SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Laf Değil Hizmet Üretiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi Kavşağı’nda Karayolları tarafından yaptırılan Alt Geçidin resmi açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle yapıldı. Bakan ayrıca Sancaktar Mahallesi'ndeki sağlık ocağı açılışına da katıldı ve mahalleliye teşekkürlerini 10 Mart'ta Malatya'ya gelecek olan Başbakana iletmelerini söyledi.

ALT GEÇİT AÇILIŞI..
Tören Alt Geçidin yakınındaki Eski Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin giriş bölgesindeki alanda gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ile bir grup vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan konuştu. Turhan, konuşmasında Malatya’nın bölgenin önemli bir geçiş noktası olduğunu belirterek, “Gelişen sanayisi ve dünyaca ünlü kayısısı ile Malatya ulaşım alt yapısında da önemli hale getiriliyor. Ulaşım sorunlarının çözümü için seferberlik ruhu ile hareket edilerek fiziki durumların düzeltilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Şehiriçi konumundaki Çevreyolu’nda günlük 23 bin araç geçişi olmakta. Trafik rahatlatmak için yapılan bu alt geçidin yanı sıra Turan Emeksiz ve Akpınar ‘da da aynı çalışmalar yapılacak. Yapılan Sanayi Kavşağı alt geçidi 523 metrede uzunluğunda 25 metre genişliğinde çift şerit halinde hizmet vermektedir. Bu hizmet için 9 Milyon TL harcandı. Karayolları olarak 2002 yılında Malatya’da 36 kilometre olan bölünmüş yol, 2008 yılı sonu itibariyle 158 kilometre daha yapılarak 194 kilometreye ulaşmıştır. Bölünmüş yollar için yapılan harcamalar 216 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Bunun yanında 58 kilometrelik bölünmüş yolda da iyileştirme çalışması yapılmıştır.

Belediye Başkanı Cemal Akın’da konuşmasında, AKP hükümeti olarak 6.5 yıllık sürede çok önemli hizmetlerin yapıldığını öne sürerek ülkenin adeta şantiye haline geldiğini, karayolları yatırımı olarak ta çok maliyetli olmasına rağmen 11 bin kilometre duble yol yapıldığını belirtti. Akın, 1 kilometre duble yolun maliyetinin 1.2 Milyon TL olduğunun düşünüldüğünde yapılan çalışmaların maiyetinin yüksekliğinin de ortaya çıktığını belirterek, bu çalışmalar kapsamında da Malatya’da 194 kilometre duble yolun yapıldığını ifade etti.

Akın, yapılan alt geçit için belediye olarak da önemli katkıları bulunduğunu bu bölgede 480 metre kanalizasyon, 670 metre de su drenaj çalışmasını yaptıklarını ifade etti.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’da konuşmasında, "6 Malatya milletvekilinin birlikte hareket etmesiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanına gittik alt apı sorunlarını anlattık ve kendileri de sorunları masaya yatırıp çözümü için büyük çaba göstermiştir. Malatya rahmetli Turgut Özal’dan sonra hizmet alma noktasında geri kalmıştı. Ancak özellikle son 1.5 yılda Milletvekillerinin birlikte hareketi ile başlayan işlerde önemli yatırımlar kazandırılmıştır. Bu yatırımlar devam edecektir. Havaalanı yolu için 30 Milyon TL harcanmıştır. 2 pist ve sivil terminal yapılacak. Vatandaşların destekleri sürerse, Malatya’nın altını üstüne getiririz, şantiye haline getiririz.” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya’da konuşmasında hükümet olarak ülke genelinde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini öne sürdü. Çetinkaya, Malatya’nın akıllara durgunluk verecek hizmetler yaptıklarını öne sürerek, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da güzel hizmetler yaptığını belirtti.

Vali Halil İbrahim Daşöz’de konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım 4 kez Malatya’ya geldi. Sorunların çözümü için çalışmalarını yakinen görmekteyiz. Akçadağ, Darende yol genişletme çalışmaları, Doğanşehir bölgesinde yol genişletme çalışmalarının yanı sıra havaalanının uluslararası trafiğe açılması için büyük katkıları olmuştur. Sayın bakanımız bize her fırsatta destek olmuştur.”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da konuşmasında şunları söyledi:

“ Ben Malatya’ya kendi evime gelir gibi geldim. Malatya rahmetli İnönü’nün, rahmetli Özal’ın şehri. Hizmet aşkıyla dolaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şehridir. Sanayi Kavşağı’nda biz önce üst geçit düşündük. Ancak siz dediniz ki ‘Alt geçit olsun’ bizde öyle yaptık. Bizim zamanımızda 4 kat yol yapıldı. İstiyoruz ki karayollarımızda insanlarımız kazasız gidecekleri yerlere ulaşsın. Malatya’da 1998-2002 yılları arasında yollar için 45 trilyon lira harcanırken, 2003-2008 yılları arasında 150 trilyon lira harcandı. Türkiye’nin tıkanan damarlarını açıyoruz. Malatya’nın havaalanında yılda 87 bin yolcu seyahat ederken 2008 yılında bu sayı 452 bine yükselmiştir. Bu yüzde 500 artıştır. Ülke genelinde yılda 8.5 milyon olan uçakla yolcu sayısı 2008 yılı sonunda 35 milyona yükselmiştir. Bütün taşımalarımız 75 milyonu geçti. Türk Hava Yolları, Avrupa'nın 6. büyük şirketi haline geldi. Atatürk Havaalanı, dünyanın en büyük 14. havaalanı haline geldi. Biz laf değil, hizmet üretiyoruz. Seçimde herkes boyunun ölçüsünü görecek.

Havaalanının genişletilmesi, 2. pis ve terminal istekleri var. Milletvekilleriniz istiyor, sizler istiyorsunuz, bizler de imkanlarımızı zorlayarak size hizmet getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Şu anda sizlerin istediği Malatya için Kuzey Çevreyolu mu ?, yoksa Güney Çevreyolu mu ?. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Malatya için hangisi daha verimli, hangisi daha uygun olun çalışması yapılıyor. Talimat verdik inceleniyor”

İsim vermeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu ülkede çetelere de, mafyalara da yer olmayacak. Bunu için ne lazımsa, Türk yargısı, Türk hukuku, Türk adaleti gereğini yapacak, yapmaya da devam ediyor. Şimdi mahkemeler bu işin peşine düştüğünde, biliyorsunuz bu işin avukatları da çıktı. Olabilir. Onların avukatları da olabilir. Ama milletinde avukatı var. Millet adına bu davaları takip edecekte bu ülkenin Başbakanıdır, bu ülkenin seçtiği siyasetçilerdir" dedi.

Bakan Yıldırım, konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da 5 yıllık görev süresinde 50 yıla sığacak işler yaptığını öne sürerek bu görevlerin bir hizmet yarışı olduğunu, O’ndan sonra göreve gelecek kişinin de aldığı bayrağı daha iyi yerlere getirmeye çalışacağını ifade etti.

SAĞLIK OCAĞI AÇILIŞI..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Merkez Sancaktar Mahallesi'nde Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle yaptırılan Sancaktar Sağlık Ocağı açılışına da katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, "Geleceğimiz olan gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi boynumuzun borcudur. Burada sağlık ocağı ihtiyacı olduğu bize bildirildi ve istediğiniz sağlık ocağı olsun dedik ve katkımız oldu" dedi.

"Başbakanımız 10 Mart'ta Malatya'ya gelecek. Teşekkürünüzü Başbakanımıza iletiniz" diyen Bakan Yıldırım, "Çünkü bu hizmetler onun verdiği destekle ve talimatlarla yapılıyor. Valimizle, belediye başkanımızla ve milletvekilimizle bir ekibiz ve hizmet üretmeye gayret ediyoruz. Yeter ki, bir olalım ve beraber olalım" şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında, "Ben bu mahallenin, Sarıcıoğlu Mahallesi'nin çocuğu olmaktan çok gurur duyuyorum. Geçen yıl buraya Türk Telekom İlköğretim Okulu açılışına geldiğinde Sayın Bakanımıza, burada sağlık ocağına ihtiyaç olduğu söylendi. Sayın Bakanımız da sağ olsun, yolları birleştirmenin yanı sıra eğitim ve sağlığa da katkıda bulunuyor. Kendisi hizmette soyadı gibi Yıldırım olan aslanlar gibi bir bakanımızdır" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca'nın da hazır bulunduğu açılış töreninde Valil Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın da konuşmalarında, sağlık ocağının sadece Sancaktar Mahallesi'ne değil, civar mahallere de hizmet edeceğini belirtti. Sancaktar Mahallesi Muhtarı Şinasi Turgut ise yaptığı konuşmada projenin gerçekleştirilmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız