SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu İçin 'Söz' Toplantısı

0
Güncellendi - 2017-06-07 05:32:34
Kuzey Çevre Yolu İçin 'Söz' Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Temeli önceki hafta Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin atılan Kuzey Çevre Yolu ile ilgili Valilik'te, Vali Mustafa Toprak'ın başkanlığında bir toplantı yapıldığı ve "açıklanmayan" bazı kararlar alındığı bildirildi.

Toplantıya ilişkin olarak Valilik resmi internet sitesinden 5 Haziran tarihli olarak şu bilgi paylaşıldı:

"Malatya’da 53,6 kilometrelik Kuzey Çevreyolunun temel atma töreni Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla 28.05.2017 günü gerçekleştirilmişti.

Açılış töreni esnasında yapımına başlanılan Kuzey Çevreyolunun bitirme tarihi ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ın yüklenici firma temsilcisinden söz alınması sonucu, kuzey çevreyolunun bitiş tarihi olan 10 Mart 2020 tarihinden 2019 yılının Ağustos ayına çekilmişti.

Kuzey Çevreyolunun yapımı ile ilgili Vali Toprak başkanlığında, 1 Nolu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve görevliler katıldı.

Toplantıda, Kuzey Çevreyolunun belirlenen tarihten daha erken bir güne çekilmesi sebebiyle oluşabilecek aksaklıkların önüne geçmek ve öncelikli yapılması gereken çalışmalar ile ilgili kararlar alındı."

Malatya'da başlanan tüneller, köprüler, baraj ve göletler dahil, birçok işte müteahhit firmalardan işi planlanandan önce bitirmeleri konusunda söz ve hatta "yazılı taahhüt" alınmış olmasına rağmen, bu söz ve taahhütlerin hiçbirinin yerine getirilememiş olması nedeniyle, Kuzey Çevre Yolu ile ilgili verilen "erken bitirme" sözü, yeni bir "söz hikayesi" olarak gündemdeki yerini aldı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Söz kutsaldır umarım iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir bulut (6 yıl önce)
    yapıldı yapılacak diye diye malatyalı insanlar ve şasım artık inanacağımız kalmadı çoğunlukta malatyalılar olarak malatyaya gelince nedense bilmiyorum iki yılda bitecek iş yılarca sürüp gidiyor malatyalının kaderi sıtadyum bitti kuzey cevre yolu bir an önce açılmasa oranın ve çarş bölümünde kalan yolda tırafik sıkıntısı asıl o zaman başlayacak yetkililerin bir an önce kuzey çevre yolunu açmalarını düşünüyorum işalah hayırlı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Harika (6 yıl önce)
    Karayolları kamulaştırmayı bile bitiremedi.Vatandaş tebligat ile çağrıldı. İnsanlar yaşadığı şehirlerden çıkıp geldi. Seçim öncesi oy toplamak için görüşme günü kamulaştırma iptal edildi hâlâ resmi gerekçe vatandaşlara bildirilmedi. Neden iptal olduğunu kimse bilmiyor. Müteahhit söz verse ne olacak ki. Kurum temel işleri bile çözemedi. 10 yıl sürer bu iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar KARAHAN (6 yıl önce)
    VERİLEN SÖZ'DE SORUMLULUK VARDIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    2023 ne kaldı olur inşaallah ne komedi oldu yol yapmak çok mu zor yollar yapan hükümete tüneller ve köprüler yapan hükümete malatya ya bir yol yapamadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (6 yıl önce)
    BU KUZEY ÇEVRE YOLU HİKAYESİNİ DAHAÇOK DİNLEYECEĞİZ.MALATYANIN EN ACİL SORUNU TRAFİK İKEN DEVLETİN PARASINI KUZEY ÇEVRE YOLU YERİNE BAŞKA YERLERE HARCIYORLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Her yıl 10 km yapsalar ( o da yapabılırlerse) 5,5 yada 6 yıl da bıter! Ama ınanmıyorum yapılacağına 2023 yılında açılacak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Umarım Malatya'nın kaderi olan rötarlı bitmez. Zamanında biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetteki Malatyalı (6 yıl önce)
    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN MALATYAMIZA HAYILI UĞURLU OLSUN
    0
    0
    Yanıtla