SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ladin'in Günlüğü Bulundu

A- A+ PAYLAŞ

ABD’li yetkililer, SEAL komandolarının düzenlediği baskında El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldürüldüğü malikanede ele geçirilen belgeler arasında, bin Ladin’in günlüğünü de buldu.Pakistan’ın Abbottabad bölgesindeki malikanede ele geçirilen beş bilgisayar ve yaklaşık 100 taşınabilir hard diskin yanında ele geçirilen, bin Ladin’in kendi eliyle yazdığı günlük, El Kaide liderinin ABD’yi Ortadoğu’dan çıkarmak için ikinci bir 11 Eylül hazırlığında olduğunu ortaya koydu.

Günlükte yazılanlara göre, bin Ladin, ancak 11 Eylül çapındaki kanlı bir saldırının, ABD’nin politikasını değiştirerek Ortadoğu’dan çıkmasını sağlayacağına inanıyordu. Bin Ladin, destekçilerine, bu amaç doğrultusunda yapılacak az ve küçük çaplı saldırıların sonuç getirmeyeceğini iletti.

SALDIRI STRATEJİSİ DEĞİŞİYOR
Bin Ladin, El Kaide üyelerine net talimatlar da verdi.

Bunlardan bir tanesi, saldırıların New York gibi büyük şehirlere odaklanmak yerine Los Angeles gibi daha küçük yerleşim birimlerinin hedef alınması oldu. Bin Ladin böylece tek seferde daha fazla ABD’liyi öldürerek daha büyük bir etki yaratmayı hedefliyordu. Ayrıca, düzenlenecek terör saldırılarında sadece uçaklara değil, trenlere de odaklanılmasını istedi.

Bin Ladin malikanesinde ele geçirilen belgeleri analiz eden istihbarat yetkilileri, AP haber ajansına, El Kaide’nin savunmaya çekilmiş olsa bile bin Ladin’in ileriye dönük planlara odaklandığının anlaşıldığını belirtti.

Yetkililer, bin Ladin’in Abbottabad’daki malikanesinden spesifik saldırıları doğrudan yönetecek imkanı olmasa da, Avrupa’daki saldırılar dahil olmak üzere tüm büyük terör planlarında rolü bulunduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız