SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Kuşak Rahatlatacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:38
A- A+ PAYLAŞ
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Babuktu Deresi üzerinde yapılan 50 metre uzunluğundaki menfezin yanı sıra 13 metre yüksekliğinde taş duvar yapılarak dolgu çalışması gerçekleştirildiğini açıkladı.
 
 Beraberinde Başkan Yardımcısı Hasan Atay ve bazı daire müdürleriyle birlikte Kuzey Kuşak Yolu’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuşak Yolu’nun Şehir Mezarlığı ile Çarmuzu arasındaki bölümünde sürdürülen dolgu çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.
 
Başkan Çakır, Kuzey Kuşak Yolu’nun önemli bölümlerinden birinin Babuktu Deresi’ne menfez yapılması ve buranın önemli bir dolguyla geçilmesi olduğunu kaydederek, “Şu anda burada menfez tamamlandı. 2’ye 3 metre çapında ve 50 metre uzunluğunda bir kutu menfez yapıldı. Üzerinde de yer yer 12-13 metrelik taş duvarla burada dolgu çalışması devam ediyor. Böylelikle burayı  tren yolu geçişine kadar bağlamış olacağız” dedi.
 
Kuzey Kuşak Yolu’ndaki en zor bölümler bir bir  tamamlanıyor…
 
Daha önce Hal Binası, Şehir Mezarlığı yanından başlayarak Kuzey Kuşak Yolu’nda önemli bir dolgu çalışması yaptıklarını belirten Başkan Çakır, söz konusu dolgu çalışmasının 1 yıl sürdüğünü kaydetti. Yapılan dolgu çalışmasının devamında, Askeri bölgenin de içerisinde olduğu bölgede önemli miktarda hafriyat, kazı çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Çakır, “Sözkonusu iki bölge zor bölgelerimizdi. Bir üçüncü zor bölgemiz de Babuktu Deresi’ydi. Burasını da menfezle birlikte tren yoluna kadar bağlamış olacağız. Böylelikle, Kuzey Kuşak Yolu’ndaki en büyük sıkıntılı, coğrafik olarak en zor bölümleri bu çalışmamızla birlikte tamamlamış olacağız. Babuktu’dan gelen yol şu anda Kuzey Kuşak Yolu’na bağlanmış oldu” açıklamasında bulundu.
 
 
Trafik rahatlayacak…
 
Başkan Çakır, tren yolunun da hemzemin geçitle geçileceğini açıklayarak, “Çarmuzu’dan gelen yolu da hemzemin geçitle kuşak yolumuza inşallah bu senenin sonuna kadar bağlamış olacağız. Bilindiği gibi Çarmuzu Yolu; Çevre Yolu’muzdan 30 metreyle devam edip Çarmuzu’da 50 metreye kadar çıkan bir yolumuz. İnşallah o yolumuz, Kuzey Kuşak Yolu’na bağlanmış olacak “ dedi.
 
Yolların birbirine bağlanmasıyla trafiğin rahatlayacağını belirten Başkan Çakır, “Bağlantının yapılmasıyla bu bölgedeki ulaşımı; yani Şehir Mezarlığı, Hal Binası gibi buradaki bütün hizmet gruplarına gelecek araçları bu tarafa kaydırmış olacağız. Bu da merkezdeki trafiği belli bir oranda rahatlatmış olacak” şeklinde konuştu.
 
Başkan Çakır, özellikle Çevre Yolu Sıtmapınarı Kavşağı ile İstasyon Kavşağı’ndaki yoğunluğun bir kısmını da Kuzey Kuşak Yolu’na aktarmış olacaklarını vurgulayarak çalışmalarının bu yoğunlukta devam ettiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız