SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey'den Türkü

A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Güney’in yıldızı Kıvanç Tatlıtuğ dizinin çarşamba akşamı ekrana gelecek bölümünde saz çalıp türkü okuyacak. Okuyacağı türkü ise Aşık Fakir'e ait...

'Kuzey Güney' dizisinde canlandırdığı Kuzey rolü için şekilden şekile giren yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, bu kez de eline sazını alıyor. Dizinin yeni bölümü için yazılan bir sahne üzerine usta sanatçı Fatih Özden'den altı gün ders alan Tatlıtuğ, kendi sesiyle 'Bul Getir' olarak da bilinen 'Tabip Sen Elleme Benim Yaramı' adlı dokunaklı Türk halk müziği eserini seslendirecek.

PERFORMANSI MERAKLA BEKLENİYOR

Genç kızların sevgilisi Tatlıtuğ'un, söz ve müziği Âşık Fakiri'ye ait olan türküyü nasıl seslendireceği şimdiden merak konusu oldu. Tatlıtuğ, çekimlerde sergilediği performansla göz doldururken, kendi söylediği türküsüne sazıyla başarılı bir şekilde eşlik de etti. Genç oyuncunun yaklaşık on gün süren bir ön çalışmayla hazırlandığı bu sahnede, Kuzey'in doğum günü sebebiyle aşka gelişi ekrana yansıyacak.

İŞTE O TÜRKÜ

Tabip sen elleme benim yaramı

Beni bu dertlere salanı getir

Kabul etmem bir gün eksik olursa

Benden bu ömrümü çalanı getir

Git ara bul getir saçlarını yol getir

Bir kor oldu görülüyor özümden

Name name inliyor sazımdan

Dünyayı verseler yoktur gözümden

Dili bülbül kaşı kemanı getir

Git ara bul getir saçlarını yol getir

Merhamet et karşısından bıkmadan

Hatırını gönlünü yıkmadan

Çabuk getir can bedenden çıkmadan

Fakirin derdine dermanı getir

Git ara bul getir saçlarını yol getir

Yoksulun derdine dermanı getir

Git ara bul getir saçlarını yol getir

Benden bu ömrümü çalanı getir

Git ara bul getir saçlarını yol getir

Söz Müzik: Âşık Fakiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız