SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevreyolu İptal mi?

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:27:39
Kuzey Çevreyolu İptal mi?
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kuzey Çevreyolu Projesi’nin iptal edildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak “Bu yolla ilgili ihale süreci başlamış, devam ediyordu. Bir hafta öncesine kadar böyle bir durum yoktu. Son bir haftada bir değişiklik varsa bu konuda bilgim yok.  Ama dün bir gazeteci arkadaşımızın gece aramasıyla haberdar oldum.  Bugün konuşup, bakacağız” dedi. Çalık ayrıca Kuzey Çevreyolu’nun Malatya için şart olduğunu da ifade ederek “Mutlaka ve mutlaka Kuzey Çevreyolu Malatya'ya kazandırılacaktır” diye konuştu.

“İhale süreci devam ediyordu”

Kuzey Çevreyolunun geçeceği güzergahta kamulaştırma bedelinin yüksek olması nedeniyle Karayolları’nın projeden vazgeçtiği iddialarının sorulması üzerine açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 7 Haziran seçimleri de dahil olmak üzere Kuzey Çevreyolu ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanıyla görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşme sürecinde Kuzey Çevreyolu’nda ihale sürecinin başladığını söyledi.  Çalık, “İhale süreci devam ediyordu. Son bir haftayla ilgili bir değişlik varsa bilgim yok. Ama dün bir gazeteci arkadaşımızın gece aramasıyla haberdar oldum.  Bugün konuşup, bakacağız. Kuzey Çevreyolu her halükarda Malatya için gerek ve şarttır. Mutlaka ve mutlaka Kuzey Çevreyolu Malatya'ya kazandırılacaktır. Bırakın sadece Kuzey Çevreyolunu, bence Güney'i de kazandırmanın yollarına bakmamız lazım. Yani ihale ötelenmiş olabilir ama iptal edilme ya da ortadan kaldırılma imkanı ve ihtimali yok. Kuzey Çevreyolu Malatya'mızda kazandırılacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“Tamamı kayısı bahçesi” 

Malatya kamuoyunun son yıllarda en çok konuştuğu konulardan biri olan Kuzey Çevreyolu ile ilgili Ağustos  2014 tarihinde Malatya’da basın toplantısı düzenleyen Karayolları eski Bölge Müdürü Hüsametten Özendi, yolun geçeceği güzergahın tamamının kayısı bahçelerinden oluştuğunu belirtmiş ve “ Kayısı bahçelerinde sizde takdir edersiniz ki, empati yapıyorum; bende olsam, paramı almadan, garanti etmeden müteahhidi sokup da mahvettirmem. Dolayısıyla şuanda ihalemiz sonuçlansa bile ‘Hemen bu sene çalışmaya başlarız’ desek, yalancı oluruz” ifadelerini kullanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız