SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Lafa Gelince Konuşan Çok da..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Suat Kozluklu, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın, kongre öncesi ortama ilişkin sorularını yanıtladı.

Sorular ve Kozluklu'nun yanıtları şöyle:

SORU: Kongre öncesi durumu değerlendirir misiniz?

KOZLUKLU: Malatyaspor olarak ne yazık ki küme düştük. Bu sonucun ortaya çıkmasında Yönetim olarak çeşitli zaaflarımız ve yanlışlarımız var, bunu kabul ediyoruz..Başkanımız Hikmet Tanrıverdi de bunları zaman zaman dile getirmiştir..

Ancak burada dikkat edilmesi gereken noktalar var. Diyarbakırspor ve Elazığspor’a bakın kongreye gidecekler, başkanları yok. Malatyaspor’da ise başkan adaylarının olması sevindirici.Bu da Malatyaspor’un bugün geldiği noktayı gösteriyor.Malatyaspor’un mali alt yapısı, tesisleri vs.gibi etkenlerin sonucunda başkan adayları ortaya çıkıyor.Bunu sağlayan kişi, son 5 yıldır kulübün başkanlığını sürdüren Hikmet Tanrıverdi’dir..Bunu söylemeden geçmek olmaz..

Geçen Cumartesi günü Malatya’ya geldiğimde başkan adaylarından birinin basın toplantısını izledim. O başkan adayının bazı sözleri hiç hoş değil.Bir takım iddialarda bulunan başkan adayı, geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’da Başkanımız Hikmet Tanrıverdi'nin yanına gidip, kulübün mali yapısına dair bilgileri alıp,işyerine geri dönmüştür.

Ancak bu başkan adayı, düzenlediği basın toplantısında “Malatyaspor’un mali yapısına dair 5 kez Başkana sorduğunu ancak cevap alamadığını, Malatyaspor Kulübünün hesaplarını karışık olduğunu “ söyledi. Bunlar çok ayıp şeyler, bu yaklaşımlar çok basit politikalar.

Aynı toplantıda “çok iyi bir hocayla anlaştım, 8 futbolcuyla el sıkıştım.”diyor başkan adayı. Şimdi bu açıklamalar ne kadar inandırıcı? Malatyaspor kamuoyunu bu kadar yanıltan, bu kadar küçümseyen bir anlayış olamaz.Bu söylemler bir başkan adayına yakışmıyor.

Çıkarsınız toplumun önüne kiminle anlaştıysanız herkese anlatırsınız.Cuma günü Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi’nin yanına giderek almak istediğiniz tüm bilgileri alıyorsunuz.. Ondan sonra çıkıyorsunuz insanları zan altında bırakan ifadeler kullanıyorsunuz. ( Malatyaspor Yönetimi her zaman şeffaf olmuştur.Bu da devam ediyor ) Burda insanlar hizmet etmek uğruna, birilerini karalama yoluna gidiyorlar. Açıkcası bunlar hoş şeyler değil.

Bu politikalar ne Siyasette, ne de, Malatyaspor’da olabilir? Gerçekçi olmak zorundalar, gerçekçi olma durumdalar.. Gerçek politikalarını ortaya koymak zorundalar. Yani “lafla peynir teknesi yürüseydi” neler olurdu neler?

Olağanüstü Genel Kurul’a 1 hafta kaldı. Adaylar çok keyifli bir yarış içinde olurlar,bütçe ve hedeflerini Malatyaspor camiasına anlatırlar.. Kongrede oy kullanacak delegeler de bu anlatılanlara göre tavrını belirler, ona göre oylarını kullanarak Malatyaspor’u Süper Lige çıkartacaklarına inandıkları Başkan ve Yönetimini göreve getirirler.“ Arzu edilen bu...

SORU: Sizin de içinde bulunduğunuz yönetimin başkanı Hikmet Tanrıverdi, 24 Haziran'da yapılacak olan Genel Kurulda aday olur mu?

KOZLUKLU: “Başkanımız sayın Hikmet Tanrıverdi çok yoruldu ve yıprandı. Yapılan iş dışarıdan görüldüğü gibi değil. Gerçekten çok zor. Bir başka gerçekte şu ki futbol, son derece nankör bir spor dalı... Alt yapı ve mali anlamdaki işlevlere bakılmadan sadece skora göre işleyen bir spor oyunu içindesiniz. Sadece skora bakılan bir de birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde çalışmak çok zor. Başkanımız eğer birlik ve beraberlik olursa aday olabilir.Ya da şehrin ileri gelenlerinin göstereceği Malatyaspor’un hedeflerine koşturacak,vizyonu olan bir adaya bırakabileceğini düşünüyorum. Kendisininde gönülden isteği bu sanırım.

Kendisi verilecek desteklerin önemli olduğunu söylüyor ve dile getiriyor. Tek başına başarmak çok zor el birliği olması lazım. Dediğim gibi başkanımız da gerçekten çok yoruldu. Uzun ve mesafeli bir maratona giriyoruz bu yolda verilecek destek önem taşıyor.

Tanrıverdi’ye baktığınızda yaptığı hizmetlerin karşılığı bu olmamalıydı. Kendi yanlışlarını görebilen ve bu yanlışlarından ders çıkarabilen bir insan. Şimdi kim isterki kendi takımı küme düşsün. Şimdi burada geçen sezon şu yaşandı bu yaşandı, hataları, eksikleri tekrar tekrar bahsetmeye gerek yok.Önümüze bakmakta fayda var”

SORU: 3 Başkan Adayının birleşmesi mevzusu var. Siz bu fikre nasıl yaklaşıyorsunuz?

KOZLUKLU: “Burada başkan adaylarının konjüktürüne ve hedeflerine iyi bakmak lazım. Benim düşüncem, belki, sadece Hikmet Tanrıverdi ile Haşim Karadağ biraraya gelebilirler diye düşünüyorum. Sayın Karadağ, Tanrıverdi’nin listesinde olabilir. Ama onun haricindeki bir oluşumun sağlanmayacağını düşünüyorum. Çünkü daha önce denenmiş ve de fayda görmemiş model olarak karşımız çıktı. O yöndeki birleşim olma ihtimali çok zor olduğunu ve başarıya götüreceğini düşünmüyorum.

Mesela Haşim Karadağ “ Farklı bir heyecan ve ses getirmek istediğini” söylüyor. Kendisi de ciddi anlamda bütçe ayırdığını söylüyor. Karadağ’ın Tanrıverdi ile beraber hareket etmesi gibi bir durum neden olmasın. Burada şehrin ileri gelenlerinin vereceği destekle Başkanımız Hikmet Tanrıverdi, başkanlığında oluşacak yönetimin Malatyaspor’u Süper 1.Futbol Ligine çıkartacağına yürekten inanıyorum. Tabiki burada önemli olan Tanrıverdi’nin ikna edilmesi.

SORU: Olağanüstü Genel Kurul sonrasında ortaya nasıl bir tablo çıkmalı ki Malatyaspor yendien Süper Lige dönsün?

KOZLUKLU: “ Ben açıkcası Genel Kurulun birlik ve beraberlik içinde geçeceğini düşünüyorum. Şu anda gözüken 3 Başkan adayı var. Adayların el ele kol kola kongre salonuna girmeleri gerekiyor. Delegeler, özgür ve bağımsız bir şekilde verecekleri oylarla Kulüp Başkanı ve Yönetimini seçecekler. Sevindirici taraf ,yukarıda bahsettiğim gibi Malatyaspor küme düşmesine rağmen başkanlık için adayların olması...

Ama burada bir kez daha söylemek isterim, bazı başkan adaylarının yaptıkları açıklamalar hoş değil. Adaylar gelir kongreye, hedeflerini ve projelerini açıklarlar. Bu açıklamalar da üyeler tarafından inandırıcı bulunur ve uygun olanı seçilir...

SORU: Kulübün mali yapısı.. Destek geliyormu?

KOZLUKLU: “ Şimdi Başkan adayları çıkıyor “Benim şu kadar bütçem var “diyor. Ama kimse dikkat edin şunu söylemiyor: “ Ben cebimden, kişisel servetimden 5 Milyon dolar ayırdım” demiyor. Herkes “Mevcut kadroda yer alan Toth Balasz’ı satarım, Emrah’ı satarım ona göre bütçe belirlerim" hesabındalar. Bu Malatyaspor’un mevcut özkaynakları zaten.
Herkese hodri meydan diyorum. Geçmiş dönemlerde Yönetim Kurulunda görev yapanlar, başkan adayları, Malatyaspor’a kim ne kadar para vermiş? Çıksın açıklasınlar. İş lafa geldiği zaman herkes konuşuyor. Elini cebine atın dendiğinde kimse yanaşmıyor. Bugün bir elin 5 parmağını geçmeyecek şekilde bu kulübe kişisel anlamda kendi cebinden destek veren insanlar var. Bu insanlar dışında Malatyaspor’a maddi anlamda kim katkıda bulunmuşsa çıksın açıklasın.

Geçmişte yönetimde yer alıp Başkan Vekilliği yapıp, orda burada sözde Malatyaspor’un arkasında olduklarını söyleyip, ahkam kesenler çıksınlar ne kadar para vermişler açıklasınlar. Tabiki bunu söyleyemiyorlar. Hep muhalefette oluyorlar.Çünkü işin kolayı eleştirmek...

Yönetime giripte bu kulübün hangi şartlarda yönetildiğine şahit olanlar, şimdi bu zorlukları neden söylemiyorlar? Tabiki işlerine gelmiyor. Ben 2 yıl kulübün içinde yer alan bir kişiyim. Üzerime düşeni sonuna kadar yaptığıma inanıyorum. Şunu söylemek lazım gerçekten zor bir iş. Ben param olsa açıkcası bu işi yapmam ve de Malatyaspor’a Başkan olmam. Akıl karı bir iş değil. Hem işinizden olacaksınız, paranızdan olacaksınız, bir de suçlanacaksınız ve üstelik kimseye yaranamayacaksınız... Ne İsa’ya ne Musa’ya.

Ama birileri var ki, İstanbul kanadında ağırlık olarak, isim vermeye gerek yok onlar kendilerini bilirler. Sürekli muhalefette ve sürekli olarakta kulübün içini karıştırmaya çalışıyorlar. Ve ne hikmetse sürekli de “kulübün içinde olayım” düşünceleri var. Hem de üst noktalarda. “ Ben Başkan Vekili olayım, orası burası bana bağlı olsun “ şeklinde yaklaşıyorlar. Tamam olun ama, birazda elinizi cebinize atın dendiğinde de, işte o zaman kimseler yok ortada...“ Ben vermem o versin” diyorlar. Parayı çıkartıp vereni de enayi olarak görüyorlar. Böyle gitmez.

Benim burada sadece cefakar ve vefakar Malatyaspor taraftarına bir tek sözüm var o da, 'çok uyanık olsunlar'. Bu tür ucuz politikalara kanmasınlar. Bugüne kadar kandılar bir kere daha kanmasınlar. “10 tane futbolcuyla anlaştım, en iyi hocayı getireceğim, hadi beni başkan seçin “ diyenlere prim vermesinler. Ben inanıyorum ki Malatyaspor, camiası böyle yaklaşanlara pabuç bırakmayacaktır.

Bazı insanlar samimi olmak durumundalar. Önce delikanlı gibi, 'biz bu kulübe şu kadar para verdik' desinler, ben de onların elinden öpeyim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız