SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Kuşağa Bağlayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:39
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, daire müdürleri ve bazı muhtarlar ile birlikte yol düzenleme, asfalt ve kaldırım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği Çarmuzu yolunda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisi sırasında, yapılan çalışmalar hakkında bazı bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, özellikle çevre yolu altının gelişmesi anlamında Çarmuzu yolunun büyük önem taşıdığını belirtti. Çarmuzu yolunun Hatunsuyu Beldesi’ne kadar devam eden yaklaşık 4 kilometrelik bir yol olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Şu an itibariyle yolun 1.5 kilometreye yakın bölümünde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” dedi.

Başkan Çakır: “Bütün altyapılar yenilendi.”

Başkan Çakır, daha önce kullanılan yol genişliğinin 7 metre olduğunu anımsatarak, şu bilgileri verdi:

“Çarmuzu yolunda yaptığımız genişleme, düzenleme ve altyapı yenilemeleri sonucu yol genişliğini 5’er metrelik kaldırımlarıyla birlikte toplamda 30 metreye çıkardık. Şu ana kadar 11 bin metrekarenin üzerinde kaldırım düzenleme çalışması gerçekleştirildi. 20 bin metrekarelik de asfalt serimi yapıldı. Yol güzergahındaki bütün altyapılar yenilendi. 3.5 kilometre uzunluğunda pik borular iptal edilerek, içmesuyu şebeke hatları yenilendi. Drenaj sistemleri tamamlandı. Düzenleme çalışmaları kapsamında yıkılan bahçe duvarları, kamulaştırılan evler vardı, bunların yıkımı gerçekleştirildi ve bunların yerlerine de perde duvarlar çekildi.”

Çakır: “Çarmuzu yolu, çevre yolundaki trafiği rahatlatacak.”

Çarmuzu yolunun kuzey kuşak yoluna bağlanan bir yol olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Şu an Çarmuzu bölgemizde bir şuyulandırma çalışmamız var. Şuyulandırma çalışmasının tamamlanmasından sonra batı istikametinden gelen kuzey kuşak yolumuz ile Çarmuzu yolunu birleştireceğiz. Buranın birleşmesiyle birlikte özellikle hizmet grupları sitelerine giden trafiği tamamen bu bölgeden vereceğiz. Özellikle çevre yolundaki trafik yoğunluğu önemli miktarda azalmış olacak. Çünkü bu yol ile çok daha kısa ve ışıklara takılmadan rahatlıkla mezarlık veya hal binası bölgesine ulaşılabilecek.”

“İlk defa böyle bir çalışma gerçekleştiriliyor.”

Başkan Çakır, Çarmuzu yolunun yapımıyla birlikte aynı zamanda çevre yolu altında ilk defa bu kadar geniş, düzenli bir cadde açıldığını ifade ederek, “İlk defa böyle bir çalışma gerçekleştiriliyor. Çevre yolu altının gelişmesine de Çarmuzu yolu önemli katkı sağlayacak. Bu yol, İskender, Salköprü, Çarmuzu, İlyas, Kaynarca mahallelerimizi besleyen ana yollarımızdan bir tanesi. Yine Arap Osman Kavşağı’nın Melekbaba-Taştepe bağlantısı; Arap Osman kavşağından sanayi yolu bağlantısının bitirilmesiyle de bu bölgelerin gelişmesi daha hızlanmış olacak. Saymış olduğum bölgelerin çalışmaları tamamen bitirildi. Çarmuzu yolunda da İncirlik Camii’ne kadar olan bölümü tamamlamış olacağız. Camiden devamla da Çarmuzu yolunu kuzey kuşak yoluna bağlayacağız. Böylelikle burası Malatya’nın önemli bir ulaşım aksını oluşturmuş olacak” açıklamalarında bulundu.

Çarmuzu Mahallesi Muhtarı Hacı Korkmaz da Çarmuzu yolunun daha önce 7 metrelik bir yol olduğunu hatırlatarak, “Çevre yolundan aşağıda hiç böyle bir yolumuz yoktu. Çalışmalar, mahallelerimize değer katıyor. Çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızın biraz sabır göstermeleri gerekiyor. Yapılan işler için Belediye Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

İlyas Mahallesi Muhtarı Süleyman Aksu ise yıllarca Çarmuzu yolunun açılması için beklediklerini ifade ederek, “Başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun. Çok muhteşem bir yol oldu. Güzel bir görünüm sağlandı. Çok güzel bir hizmet yapıldı. İnşallah daha güzel olur” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inceleme gezisi sırasında bölge esnaflarını da ziyaret ederek kısa sohbetlerde bulundu. Başkan Çakır’a ilgi gösteren esnaf ve vatandaşlar, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız