SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Kuşak Yolu Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kuşak Yolu açma ve asfaltlama çalışmalarının sürdürüldüğü ve çalışmaların 2012'de bitirilmesinin planlandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın katılımıyla çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla yapılan gezinin ardından Belediyeden konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Ergenekon üst geçidi devamındaki Kuzey Kuşak Yolu açma ve asfaltlama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 11 Haziran Cuma günü beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve basın mensupları ile birlikte burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kuşak yolunun Malatya’nın imarlı gelişmesi ve trafik yoğunluğunun hafiflemesi açısından önemli bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolu’nun toplamda 14 kilometre uzunluğunda ve 30-35 metre genişliğinde olduğunu söyledi.

Daha önce Beydağı Devlet Hastanesi girişinde 1.5 kilometrelik kısmın açıldığını kaydeden Başkan Çakır, göreve gelmelerinin ardından çalışmalara büyük bir hız kazandırdıklarını belirterek, 258 bin m3 yarma, 1 milyon 106 bin m3 dolgu, 20 bin m3 alttemel ve 15 bin m3 temel serme sıkıştırma çalışmalarının yapıldığını, yolun üzerine ise emülsiyon kaplama yapılarak kullanılır hale getirildiğini belirtti.

Başkan Çakır, Kuzey yoluna yapılan dolgu miktarının, Emeksiz altgeçitlerindeki hafriyatın 4 katı büyüklüğünde olduğunu bildirdi. 24 bin kg dolayında asfalt emülsiyon kullanılarak yoldaki tozun çevreyi rahatsız etmesinin de önüne geçildiğini bildiren Başkan Çakır, bütün bu çalışmaların Belediye’ye 5.5 milyon lira civarında maliyet getirdiğini açıkladı.

Toplam 14 Kilometre uzunluğundaki Kuzey Kuşak yolunun 2012 yılında bitirilmesinin planlandığını belirten Çakır, Ergenekon Üst Geçidi’nden Dilek Yoluna bağlantının kısa bir süre sonra sağlanacağını söyleyerek, “Kuzey kuşak yolu bizim için çok önemli bir yol. Bunun devamı olarak, Hal Binası önünden, Şehir Mezarlığı yanından başlayarak Çarmuzu, Kiltepe tarafına doğru çalışmalar devam ediyor” dedi.

Kuzey Kuşak Yolu açılması sırasında yapılan yarma, dolgu, alttemel, temel serme, sıkıştırma ve asfalt emülsiyon çalışmaların hepsinin Belediye ekipleri ve araç-gereçleriyle yapıldığını hatırlatan Başkan Çakır, bu çalışmalar sırasında emeği geçenler ile kendilerine büyük destek veren Yeşiltepe bölgesi muhtarları ile vatandaşlara teşekkür etti.

İnceleme gezisine katılan Yeşiltepe Bölgesi, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Ahmet Temelli, Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci, Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönmez ile Atatürk Mahallesi Muhtarı Salman Şahbaz adına konuşma yapan Hoca Ahmet Yesevi ve Gazi Mahallesi muhtarları, Kuzey Kuşak yolunun Yeşiltepe bölgesine çok büyük katkı sağlayacağını ve ayrıca Malatya trafiğini rahatlatacağını belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile emeği geçenlere teşekkür ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız