SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzu Yarışması Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-03-22 22:11:59
Kuzu Yarışması Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 14-17 Nisan tarihleri arasında Kuzu yarışması düzenleyeceklerini ifade ederek tüm yetiştiricilerin yarışmaya katılmalarını istedi.

Küçükbaş hayvancılığı teşvik etmek amacıyla bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan yarışmada birbirinden sevimli kuzular yarışacak. Malatya Tarım İl Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin katkılarıyla düzenlenecek olan yarışmada ilk elemelerin ardından finale kalan 25 kuzu ve sahipleri Mişmiş Park Fuar alanında yapılacak Tarım Fuarında boy gösterecek.

Hayvan yetiştiricilerin yarışmaya katılmak için bağlı bulundukları Tarım İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizen Malatya İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın “Kuzu yarışmasına katılmaları için üreticilerimize SMS attık. İlk elemeler için pazartesi gününde müracaatlarımız başladı. Nisan’ın 5’ine kadar ilk elemeler devam edecek. Finale kalan 25 kuzu ve sahipleri ise Mişmiş Park Fuar alanında 14-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak tarım fuarında yarışacaklar” diye konuştu. Yarışmaya katılacak kuzuların bazı kriterlere sahip olması gerektiğini belirten Akın “Kuzuların özellikle Ak Karaman ırkı ve 1 ile 2 aylık olması gerekiyor. Ayrıca bakımlı ve verimi yüksek ırkların tercih edilmesi lazım, yani kuzuların biraz sevimli olması lazım, çünkü yarışmaya küçük çocuklarımız gelecek, çocuklar hangi kuzuyu daha çok severse yarışmadaki jüri üyeleri bundan etkilenecek” ifadelerini kullandı. Akın, kuzu yarışmasının çok güzel ve anlamlı olacağını kaydederek, “17 Nisan’da düzenleyeceğimiz yarışmaya, bütün halkımızın ve Malatyalıların çocuklarını da yanlarına alıp gelmelerini bekliyoruz. Çocuklarımızın kuzuları görmesi ve tanıması açısından yarışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Konuşmasında, icmaller askı sürecinin başladığını ve Çarşamba günü mesai bitimine kadar devam edeceğini de hatırlan Akın, üreticilere uyarılarda bulunarak “Eğer askı sürecinde hayvan eksikliği varsa muhakkak itirazlarını yapsınlar” diye konuştu.

Başkan Akın konuşmasının sonunda DAP Projesi kapsamında sulakla ilgi kendilerine birçok talep geldiğini ifade ederek, “Bizlerde yüz elliye yakın sulak talebimizi Tarım İl Müdürlüğümüze ilettik, inşallah sulak problemlerimizi de bir nebze olsa çözeceğiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız