzey çevre yolu 2020 de bitiyordu.akp vekillerinin hemen hepsi bu konuda çeşitli platformlarda açıklama yapmışlardı.şimdi siz bunlara inanmıyor musunuz.?bu haber tamamen yalan .bak göreceksiniz sayın vekillerimiz tüm doğruları nasıl açıklayacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim (3 yıl önce)
    Halkı uyandıran, sorunları dile getiren, gündeme getirdiği sorunların peşini bırakmayıp ısrarla takip eden, şimdiye kadar bu gazeteciliğin yüzlerce örneğini veren 'saygın' Gazeteci Güler Hazar'ın bir önemli haberi daha... Halkı uyutan, halkın ve memleketin sorunları yerine kendi menfaatlerinin gerektirdiği gibi hareket eden, onun bunun borazanı olan itibarsız müsveddeler ve onların iplerini elinde tutanları çatlatmaya devam sayın Hazar. Onları gördükçe gözümde daha da büyüyor yaptığınız gazetecilik. Helal olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ödeneklerden anlaşıldığı kadarı ile Malatya da 2021 yılında devam eden projelerden sadece Sultan suyu harasının yıkım projesi gerçekleşecek. Diğer projeler ne yazık ki bitmeyecek. Bölünmüş yollar ve Nemrut dağı yolu gözden çıkarılmış. 25-30 Yıllık Yoncalı barajı herhalde bir 25-30 yıl daha bekleyecek. Bu arada Tarım Orman bakanlığı ve aslen Elazığ lı olan bakan yardımcısı Sultansuyu harası binalarını yıkmakta ve yoketmekte kararlı, yapacaklarda. Şu ana kadar hangi Malatya lı iktidar veya ortağı vekil belediye başkanı kimse Sultansuyu harasına dokunamaz diye bir açıklama yaptı? Eğer gücünüz yetmiyorsa istifa edin. Bu arada Malatya nın gerçeklerini haber yaparak halkın gerçekleri öğrenmesini sağlayan sayın Güler Hazar hanımefendiye teşekkür ederiz. Üstüne çok geleceklerdir. Ancak yılmayın. Siyasetçiler doğruları söyleyeni sevmezler. Anladığımız kadarı ile 2021 yılı bütçesi Malata ya bir şey katmayacağı gibi bir şeyleri de alıp götürecek. Sayın Öznur Çalık Malatya ile ilgili her konuda çaıklama yapıyorsunuz. Sultansuyu hakkında niçin açıklama yapma gereği duymuyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Çevreyolu hikayesi demek daha çok sürecek. En azından hikayenin sonu güzel olacak gibi. Nasılmı? Belki 3 yıl sonra çevreyolu muz olmayacak ama bizler bu bizleri 15 yıldır aldatanlardan kurtulacaz. Türkiye nin en sahipsiz şehri Malatya imiş gerçekten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gecekondu Saraylısı (3 yıl önce)
    Kuzey Çevre Yolu için acelemiz yok, ülkemiz için daha acil işler var. Yazlık ve kışlık saraylar için ayrılması lazımdı ödeneğin ve öylede oldu. Bizleri saraylarda yaşattığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır eyy aziz milletim. Kemerlerinizi iyi sıkın ki bizler daha rahat nefes alabilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Bu habere yorum yapılmaz. Ağlanacak halimize gülüp geçelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Sayın Güler Hazar; sizi hiç görmedim ve tanımıyorum. Önceki haberiniz ile adınızı duydum. Ama habercilik kaliteniz kendini oldukça belli ediyor. Mutlu edici yalanlar yerine rahatsız edici gerçekleri haber yapmanız zannımca bazılarının hedefi galine gelmenize sebep oluyor. Ama hiç yılmayın, kıymetiniz elbet bir gün anlaşılacaktır. Saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Allah korusun (!) KÇY biterse seçimde ne vadedilecek sonra?.. Şehirlerarası yolculuk edenler kent içi trafiğinde takılıp boşa yakıt harcamaya, şehir içi ulaşım güvenliğini azaltmaya devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Nasıl eğleniyor muyuz Malatyalılar. Eserinizle gurur duyabilirsiniz...???????
    0
    0
    Yanıtla
  • Çooooookkkkkkkk bir daha ki seçimde ömrüm de oy vermemiş ben AKP ye oy vereceğim. Bu kadar kötülük az Malatya'ya daha büyük kötülük gerekiyor. Durmak yok Malatya'yı yok etmeye devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekin D. (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyamizin çıkarları için yapmış olduğunuz araştırmaya dayalı kaliteli haberciliğiniz için teşekkür ederim, yazılarınızda her taraf ve her kesim için Malatyanin çıkarları odaklı habercilik anlayışı hakim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Zeki müren de bizi görecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Malatya vekilleri her gün bir açıklama yapıyor daha Malatya ne istiyor bak anlatmaya gerek yok herşey görünüyor hızlı tren de gelecek zeki öğren de bizi görecek
    0
    0
    Yanıtla