SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kuzey Çevreyolu'na 18 Milyon'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:13
'Kuzey Çevreyolu'na 18 Milyon'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Kuzey Çevre Yolunun toplulaştırma çalışmalarının yapıldığını ve projenin hükümetin 2014 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun Kahramanmaraş Elazığ istikametinde 48,8 kilometre ile Kayseri Kuzey Çevre Yolu bağlantısının; 8,8 kilometre uzunluğunda olmak üzere toplam proje uzunluğunun 53,6 kilometre olduğunu söyledi.

Bülent Tüfenkci, "Kuzey Çevre Yolu başlangıcı Malatya-Gölbaşı yolu Darende ayrımı kavşağından itibaren kuzey istikametine yönelir. Kuyulu mevkiinin 1 kilometre batısında, Kuşdoğan’ın ise 2 kilometre kuzey batısından geçer. Doğu istikametinde olup Malatya yerleşimini kuşatarak geçen güzergahın Pütürge ayrım kavşağından mevcut Malatya-Elazığ yoluna bağlanır. Bağlantı yolu ise Darende-Malatya yolu Akçadağ ayrımından başlar. Doğu istikametinde ilerleyerek kuzey çevre yoluna ulaşır." dedi.

Tüfenkci, bölünmüş yol olarak tasarlanan projenin yüksek yol standartlarına sahip olacağını ve güzergahın Malatya Havaalanı yolu Özal Mahallesi civarında keseceğini anlattı. Tüfenkci, devamında Malatya-Sivas yolunu kesen güzergahın Şahnahan, Hanımın Çiftliği, Hatunsuyu, Battalgazi ve Bulgurlu istikametinde devam edeceğini ve bazı mahalleleri de kapsayacak şekilde 36 kilometrelik toplulaştırma çalışmalarında büyük mesafe alındığını, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi,Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün birlikte tapulaştırma, kamulaştırma ve toplulaştırma noktasında çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Malatya Kuzey Çevre Yolunda toplulaştırma proje ihalesi bedelinin yaklaşık 18 milyon lira tutarında olduğunu belirten Tüfenkci, toplulaştırmanın kamulaştırmaya alternatif oluşturduğunu ve ulaşım alanında yaklaşık 45 milyon lira tasarrufun gerçekleştirileceğini söyledi.

Toplam 125 kilometre uzunluğundaki Keban-Arapgir-Divriği yolunun yapım çalışmalarına bu yıl için ilk etapta hükümetin 5 milyon lira ödenek ayırdığını belirten Bülent Tüfenkci, bu yolun yapımına bugüne kadar yaklaşık 200 milyon lira tutarında bir harcamanın gerçekleştirildiğini belirterek diğer yol çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6. Bölgenin yol yapım çalışmalarına 4 milyon lira ödenek Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından ayrılmıştır. Yine Malatya Hekimhan 16. bölgede 108 kilometre uzunluğundaki yolumuzdaki çalışmalar için 15 milyon TL, Malatya Gölbaşı yoluna ise 3 milyon TL ödenek ayrılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız