SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Çevre Yoluyla 25 Dakikaya Düşecek"

0
Güncellendi - 2021-01-03 03:10:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “2003’ten bu yana karayolu alanında Malatya’mızda çok büyük ve önemli projeleri 7 milyar TL yatırım yaparak hayata geçirdik” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki belediye başkanları ve Karayolları 8. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ile birlikte karayolları yatırımlarını değerlendirme toplantısına katıldı. Kuzey Çevreyolu şantiyesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Çalık, Malatya’da 2003 yılında 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 442 kilometreye çıkardıklarını, hem bu sayede hızlı, güvenli, konforlu ulaşım hem de akaryakıt ve zamandan tasarruf sağlandığını söyledi.

Çalık, toplam uzunluğu 53,5 kilometre olan Malatya Kuzey Çevre Yolu'nda çalışmaların devam ettiğini ve bu yılda yüklenici firmanın daha hummalı bir tempoda çalışılacağını belirterek, Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu belirtti. Çalık, doğu batı trafiğinin şu anda şehir içinden geçtiğini ve ulaşım süresinin 1 saati bulduğunu, Kuzey Çevreyolu'nun tamamlanmasıyla bu sürenin 25 dakikaya düşeceğini belirtti.

“Ulaşım daha rahat ve emniyetli şekilde gerçekleşecek”

Çalık, Malatya ile Elazığ’ın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin 2 Ocak Cumartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla açılacağını belirterek, “Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle dünya literatüründe 4. sırada yer alan köprü ile 2,4 kilometrelik çift tüp tünel ve bağlantı yollarımız 2 Ocak Cumartesi günü trafiğe açılması ile birlikte 16 ilin bağlantısı olan Malatya-Elazığ arasındaki karayolu ulaşımı daha rahat, hızlı ve emniyetli bir şekilde gerçekleşecek” diye konuştu.

“Lojistik Köy” için altyapı çalışmaları başladı”

Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptıkları görüşmede kentte “Lojistik Köy” kazandırılması talebinde bulunduklarını belirterek, “Kızılay’ın çalışmalarını sürdürdüğü Vagon Onarım Fabrikası alanına bir ‘Lojistik Köy’ kurulması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık ile detaylı bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın bakanımızın talimatıyla da TCDD Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun ve TCDD 5.Bölge Müdürümüz Aliseydi Felek altyapı noktasında çalışmalarına başladı” ifadelerini kullandı.

Çalık, toplantıda ilçe bazlı karayolu yatırım ve projelerinin tek tek değerlendirildiğini ifade ederek, “2003'ten bu yana karayolu alanında Malatya’mızda çok büyük ve önemli projeleri 7 milyar TL yatırım yaparak hayata geçirdik. Yeni yatırımlar ve projeler üzerinde hem karayolları ekipleri hemde belediye başkanlarımız yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar” diye konuştu.

Tohma Köprüsü de Şubat'ta açılacak

Malatya ile Sivas karayolu Karakaya Barajı üzerinde stratejik konumda bulunan 517,5 metre uzunluğundaki Tohma Köprüsünün yapımı tamamlandı. Köprünün 6 Şubat’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla açılması planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce, Karakaya Baraj Gölü üzerinde mevcut köprünün yakınına 2017 yılında yapımına başlanan 517,5 metre uzunluğundaki "Tohma Köprüsü Yapım Projesi"nde sona gelindi. Lojistik açıdan önemli bir yere sahip köprünün yapımı tamamlanırken, açılış için hazırlıklara başlanıldı.

Malatya’da karayolları bürokratları ve belediye başkanlarının katılımları ile yaptığı toplantı sonrası konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürlüğünce Malatya-Sivas illeri arasındaki kesimin bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması, daha konforlu ve güvenli bir ulaşımın temin edilmesi amacıyla 2017’de Karakaya Baraj Gölü üzerindeki yapımına başlanan "Tohma Köprüsü Yapım Projesi"nde köprünün yapımının tamamlandığını ve açılış için hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Milletvekili Çalık, 517,5 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki Yeni Tohma Köprüsü projesiyle ulaşımda standartların artmasının, güvenli ve konforlu seyahat imkanının tesis edilmesinin amaçlandığını, aynı zamanda yakıttan, emisyondan ve zamandan kazanımlar olacağını kaydetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla 6 Şubat’ta açılması planlanan köprünün yapımında 12 bin metreküp beton, 2 bin 700 ton çelik ile 4 bin 360 metre fore kazık imalatı gerçekleştirildiği belirtildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • HIDIR (3 yıl önce)
    Çevre yolu yapılıp biterse hali hazır çevre yolundaki alt geçitleri Doldurup merkez bulvar şekline getirmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Trambüs (3 yıl önce)
    Maşti'nin ordaki evimden üniversiteye trambüs sayesinde yolun yoğunluğuna göre değişmekle beraber 45-60dk gibi cüzi bir sürede gitmekteyim. Söyleyecek başka sözüm yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahat (3 yıl önce)
    Kömürhan köprüsünün o kadar aciliyeti yoktu. O parayla Kırk yıldır dillendirilen kuzey çevre yolu bitirilebilirdi. 2018 den beri çalışmaların ağır aksak ilerledği,bununda abd ile yaşanan ekonomik kirizden kaynaklandığını dile getirmişlerdi.Vekillerimiz ve il yöneticilerimiz bu ilde yaşamıyorlar sanki sabah ve akşam yaşanan o curcunayı yaşasalar aciliyeti kuzey çevre yoluna verirlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    15 yildır çevre yolu yapacaksınız.Her şehirin en az 2 çevre yolu varken biz hala aynı yerdeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Bakın Allah aşkına artık size inanan birileri kalmışmi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisikentli (3 yıl önce)
    Ben çocuktum aynı türkü torunum oldu aynı türkü günü kurtarmak yaparsın bitirirsin işte bu göründüğü gibi dersin laf ola torba dola ama bu bizim hatamız bütün seçimlerde Malatyayı ilk beşe taşıdık yani biz bunu demek haketmişiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Vizyon meselesi,günü kurtarmak adına yapılan bir proje... Çünkü Malatya'ya yapılan hemen hemen herşey göstermelik yapılan kuzey kuşak yolu 2 gidiş 2 geliş bende soruyorum günü kurtarmak değilse bu Malatya'nın geleceğini inşa etmek bu işe kuşak yolu yapacaksın 2 gidiş 2 geliş yapacaksın yazık verilen onca paraya keza şehir hastaneside öyle Elazığ 1000 yatak yapar iken Malatya büyükşehir olmasına ve yoğun bir şekilde göç almasına rağmen 350 yataklı yapılıyor dedim ya hepsi dostlar alışverişte görsün mantığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Kaç yılda bitecek? Tek cümle cevap verin yeter artık. Doğruları söyleyinnnnnn. Yanlış yol boşa harcama. Gerçek güney çevre yolu. Elbet bir gün anlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Musto (3 yıl önce)
    Öznur vekil gelecek seçime hazırlık yapıyor gibi gelecek seçimden önce bu yol bitmez seçime malzeme hazır ve büyük şehir belediye baskanliginada aday olur demedi demeyin sayın vekil akıllıdır boşa kürek çekmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (3 yıl önce)
    Ya arkadaş yurt dışında yaşayan birisi olarak memleketim çok guzel ama insanlarını görmez isem şu haber sitesini 2 yıldır takip ediyorum yorum yapanların kahir ekseriyeti esra erol programından fırlamış gibi yazık siz ne yapıyorsunuz memleket için aileniz icin kendiniz icin merak ediyorum ya da yok yok merak etmiyorum :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Cheneka (3 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yaptığını soylede örnek alalım Çin'de yaşıyorum acemilik cekmeyelim adem bek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben hayvan sağlığı teknisyenim ayrıcada üni devam ediyor hekimlik için evcil hayvanların tehlikeli bir tür olan insandan korunması gereken yaşamlarına farkındalık oluşturacak projelerde yer alıyorum yardımcı olabileceğim illaki bir şeyler vardır Cheneka?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem bey birr kurum sizin mülkünü almak için mahkemeye veriyor sonun da şu bedeli ödediniz diyor.kuruma kurumda diyor ki param yok nasill
    0
    0
    Yanıtla
  • hangi sehirdesin hemserim? ben de Cin`deyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem bey koyun surusu olmamaya calisiyoruz diyelim.sorguluyoruz ,vatandas olarak hesap soruyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gel burada yasa o zaman. Nefen yurt disindasiniz ? Yanda s olmadan bu ülkede iş yapın buyru n beyfendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 yıl önce)
    İnsanda utanma olur. 2003 ten beri diye başlayan cümle. Ve yıl 2021 olmuş halen _cek, _cak lı cümleler. Bi düşün milletin yakasından.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu nasıl yapılır diye keşke Elazığ vekillerine sorulup bilgi alınsaydi çok çok daha iyi olacaktı on yıl oldu yapılamadı bir on yıl daha beklemeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Sallamışsın. Daha ne yapsınlar. Lütfen kızma da kara gözlüklerini çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (3 yıl önce)
    Ne gerek vardı, kuzey çevreyoluna. Güney çevre yolu daha mantıklı olurdu. Beydağının eteğinde o kadar da güzel olacaktı. Onca tarım arazisine kıyılmamış olacaktı. Bu konuda çok ısrarcı olundu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne demişsin yorumunda, güney çevre yolu daha " mantıklı" olurdu. E yok ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • orası rant arazilerin için masraflı olur. En iyi yol bildiğin yoldur. O da tarım arazisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Kuzey çevreyolu çok yavaş. AKP iktidarı sanki buişi bitiremeyecek. Herkesin işi hızlı tıkır tıkır yürür. Bizim Malatya nı ki kaplumbağa hızıyla gider. Demek ki bu şehir le ilgilenen yok. İlgilenen gibi görünenler boş Bi ağırlıkları yok. Allah a kalmış Malatya nın işi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (3 yıl önce)
    Ekonominin iyi olduğu zamanlarda yapılmayan yatırımları ne hikmetse bir anda hızlandırmaya başladılar. 20 yıldır oyaladılar helal olsun vallahi Malatya nın Koltuk sevdalısı, değişmeyen yüzlerine. İl Başkanı ol sonra vekil ol sonra tekrar il başkanı sırada ne var acaba. Ya da İl Başkanı ol sonra Belediye Başkanı ol, sonra vekil ol sırada ne vardı pardon..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Her yeninin eskidiği gibi bir gün sizede eski diyecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Malatya da maalesef trafik büyük problem olmaya başladı. Bu projeler Elbetteki harika projeler. Emeği geçen Sn. Vekillerimizden Allah razı olsun. Ayrıca Hızlı Tren olayı olmazsa olmazımız. Vekillerimizle, Bürokratlarımızla ve özellikle halkımızla buna odaklanmamız şart. Malatya ya yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    18 yıl geçmiş doğuyu batıya bağlayan yol hâlâ bitmemiş. Bunu bir mükafat gibi mi görelim?Ülkeye yapılan mega projelerden hangisi yapılmış ondan bahsedelim. Mesela şehir hastanesi var mı? Mesela hızlı tren var mı? Mesela sivil havalimanı var mı? 18. yılında yapılması mükafat mı? Mesela 30 bin kapasiteli stadyum var mı? Mesela raylı sistem yapılacak mı? Yoksa troleybüs e devam mı? Hükümetin her şehire yaptığı yatırımlar dışında bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2021 (3 yıl önce)
    Kuzey çevre yolunun güzergahın Karaköy yönü YANLIŞ aslına bakarsan bu yolun Yarımcahan, Hakverdi, Şişman Köyü üzeri Kıyıcak köyü cıvarında Elazığ yoluna eklenmelidir. Bu yolun Kapıkaya Köyü civarı giderken de gelirken de zorlu yokuş bu kısmı dikkate alınmamış. Rant yönü daha çok dikkate alınmış her halde
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (3 yıl önce)
    Vekillerimiz Çok Pasif ve Faydasızlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sallamışsın. Daha ne yapsınlar. Lütfen kızma da kara gözlüklerini çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)
    53,5 kilometre olan Malatya Kuzey Çevre Yolu’nda çalışmaların devam ettiğini ve bu yılda yüklenici firmanın daha hummalı bir tempoda çalışılacağına inanasım gelmiyor. MALATYA HABER arşivlerinde bakalım kaç yıl olmuş aynı şeyler yazılıyor ama bitmedi ki BİTE. MALATYA mın memleketimin böyle bir projesi varken SONRADAN çıkarılan KÖMÜRHAN ondan önce bitti. ALLAH rızası için BİTİRİN artık şehir trafiği hergün çile ya ! YILAN HİKAYESİNE döndü KUZEY ÇEVREYOLUMUZ. Koskoca şehrin yıllardır bir girişi var yeter artık Kömürhan bize lazım değil.Malatyanın BATISI önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (3 yıl önce)
    Acelesi yok sallanarak yapılsa hatta ülkemizde En son Malatya ya yapılmalı avm ler rezidans lar yapın geç kalındı daha anlayamadınız Çevreyolu eksikliğini..
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (3 yıl önce)
    Nadip olursa 2 Ocak ta sayın Ulaştırma Bakanımız Malatya ya gelecek mümkünse yeni Kuzey çevre yolundan goturunki Bakanımız Malatya nin halini gorsun diğer gelişinde bu yolu hiç begenmedigini yetkililere set bakışı ile anlatmaya calismisti bakalım bu sefer ne der acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    KUZEY ÇEVRE YOLU en az 4 şerid değilse yazıklar olsun derim artık. TAYYİP babaya iletin 3 ayda bitmezse birşey bilmiyorum. Bakanlarla olacak iş değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Otoyol yapılmıyor çevre yolu yapılıyor ve şehir içi trafiğe çok fayda olmayacak 4 şerit çok 3 ideal 2 de olsa yadırgamam
    0
    0
    Yanıtla