SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzeyi Kimse Arzu Etmiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-31 18:18:49
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, güney çevre yolu için proje hazırlığı içinde olduklarını belirtti. Çakır, çevreyolunun Kuzeyden geçmesinin kimsenin arzu ettiği bir durum olmadığını da belirterek “Keşke daha uygun alanlar olsa da kuzeyden geçmese. Çevre yolunu güneyden geçirseydik daha sağlıklı olurdu ama kuzeyde daha fazla toplayıcı yollar var. Tarım alanlarından geçiyor olması bizleri de üzüyor” dedi.

Vuslat TV’de yayınlanan “Medya Analiz” programına konuk olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve milletvekilleriyle birlikte bir araya geldiklerini ifade ederek Kuzey Çevre Yolunu masaya yatırdıklarını söyledi.

Çevreyolunun kuzeyden geçmesinin aslında herkesin arzu ettiği bir durum olmadığını belirten Başkan Çakır, “Çok alternatif olmaması çevre yolunu kuzeye yöneltiyor. Keşke daha uygun alanlar olsa da kuzeyden geçmese. Çevre yolunu güneyden geçirseydik daha sağlıklı olurdu ama kuzeyde daha fazla toplayıcı yollar var. Tarım alanlarından geçiyor olması bizleri de üzüyor. 10-15 yıl sonra tek çevre yolu Malatya’ya yetmeyecek, birden fazla çevre yolu olan iller var.” dedi.

“Güney Çevreyolu için 2 aydır çalışıyoruz”

Büyükşehir belediyesi olarak Güney Çevre yolu için 2 aydır çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Çakır, “Çevre yolu güneyden geçebilir mi? geçtiği takdirde maliyeti ne olur? Ekibimiz bu konuları araştırılıyor. Kaç tene tünel ve viyadük gerekiyor, geçtiği alanda ne kadar tarım alanı var bunların hepsi çok önemli.” dedi.

Malatya’ya kurulması düşünülen ikinci devlet üniversitesi hakkında da değerlendirme yapan Başkan Çakır, “Hükümetimizin gündeminde Malatya’ya ikinci devlet üniversitesinin kurulması teklifi var, bu nedenle elbette üniversitenin kurulacağı yer oldukça önemli. Önce kurulacak Üniversitenin içini doldurmak lazım, hangi bölümler açılmalı, hangi fakülteleri içermeli onun üzerinde çalışılacak. Üniversite kuruculuğu yapmış bir heyete görev verildi, çalışmalar yapılıyor. Bizde yeri konusunda çeşitli alternatifleri değerlendiriyoruz, şoför okulunun yeri de alternatifler arasında, Malatya Şeker Fabrikası arazilerinin olduğu yerde düşünülebilir. Ama bu konuda da ben-sen değil ortak akılla en uygun yere üniversitesinin kurulmasını sağlamak için hepimize görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız