SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Laboratuvarda Yangın..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:54:54
Laboratuvarda Yangın..
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar (4 Mart) günü gece geç saatlerde, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi binası içinde bulunan bir laboratuvarda yangın çıktığı öğrenildi.

Yangını kendi imkânları ile söndürmeye çalışan üniversite personeli, bunda başarılı olamayınca, durum Malatya İtfaiye Müdürlüğü'ne bildirildi. İtfaiye ekipleri, şehirden yaklaşık 10 kilometre uzakta olan üniversiteye giderek yangına müdahalede bulundu. İtfaiyeden alınan bilgiye göre yangın az bir maddi hasara sebep oldu.. Laboratuvardaki yangının buzdolabından çıktığı belirtilirken, yangın günlük olayların yeraldığı, basına dağıtılan polis bültenlerinde yer almadı.

İDDİALAR!..

Yangının başlamasıyla birlikte, üniversitenin kontrol merkezindeki alarmın devreye girdiği belirtilirken, görgü tanıkları, yakında bulunan güvenlik görevlilerinin patlama sesi üzerine olay yerine gittiklerini ve kapının kilitli olması nedeniyle kırıldığı, böylece yangına ilk müdahalenin yapıldığını iddia ettiler. İddialar arasında, üniversiteye ait olan ve devamlı kampüste bulunan itfaiye aracının görevlilerine, yangın sırasında ulaşılamadığı ve yangına ilk müdahaleyi yapan güvenlikçilerin duman etkisi nedeniyle tedbir için acil serviste gözlem altına alındığı da var.

2005'TE DE KULLANILAMAMIŞTI

İnönü Üniversitesi'nde 8 Temmuz 2005 tarihinde yapılan mezuniyet töreni sırasında, atılan havai fişekler, kuru otları tutuşturmuştu. Bir anda her yeri saran yangına, üniversiteye ait olan itfaiye aracı olay yerinde olmasına rağmen arızalı olması nedeni ile  müdahale edememişti. Bu yangında şehir merkezinden gelen Malatya İtfaiyesi görevlileri tarafından söndürülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız