SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Kuşak'ın Çarmuzu- Mezarlık Arasına Asfalt

0
Güncellendi - 2018-03-21 03:59:22
Kuzey Kuşak'ın Çarmuzu- Mezarlık Arasına Asfalt
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, kuzey kuşak yolunda son düzenlemeleri yapıyor. Toplam uzunluğu 13.3 kilometre olan kuzey kuşak yolunun 12.1 kilometrelik bölümünü açan Büyükşehir Belediyesi, yolun 4.3 kilometrelik bölümü olan Şehir Mezarlığı-Çarmuzu hattında asfalt serimine başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan asfalt çalışmalarını inceleyip, çalışan personele tatlı ikramında bulundu. Geziye Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz, Yaka Mahalle Muhtarı Abuzer Yiğit ile Kaynarca Mahalle Muhtarı Osman Ay da katıldı.

Muhtarlardan Başkan Çakır’a teşekkür

Kuzey kuşak yolunun çok büyük bir proje olduğuna değinen Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, “Büyükşehir Belediyemiz yıllardır bu yolun açılması için hiç durmadan çalışıyordu. Yolun büyük bölümü de açıldı. Bölgemizi kalkındıracak olan bu proje, aynı zamanda kent içi trafiğini de rahatlatacak. İmarlı alanların hızlı gelişmesi bu dev proje sayesinde olmuştur. Bu vesileyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Çarmuzu bölgesinin kuşak yoluyla birlikte büyük bir değişim içine girdiğine dikkat çeken Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz da “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır kuzey kuşak yolunun yapılması için elini taşın altına koydu ve gerekeni yaptı. Bu konuyla ilgili birçok defa yanına gittim ve şuanda gördüğünüz gibi yolun asfaltı dökülüyor. Yolun geçtiği bölgelerin değeri arttı.” şeklinde konuştu.

Kuzey Kuşak Yolunun bitme aşamasına gelmesinin bütün Malatyalıları mutlu ettiğini belirten Yaka Mahalle Muhtarı Abuzer Yiğit ise, “Çevre yolunun altında bulunan mahallelerin gelişimini hızlandıran bu yol baraja kadar olan tüm mahallelere olumlu yansıyacak. Şehir içine girmeden doğu-batı istikametinde yolculuk yapılabilecek. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Çakır: 7 yıldır ciddi çalışmalar yaptık

Kuzey Kuşak yolunun bitirilmesi için Büyükşehir Belediyesinin 7 yıldır ciddi çalışmalar yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  sürecin ilk başlarında birçok sorun yumağı ile karşılaştıklarını, ancak bıkmadan çalışarak finale yaklaştıklarını söyledi.

13.3 kilometrelik kuzey kuşak yolunun geri kalan 1.2 kilometrelik Hanımınçiftliği bölümünün de projelendirildiğini ifade eden Başkan Çakır, “Yolumuzun 2 noktasında demiryolları üstgeçitleri yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda Topsöğüt-Yeşiltepe üst geçidini asfaltladık. Babuktu deresi üzerine yapılan üst geçitte bu çalışmalar kapsamında asfaltlanıyor. Yolun Hanımınçiftliği bölümünün Battalgazi yoluna bağlanması için proje çalışmaları bitti.

Bu güzergâhta kalan 77 evin yıkımı için vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bu bölümde aynı zamanda viyadük projesi var. Projeye uygun bir şekilde ilerliyoruz. Kuzey kuşak yolu geçtiği Yeşiltepe, Kaynarca, Çarmuzu, Melekbaba, Kiltepe, Taştepe, Hanımınçiftliği, Göztepe ve Tandoğan Mahallelerinin de gelişimine ciddi katkılar sağlayacak. Bu yolun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Basri Terece (6 yıl önce)
    Allah Malatyalıyı Malatyadan kurtarsın. Malatya artık bildiğimiz tanıdığımız doğup büyüdüğümüz il olmaktan çoktan çıkmış.Gurbet elde özlemini çektiğim memleketimi yılda birde olsa görmeye gelsem kendi memleketimde yabancı kalıyorum kimseyi tanımıyorum çok az Malatyalı kalmış dışarıdanda gelenler Malatyayı sahiplenmiş kendileri yerli bizler yabancı olmuşuz bizleri gördüklerinde sanki şehirlerine yerli turist gelmiş gibi bizleri görüyorlar o kadar ağırıma gidiyorki anlatamam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (6 yıl önce)
    En son pembe otobüsü isteyenlerin Bingöl Elazığ Batmanlı Adıyamanlı olduğunu görünce Malatya da malatyalı kalmadığını görüp tayin isteyip İzmir 'e yerleştik.Bu bir serzeniş değil yanlış anlamayın.Malatya' da artan asayiş olayları paralilelliğine dikkat çekmek amaçlıdır yazdığım buradan gördüğüm kadarıyla.Siteniz için ayrıca teşekkür ederim emekleriniz için.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    Bu yol nerde başlıyor nereden geçiyor nerede bitiyor bir harita hala yayınlanmadı.Detaysız,uzaktan bir harita dışında bişey göremedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil bey Bağlar bahçeler dümdüz olmuş ranta duble otoban yapmışlar. Siz hala harita arıyorsunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)
    Eskiden bir belediye başkanı bir yol açtı mı kendi adını veriyordu: "Turgut Temelli, Tevfik Temelli" gibi. Ahmet Çakır Malatyaya kaç tane yol açtı, adam hala mütevazi. Güney ve kuzey kuşak yolları yeni bir Malatya demek. Malatyayı seviyorsan verilen hizmetleri de göreceksin. Nankörlüğe gerek yok. İki kişi karaladı diye bu medeniyet yolları yok sayılmaz. Bu yollara acilen trafik ışıkları ve aydınlatma da istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir bey yanlış biliyorsunuz. O isimleri belediye başkanları vefat ettikten sonra Malatya halkı verdi. Senin dediğini AKP li Belediye başkanı A.Munir ERKAL kendi görevdeyken MAŞTİ'ye vermişti Büyük başkan Mehmet Yaşar Çerçi göreve gelince Malatyalıların genel isteği üzerine oranın adını eski bir belediye başkanı olan Şehit Hamit Fendoğlu yaptı. Aslında sizin yaptığınız NANKÖRLÜKTÜR. yalan yanlış bilgiye Malatyaya hizmet eden insanlara çamur atıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • teoman44 (6 yıl önce)
    Ya sen artık ağzınla kuş tutsan Malatyalıdan oy alamazsın 2 dönemdir kayda değer iş yapmadın istediğin kadar fotoğraf çektir bakalım seçimlerde görüşürüz. Yeşilyurt belediyesi Malatya belediyesi personeline bir bakın kimlerden oluşuyor her taraf Adıyaman Elazığ ve Bingöllü yazıklar olsun sizlere
    0
    0
    Yanıtla
  • ali kaytalıoğlu (6 yıl önce)teoman44 isimli kullanıcı yorumuna
    BİR DE DARENDELİ KARDEŞİM
    0
    0
    Yanıtla
  • gökmen (6 yıl önce)
    Çok güzel bir yol oluyor bitince bi başına bi ortasına birde sonuna 3 tane radar konuldumu oohh ne ala olur bir senede parası çıkar yolun.
    0
    0
    Yanıtla