SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu Tartışması.!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapılması planlanan Kuzey Çevre Yolu için tartışmalar devam ediyor.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında da gündeme gelen Kuzey Çevre Yolu konusu yine tartışma konusu oldu. Projenin hazır olduğu, kamulaştırma sorununun çözülmesiyle yolun açılmasına başlanacağı bildirildi.

Vali Ulvi Saran, "Malatya'ya yeni çevre yolu güneyden mi, kuzeyden mi geçmesi konusu çok tartışıldı ve Karayolları Kuzey'e karar verdi. Bu konuda proje çalışması yapıldı. Artık tartışmalara son verilmeli ve yol biran önce açılmalıdır. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Bu ile biran önce yeni çevre yolu açılmalıdır" ifadelerini kullandı. Vali Saran, buradaki yeşil dokunun yok olacağı ve deprem açısından riskli bölge olma endişesi taşıyanlar için de bu bölgede tarımsal araziler hibe edilmeden düşük yoğunluklu
şuyulandırma ile kuzey çevre yolunun biran önce açılmasını istediklerini bildirdi.

Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yardımcısı Turan Gülhaş da, kuzey çevre yolu için 31 bin hektar alanda toplulaştırma çalışması yapıldığını belirtip, kuzey çevre yolu projesine 3,5 milyon TL para harcandığını vurguladı. Gülhaş, karayolları olarak çalışma yaptıklarını, bundan sonraki işin Malatya Belediyesi'ne devir edilen şuyulandırma çalışmasının tamamlanması ve özel arazi mülkiyeti sorunlarının giderilmesinden sonra yolu açmaya başlayacaklarını aktardı.
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ise, kuzey çevre yolunun geçeceği bölgede yoğunluğu düşük tutacaklarını ifade ederek, şuyulandırma çalışmasının sürdüğünü ve bazı bölgelerde imar 18 uygulaması yapacaklarını kaydetti.

"KUZEY ÇEVRE YOLU ZEMİNİ BİRİNCİ SINIF ÇÜRÜK ZEMİNDİR"

Kuzey çevre yolunun kuzeye yapılmasına karşı çıkan İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, "Kuzey çevre yolunun geçtiği zemin, birinci sınıf çürük zemindir. Eğer buradan geçerse büyük deformasyonlar olacaktır. Biz yerbilimciler olarak diyoruz ki, çevre yolu güneyden geçsin. Bilimsel olarak çevre yolunu güneyden geçmeli. Eğer bizi dinlemiyorlarsa da yapsınlar. Aklın yolu birdir. Kesinlikle kuzey çevre yolu kuzeyden geçemez,
benim bir çıkarım yok arsam yok, ama rant peşinde koşanlar, gelecekte bunun sonuçlarına katlanırlar " dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız